Widok

Z nożem na dziewczynę

Opinie do artykułu: Z nożem na dziewczynę.

Do makabrycznego zdarzenia doszło w czwartek wieczorem w Gdańsku. Mężczyzna podciął gardło dziewczynie, która wysiadała z kolejki w Gdańsku Głównym. Jak powiedziała nam rzecznik gdańskich stróżów prawa, Danuta Wołk-Karaczewska:

- Około godziny 19.30 karetka pogotowia przewiozła zakrwawioną kobietę z raną szyi do akademii medycznej w Gdańsku, gdzie natychmiast skierowaną ją na blok operacyjny i poddano zabiegowi.

Dziewczyna ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wątpliwosci

okolice smoluchowskiego i sklodowskiej to jest akademia medyczna, czemu ci mlodzi ludzie nie zaprowadzili jej od razu do szpitala, poza tym z dworca glownego w gdansku do tago miejsca to jest dosc daleko- czyzby dziennikarze znowu nie wiedzieli o czym pisza. A co do dzialan policji, nie znam miejsca na swiecie, w ktorym policjanci staliby na kazdym rogu miasta, chociaz w parku przy AM to chyba powinni byc ze wzgledu na "slawe" tego miejsca.

Niestety masz racje...

Ważka

Sam widzisz że mamy p******e prawo. Bedzięsz się bronił to bądź pewien że staniesz przed sądem bo uszkodziłeś napastnikowi rękę. Dostasniesz za to pewnie 2 lata w zawiasach. Dawniej jak zobaczyło się radiowóz milicji to spier...... gdzie pieprz rosnie. Teraz możesz podejść do gliniarza - kopnąc go, opluć i powiedzieć mu np. ty h...

zj

Pilnowali w sądzie aby nie doszło do samosądu w spr. Nieznalskiej i Jankowskiego

oK, ale on wyrwal torebke i przy okzji "niechcacy" zajechalo mu sie nozem. po gardle tej dziewczyny... jak mozna miec w dupie cos takiego. Nie che im sie lapac zlodzieji to niech ida ulotki roznosic a nie pakuja sie do policji. Bronic i chronic, ja obronie sie sam, ale co z tego jesli polamie kolesia a pozniej bede mial p******** bo smialem sie sprzeciwic...

Nie czepiajcie się policji!

Oni nic winni nie są! Wy też byście mieli w d... ganiać za jakimiś dupkami, którzy wyrywają torebki, łańcuszki czy tym podobne rzeczy. Złapią takiego gnoja, zakują go w kajdanki i muszą napisać 20 druczków a po 48 godzinach prokurator zwolni takiego gnojka bo to przecież mała szkodliwość społeczna!!! Tu trza by było albo samemu wymierzyć karę albo nakłonić rząd do zmiany tego cholernego prawa karnego. Dziękujemy Ci panie Wałęso że mamy teraz tak jak mamy, czyli kradnij, zabijaj - nic ci za to nie grozi.

A gdzie była policja i straż miejska?

A gdzie była policja i straż miejska? Zapewne wlepiali mandat jakiejś staruszce z jamnikiem.

Ech banda

moją firmę jakaś para łosi stukneła na grubszą kasę ....
Pewnia ja bekne za to "że nie zweryfikowałem wiarygodności" klienta... Fakt faktem że zachowałem się jak ostatni jeleń... No cóż ale przynajmniej nie wyląduje w szpitalu ...

Współczuje dziewczynie, ja jako ofiara jedynie oszustów czuje się psychicznie dość kiepskawo, a co dopiero ktoś po takich przejściach...

Zdecydowany fan Kempo :)

carlin - dla samoobrony

Proponuje KALA Ri PAJE, królowa wszystkich sztuk walk i systemów duchowych

Kara smierci...

