Widok

ZGAGA!!!!! RATUNKU!!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
już nie mogę:((( doradźcie coś...nie chcę brać nic "chemicznego"...są jakkieś domowe sposoby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
migdały (mi pomagały), dziewczyny pisały, że im pomogło mleko...
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
woda z cytryną:))))
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nigdy nie bralam tabletek na zgage ale swego czasu pilam mleczko do kupienia w aptece alugastrin(cos takiego) i pomagalo. Moj wujek na zgage pije mleko :) Nie wiem ile w tym prawdy ale mu ponoc pomaga :)
Reni, migdałów za dużo nie wolno.
image
czemu nie wolno za dużo migdałów?
ja w ciąży walczyłam ze zgagą :( oj walczyłam... i jak już migdały, mleko, cola (oczywiście nie łączyłam jej z mlekiem), suszone daktyle i inne pierdoły, czy rennie nie pomagały to brałam łyżeczkę musztardy łykałam - pomagało ;)
image image
paskudztwo ale pomaga picie siemienia lnianego
podobno majeranek pomaga, albo mleczko magnezowe do kupienia w aptece.
image

image
mi pomagają tylko migdałki zgaga okropieństwo!
image
image
mi pomaga mleko :) wypijam bardzo duże ilości :)

Mi zawsze pomagalo renni, ale nie chcialam go za duzo brac chociaz lekarz powiedzial ze mozna. Bardzo czesto pomagalo mi tez jablko:) Kawaleczek wystarczyl. Mleko, migdaly i wiele innych nic mi nie dawalo. Mialam zgage od 5 miesiaca wlasciwie caly czas a jak urodzilam to jak reka odjal:) Co to bylo za uczucie cos zjesc i nie miec potem zgagi. Juz zapomnialam jak to bylo:) Musisz probowac co na Ciebie podziala.
mi cały czas mówią, że jak mam taką zgagę to dziecko urodzi się z długimi włoskami :-)
image
image
siemie lniane i cola. Zgaga męczyła mnia strasznie i faktycznie mala gdy się urodziła włosy długie i czarne :)
Ja to samo słyszałam, że jeżeli mam zgagę to dziecko ma dużo włosów no i jak urodziłam to w oczy rzuciła mi się czarna czupryna mojego synka:) Także coś w tym musi być.
niekoniecznie ;p ja urodziłam prawie łysolka ;p a zgagę (jak już pisałam miałam okrutną) ;p
image image
ja też w ciąży ze zgagą walczyłam, pomogły mi czekoladki miętowe after eight:)
Ja w ciąży zgagę miałam po WSZYSTKIM - nawet po wypicu wody. Ssałam Rennie i ulga pojawiała się natychmiast. Brałam tego dość sporo i z dzieciątkiem jest wszytsko ok. Więc nie przesadzajcie, że to sama chemia i nie można.
Polcema Rennie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry