Widok

ZGAGA

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
pomocy już nie mam siły z nią walczyć nie pomaga ani reni alni miętowa cherbata no nic macie jakies swoje sposoby sprawdzone i skuteczne

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi naprawde pomagaly migdaly, wiem ze niektorym pomaga tez troche cieplego mleka.... ale te migdaly to wyprobowalam na sobie i przechodzilo!
W ciąży można bezpiecznie stosować Rennie na zgagę, z autopsji mogę powiedzieć, że herbata miętowa wzmaga zgagę.
Mieta Broń Boże!!!!!!!!Absolutnie....!Zgadzam się...
Rennie to na pewno, a oprócz tego nie wiem...może te migdały warto spróbowac.

image

image

reni mi nie pomaga

mi na zgage w ciazy nie pomagalo nic;(a mialam taka straszna ze po nocach spac nie moglam
Każda ma rózne sposoby...Mi pomagało picie maślanki.Jak juz nie mogłam patrzec na maślankę to kubek ciepłego mleka...A pod koniec to woda mineralna, bardzo często piłam małymi łykami.
mi tylko migdały pomagały,,

imageimage
Podobno preparaty w płynie typu Manti lepiej działają niż Rennie.

mi pomagalao zimne mleko albo kilka lykow coli

image

image

cola mi pomagała ale przed ciążo w ciąży to cholernie wzmaga zgage bosze już nie moge chyba zaraz zwymiotuje

mi też nic nie pomagało, od 28 tygodnia do końca ciąży strasznie się męczyłam, nie spałam w nocy i wymiotowałam często. tak sobie wtedy myślałam, że to pewnie za kare, że na początku ciąży nic mi nie dolegało :-)

kurcze wspolczuje Ci:(:(:( to niesprawiedliwe-jedne ją mają,inne nie.dużo siły życzę mimo wszystko:)

image
wlasnie moze cos w tym jest,ja na poczatku cazy nie mialam zadnych dolegliwosci dopiero pod koniec ta zgaga mnie dopadla.mama mi mowila ze jak mam duza zgage to dzidzia bedzie miala duzo wloskow;)a kacper urodzil sie prawie lysy;))))
zaleznosc: ilosc wlosow u dziecka a zgaga to totalna bzdura-juz dawno to zauwazylam:D Kurcze,nie strasz mnie;),juz pare osob mi mowilo,zebym sie tak nie cieszyla,bo wlasnie moze mnie zgaga dopasc pod koniec ciazy...;/ Narazie odpukac nie ma-ufff

image
Dzis mialam taka straszna noc przez wlasnie zgage az wymiotowalam do 2 w nocy i dzis obudzilam sie ze zgaga i tez juz byly wymioty, jak co rano.
Zauwazylam ze jak ugotuje cos smazonego to mam zgage np. jak podsmazona jest do czegos cebulka, a jak mamy obiady gotowane to nie mam zgagi. Oj my biedne..............

image

image
20 lipca 2007
mój Kubuś pomimo mojej zgagi też włoskami nie grzeszy...

Polecam chrupki kukurydziane albo wafle ryzowe - jak lubicie to kaszke ryzowa na mleku :) Tez nie moglam dac sobie rady ze zgagą, a to pomoglo:)

image
no koszmar :) musimy dac rade :)

na troszke mi przechodzi jak wypije aktimela

image

image
20 lipca 2007
Ja bralam Rennie,pomagalo ale na chwilke.
Dorota, byłaś już w aptece po jakieś mleczko typu Manti? Nie wypróbowałam jeszcze na sobie, ale mój lekarz, gdy powiedziałam, że już trzymam w domu Rennie na wszelki wypadek, kazał lepiej kupić mleczko - według niego jest znacznie skuteczniejsze - powiedział, że Rennie wiekszości cięzarówek nie pomaga.

dzieki zaraz ide narzie ugasiłąm ja lekko wodą mineralna ale wiem ze to długo nie pomaga

ja biore:
1. renni owocowe i kawalek przed snem zeby zasnac bezbolesnie...
2. siemie laniane do picia (kleik przed posilkiem pare lykow, reszte po.. ale podobno nalezy przed.. ja wymiotuje jak wypije caly kubek przed... smak - ok)
3. migdaly - zucie ,zucie, przezuwanie:))) ale juz na nie patrzec nie moge, zlwaszcza ze nie lubie tych bez lupinek
4. soda - to polecala kolezanka ale nie wiem co z nia robila...
5. mleko ale tez nie za duzo
6. woda - pomoga, ale czasem jak przesadzimy z ilosc zaczyna odbijac sie tymi kwasinami...:((

Ja zwaracalam jak kotek do konca 5m-ca, teraz mam zgage:))) nie widze zaleznosci:))))

image
sode to trzeba na lyzeczke i popic woda szybko w zoladku soda zabuzuje i nam zneltralizuje kwasy, ale ja jej nie moge wziac do buzi bo odrazu do kibelka lece.
Wlasnie sobie kupilam jakies tabletki na zgage, (dobre na ciaze, podobno) i sa owocowe i mi lepiej, ale w Szwecji wiec u nas ich nie ma.

image

image
20 lipca 2007
Mi na zgagę pomaga imbir. Teraz wszystko tym przyprawiam i mam w planie zrobić jeszcze ciastka imbirowe. Poza tym chyba faktycznie picie wody mineralnej. Już mogę jeść kolację (oczywiście o dosyć wczesnej porze), bo tak to był koszmar. Co do rennie to różnie bywa.
zauwazylam tez pewna przypadlosc... mam zgage po wedlinach i miesie...
wprawdzie ja zgagi nie mam ale apropo przypadlosci to moja znajoma miala zgage zawsze duzo wiekszą jak wypila kubusia...Tez dziwne nie?

image
Bo Kubusie są sztuczne, i maja "dodatki..."
Zreszta naturalne soki tez kwaszą mocniej, po prostu trzeba uwazac ze zgaga...Mi jak cos pomagal Rennie.

image

image

aano racja.teraz w sumie malo co jest naturalne.nawet marchewki jak nie wychodujesz sama to masz pędzoną jakimis wspomagaczami.Boziu,jak dobrze,ze ja nie mam tej calej zgagi........jeszcze;]

image
Oj , Justi, ciesz się..To okropna sprawa.. W ciąży mnie nie dopada, ale przed ciążą-często, bo mam z przełykiem problemy;(...Jak zaatakuje to wiem i współczuje dziewczynom...

image

image

no jeszcze sie nie ciesze za bardzo bo juz mi kilka osob powiedzialo,ze jeszcze moze mnie dopasc:] Choc nie wydaje mi sie...ale....nigdy nie mów nigdy hehe.opuchlizna stóp tez myslalam ze mnie ominie hihi....No i w błędzie byłam...o ja naiwna;)

image
to ja myslaąłm tez ze mi nózki nie puchna a wczoraj na wieczur jal zdiełam skarpetke to cos strasznego nogi spuchniete

teraz pewnie zadam głupie pytanie, ale na prawdę nie wiem - co to jest zgaga???? :)
to jest takie upierdliwe pieczenie(jakby cos paliło w srodku taki ogień) od przełyku az czasem po srodek miedzy cyckami...-no tak mi kolezanka kiedys to okresliła.

image
Rennie jest w 100% bezpieczne, mi akurat pomogło na straszne zgagi, które miałam nawet po wodzie:( Manti farmaceutka mi nie polecała, bo zawiera jakiś składnik (nie pamietam jaki) którego kobiety w ciazy powinny unikac. Nie wiedziałam tego wcześniej i piłam to mleczko ale nic nie dawało wiec przerzuciłam się na Rennie owocowy i jest ok:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może pora na wizytę u specjalisty? Proponuję Ci kogoś ze strony: http://www.medipark.pl/gastroenterolog/ . Są tutaj bardzo dobrzy specjaliści zajmujący się leczeniem chociażby takich dolegliwości jakie Ty odczuwasz. Słyszałam o nich same dobre opinie, podobno nie tylko mają podejście do pacjenta ale także są bardzo doświadczeni i rzeczowi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na zgagę wystarczy łyżeczka kisielu w proszku. Jak ręką odjął, poprawa samopoczucia od razu :)
Ten patent sprzedała mi koleżanka z pracy jak męczyła mnie zgaga w ciąży. Banalny sposób, ale jaki skuteczny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sposobów na zgagę jest wiele: https://www.abcmaluszka.pl/zgaga-w-ciazy.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest taki syrop co tworzy powłokę w zoladku żeby treść pokarmowa nie mogła się cofać. Mi bardzo pomagał, od Reni mnie mdlilo tyle tam cukru.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

do góry