Powinna byc wprowadzona bezwzglednie. Niezaleznie od tego co mowia obroncy morlanosci, zycia czlowieka i innych pierdol. Skazany za morderstwo koles, wychodzi na wolnosc, po czym gwalci i zabija 7 letnia dziewczynke... Czy dla niego jest szansa na resocjalizacje? Powinien byc jechany w tylek do konca swoich dni! a kiedy by mu sie to w koncu zaczelo podobac, powinien zostac nabity na pal. Pedofili wieszalbym na dlugiej aby dyndali przykladem. Jak mozna zaatakowac kobiete nozem! Ten Skur... nie mial nawet tyle odwagi zeby obejsc sie bez kosy. Cwicze system walki i znam dziewczyny, ktore wsadzily by mu ten noz w dupe. Niech sie lepiej modli zeby nie trafil na ktoras z nich bo bedzie zalowal, ze sie urodzil!

Totalna bezkarnosc

Po prostu bandyci dzis w ogole sie nie boja i taka jest prawda bo malo kto reaguje jak kogos obok bija albo okradaja.
Powinien dostac od razu dozywocie a najlepiej kare smierci ktorej niestety juz u nas nie ma a szkoda, bo to jakby nie było targnał na zycie tej biednej dziewczyny!

W tłumie najłatwiej o kradzieże czy nawet o ten nóż.

ja też to widzę
raz wyjąłem aparat chcąc zrobic zdjęcie to dopiero drugi patrol po tzrykrotnym upewnieniu sie przez szczekaczke pozwolił mi z aparatem i zyciem oddalic sie
zdjecie mi pały skasowały ale mam czas

SOPOT - DWORZEC GODZ 16.00

Codziennie wracam o tej porze kolejką z pracy. Na peronie roi się od ochrony i policji - standartowo 2-3 grupki po dwóch funkcjonariuszy na jednym peronie!!!???. Po co ich aż tylu zapytuję? O tej porze są tłumy ludzi na dworcu i oszołomów z nożem raczej tam nie ma.
A policja, no cóż kasuje tych co palą papieroski na dworcu -o to co robią!!. Sami w przerwie między kolejkami schodzą za peron na fajkę!!! Widzę to codziennie.
SKANDAL

Tak to juz jest

1. Policji nie bylo bo akurat pewnie spisywali jakichs ludzi ktorzy pili jedno piwo w miejscu publicznym, lub lapali za szybko jezdzacych kierowcow
2. Goscia nie zlapia bo po co - zeby go wypuscic. Szkoda czasu i nerwow, a jeszcze zaatakuje policjanta
3. Ci ktorzy mowia o wiezieniu. Ja nie chce zeby poszedl do wiezienia. Nie po to pracuje zeby placic podatki na takich smieci. Niech go zabija
4. Dziewczyny nie powinny chodzic same w nocy - niestety w takich czasach zyjemy.
5. Jezeli ktos zobaczy ze inni sa atakowani przez takie robactwo nie bojmy sie pomoc. Nie dzwonmy na policje. Zalatwmy ich sami. Wtedy oni sie moze w koncu zaczna bac.

gdzie Gdansk GLowny a gdzie ul Smoluchowskiego iSklodowskiej

Rany co sie dzieje....

Przeciez to nie koniecznie musiala byc kobieta, mogl to byc kazdy czlowiek, ktory znalazl sie akurat o tej godzinie w tym miejscu.Jakie sa szanse, ze bys sie obronil przed zdeterminowanym bandyta, uzbrojonym w noz, ktory chce ci zabrac pieniadze? Jesli nie cwiczysz Judo, Kempo, Sambo itd. to raczej marne Jak mozna pozwolic na to zeby jakis psychol poginal po 3miescie z kosa w lapie i dzgal ludzi po gardlach?? a gdzie jest policja co oni robią? czemu nie ma zainstalowanych kamer? czemu nie ma kary smierci dla takich ludzi?

Ręce opadają

Na to wszystko co sie dzieje dookoła, zwłaszcza na te bezkarne bandziorstwo, i chołote co może wszystko a Ty nic.Jeżdżąc widzę porozbijane szyby na przystankach i inne tego typu rzeczy, strach po prostu wychodzic z domu wieczorem.Ehh szkoda gadać, żal dziewczyny.

gdzie to w koncu bylo?

a to dziwne, bo z tego co wiem smoluchowskiego to raczej politechnika czy wrzeszcz, a nie centrum gdanska. a z dworca to juz spory kawalek.
do góry