Widok

ZUPY W DIECIE ODCHUDZAJĄCEJ

WITAM MAM DO WAS PYTANIE CZY ZUPY ( NAWET Z ZIEMNIAKAMI I MAKARONEM ) MOŻNA ZJADAĆ BĘDĄC NA DIECIE ZUPY ZABIELANE JOGURTEM NATURALNYM OCZYWIŚCIE - MAM DOŚĆ MIESA W DIECIE DLATEGO TEŻ ZWRACAM SIĘ DO WAS Z TYM PYTANIEM. I OCZYWISCIE ILE TEJ ZUPY? 400 MLL I NAWET WIECEJ POTRAFIE ZJEŚC ZJADŁA BYM NAWET CAŁY GAR :) TAK UWIELBIAM ZUPY BARDZO MI ICH BRAKUJE BEDAC NA RÓZNYCH DIETACH DAJCIE ZNAĆ PLISSS...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg mojej wiedzy zupy są bardzo wskazane w diecie odchudzającej o ile są niskokaloryczne, bo wypełniają żołądek, eliminując uczucie głodu( dzięki błonnikowi z warzyw) i dostarczają cennych składników odżywczych(witaminy i minerały).
Powinnaś gotować zupy na wywarze jarzynowym, zabielać ewentualnie jogurtem nat. Ziemniaki są jak najbardziej wskazane bo to cenne źródło potasu i roślinnego białka. Makaron i ryż z umiarem, aczkolwiek ten brązowy to również błonnik i witaminy z grupy B.
Obecnie świeżych warzyw jest mało ale idealnie zastępują je mrożonki.
Jeżeli chodzi o wielkość to 400 ml może jest i dużo, bo zaleca się 250 ml ale lepiej zjeść lekką zupkę w większej ilości niż schabowego lub ciacho na deser.
To wszystko nie w tą stronę. Twoje postępowanie przypomina sapera macającego nogą pole minowe. Osobiście mogę Ci polecić dietę niskoglikemiczną. Jest skuteczna. Moja żona ją zastosowała i podziałało ( niestety ) zgubiła parę kilo z czego nie do końca jestem zadowolony. Przede wszystkim musisz zadziałać na przemianę materii od podstaw. Czyli zastosować takie coś co podziała na przemianę materii wewnątrz każdej twojej komórki, w której następuje proces ,,spalania". Znam fajną metodę która tak działa. Jest to podczerwień. Tu masz artykuł.
http://sila-wiedzy.pl/index.php/sia-wiedzy/nauki-przyrodnicze-i-medyczne/74-zastosowanie-promieniowania-podczerwonego-ir-i-bliskiej-podczerwieni-nir-w-diagnostyce-medycznej
A tu masz dowód że jest to wykorzystywane w kosmetyce.
http://www.kosmetykowysklep.eu/promieniowanie-podczerwone-a-uroda/
Podczerwień bezpośrednio wnika w głąb organizmu i działa na poziomie komórkowym podwyższając wydajność ( spalania-przemiany materii) każdej komórki.
Osobiście korzystam z sauny na podczerwień na urządzeniu Ceragem E. Oprócz odchudzania mam jeszcze wiele innych korzyści zdrowotnych.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy jest na forum osoba cierpiąca na niedoczynność tarczycy lub hashimoto?? (122 odpowiedzi)

Witam, Czy jest lub są tu osoby zmagające się z niedoczynnością tarczycy lub Hashimoto ????...

Dr Adamowicz onkolog-poszukiwany!! (13 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co się dzieje z dr Krzysztofem Adamowiczem onkologiem pracującym dotychczas w...

Depresja (30 odpowiedzi)

Od kilku tygodnia jestem leczony z powodu depresji , będącą wynikiem stresu związanego z...

do góry