Widok
tradycyjny pdodzial jest taki ( z weselnika)
Kto za co płaci
Ślub i przyjęcie weselne to duże wydatki. Powinny je dzielić obie rodziny: Panny Młodej i Pana Młodego. Weselnik proponuje następujący podział kosztów:
Rodzina Panny Młodej:
zaproszenia na ślub
suknia ślubna i dodatki (rękaiczki, pantofle itp.)
usługa fotograficzna
przyjęcie weselne
usłgi firmy video
koszty uroczystości kościelnej
Rodzina Pana Młodego:
garnitur ślubny wraz z dodatkami (mucha, buty, koszula itp.)
obrączki
wiązanka dla Panny Młodej
napoje i alkohol
koszty wynajęcia dj'a lub orkiestry
koszty wynajęcia samochodu do ślubu
koszty podróży poślubnej
u nas po prostu dzileilismy się na połowę
Kto za co płaci
Ślub i przyjęcie weselne to duże wydatki. Powinny je dzielić obie rodziny: Panny Młodej i Pana Młodego. Weselnik proponuje następujący podział kosztów:
Rodzina Panny Młodej:
zaproszenia na ślub
suknia ślubna i dodatki (rękaiczki, pantofle itp.)
usługa fotograficzna
przyjęcie weselne
usłgi firmy video
koszty uroczystości kościelnej
Rodzina Pana Młodego:
garnitur ślubny wraz z dodatkami (mucha, buty, koszula itp.)
obrączki
wiązanka dla Panny Młodej
napoje i alkohol
koszty wynajęcia dj'a lub orkiestry
koszty wynajęcia samochodu do ślubu
koszty podróży poślubnej
u nas po prostu dzileilismy się na połowę
Wedlug mnie obecnie nie ma podzialow kto za co placi tylko w wiekszosci stosuje sie podzial na pol :) My placimy za wszystko sami ale wiem ze np w sytuacji mojego kuzyna gdzie nasza rodzina jest mniejsza a pani mloda ogromna jego rodzice placa za jego rodzine a jej za jej, znajomnych dziela na pol i reszte kosztow rowniez :) To chyba narrozsadniejsze wyjscie z sytuacji i pozwoli tez uniknac jakichkolwiek nieporozumien :) Pozdrawiam :)
wg starej tradycji to równiez Pan Młody płaci za obrączki, pierścionek oraz bukiet dla Pani Młodej, jej suknię i cały ubiór. Straszy zas za bukiet dla Starszej.
U nas dali nam rodzice po tyle samo kasy z kazdej ze stron i my nią dysponowaliśmy.
U nas dali nam rodzice po tyle samo kasy z kazdej ze stron i my nią dysponowaliśmy.
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com