Widok

Zabawki ROBOCAR POLI kupię

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kupię używane lub nowe zabawki Robocar Poli
najlepiej ten rozowy ale pozostale tez rozważe :))
http://www.forlessthanever.com/product.php?ASIN=B006RKH1I6
http://www.forlessthanever.com/product.php?ASIN=B006RKHV40
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hopsssa
nikt nie ma??
Nie wiem, czy sprawa jeszcze aktualna, ale właśnie się przymierzam do zakupy Poliego na chińskim portalu aukcyjnym. Teoretycznie powinno być najtaniej, chociaż handel na taka odległość to duże ryzyko (z płatnością, dostawą i ewentualnym cleniem towaru). Jak mi sie uda to dam znać, czy warto się w to bawić.
a można prosić o linka do tego serwisu?
Oczywiście chodzi o Aliexpress, proszę wygooglować.
już zamówiłam na e-bayu i teraz czekam na przesyłkę :)
ciekawe jak długo będzie płynął ten statek z Korei ;)
a jaka cena na ebyu?
komplet 4 szt (ok 10-12 cm) transformersów z przesyłką to ok 150zł - można też znaleźć za 120, ale u "nowych" sprzedawców
Babsi ale to sa takie same jak na allegro za ponad 200zl??
nie wiem, są takie:
http://www.ebay.pl/itm/ACADEMY-Robocar-Poli-Amber-Heli-Roi-Combo-Transformable-Robot-Transformers-/221253215103?pt=UK_ToysGames_ActionFigures_ActionFigures_JN&var=&hash=item3383b8237f
tylko widzę, że od kiedy je zamówiłam, to już trochę cena poszła w górę, ja zamawiałam za niecałe 150zł komplet
a dokładniej te:
http://www.ebay.pl/itm/ACADEMY-Robocar-Poli-Amber-Heli-Roi-Combo-Transformable-Robot-Transformers-/120940727923?pt=US_Action_Figures&hash=item1c28a10e73
bo ten sprzedawca miał znacznie więcej sprzedanych rzeczy i na te prawie 26000 opinii, prawie same pozytywne.
tylko u niego trzeba znacznie dłużej czekać na przesyłkę (ok miesiąca)
ale mam nadzieję, że warto :)
właśnie sprawdziłam na allegro - takie same :)
Na Aliexpress komplet 4 transformersów chodzi po ok. 20 dolarów, z darmową przesyłką, czyli wychodzi jakieś 60 zł. Też czeka się miesiąc. Wadą jest konieczność wyrobienia konta dolarowego i karty do tego konta (tylko przy płatności kartą dolarową zakup jest bezkosztowy, normalny przelew do Chin albo płatnośc karta złotówkową to duże koszty dodatkowe). Właśnie czekam na przysłanie karty z banku i od razu zamawiam, ciekawe za jakim skutkiem. Jak się powiedzie, to zamierzam zapolować na autobusik Tayo (jeżeli jesteście w temacie koreańskich bajek, to pewnie wiecie o co chodzi).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Osobiście zamówiłam robocary w zestawie 4 sztuk na Mikołaja z ebay od koreańskiego sprzedawcy, wyszło 162 zł, zapłaciłam przez paypal, dotarły w ciągu tygodnia, dobrze zapakowane. Bardzo ciekawi mnie transakcja deko -czy udało się zamówić i dotarły przez Aliexpress? Proszę o informację, bo chciałabym również zapolować na innych bohaterów koreańskich bajek:)
Poli właśnie doszedł z Chin, ok. 3 tygodnie od kliknięcia "buy now". Pojedyncza sztuka kosztowała mnie 7 dolarów z groszami, tj. ok. 22 zł (przy zakupie kompletu 4 samochodów cena schodzi poniżej 5 dolarów za sztukę). Płaciłem tak jak wspominałem wcześniej kartą dolarową (wydaną przez polski bank), co pozwoliło ominąć zbędne koszty. Zabawka wygląda na oryginalną, ma znaczek CE (dopuszczony do użytkowania w UE), dobrze się składa i rozkłada, z tym, że po złożeniu jako samochodzik nie jeździ zbyt dobrze - ale tak często jest z transformersami. Celnicy nie przywalili żadnego cła i nie doliczyli Vat-u - ale z tego co czytałem na forach czasem się to zdarza z przesyłkami z Chin.
Wyszło tanio i dobrze, ale jest trochę stres z tymi zakupami w Chinach, bo w razie jakichś problemów procedura reklamacji trochę przeraża, że będzie tak jak z wypłatą gwarancji od firmy COVEC za niewybudowane autostrady pod Warszawą. A mnie właśnie czeka taka procedura, bo kupiłem jednocześnie na Ali drugą rzecz (nie zabawkę), która jest zdefektowana i muszę ją reklamować. Zobaczymy, jak to będzie.
u mnie też bez żadnych problemów :)
tylko dodam, że radość niesamowita! od wigilii maluch nie wypuszcza zabawek z łapek :)

a tak jeszcze zapytam: czy za tą kartę dolarową jest jakaś opłata roczna? to jest zwykła debetowa czy kredytowa? osobne konto dolarowe czy karta "dolarowa" do zwykłego konta? pytam, bo nie chce mi się chodzić i dopytywać po bankach jak to jest ;)
Moje dziecko też ma dużo radości z Poliego. Zastanawiam się nad zamówieniem z Chin całego zestawu, będę miał co prawda zdublowanego Poliego, ale może się przyda na prezent dla jakiegoś znajomego dziecka.
Co do karty, to chodzi o wydaną do dolarowego rachunku zwykłą kartę debetową z możliwością płatności w internecie (chyba teraz wszystkie mają już taką możliwość). Ja przed zakupami na Ali dużo czytałem na forach jak to się robi i ludzie polecali takie karty w AliorSync i mBanku. Ta pierwsza wydawała mi się korzystniejsza, szczególnie, że miałem tam jedno z moich kont osobistych, więc wystarczyło kliknąć parę razy (tzn. zalogować, otworzyć drugie konto - dolarowe i zamówić kartę do tego konta) i tylko poczekać na przesyłkę karty z banku. No i zero opłat za rachunek dolarowy i kartę. Nie wiem jak jest w mBanku, ale ludzie pisali, że jakaś opłata jest. Z tym, że uniknięcie opłaty za kartę, czy za rachunek to tylko połowa sukcesu, bo najwięcej można stracić na kiepskim kursie wymiany waluty. Np. można zrobić zwykły przelew z konta złotówkowego na dolarowe i wtedy bank przywali taki kurs wymiany, że taniej będzie polecieć osobiście to towar do Chin (no, może trochę przesadzam). Dlatego mając już rachunek walutowy trzeba go zasilać z jakiegoś taniego internetowgo kantoru, czy innej platformy wymiany walut z niską prowizją (np. walutomat.pl), albo kantoru internetowego Aliora, który też ma bardzo korzystne kursy. Ja właśnie korzystałem z tej ostatniej opcji, głównie dlatego że przelewy z AliorSync do kantoru internetowego Alior Banku i z powrotem przechodzą w momencie kliknięcia i ma się pełną kontrolę nad pieniędzmi. Ale walutomat też ma opcję szybkich darmowych przelewów z kilkoma bankami, więc trzeba najpierw sprawdzić, co komu pasuje. Oczywiście można zawsze zapłacić zwykłą karta złotówkową, ale wtedy trzeba się liczyć ze zbójeckim kursem wymiany. Uwaga: również AliorSync ma takie zbójeckie kursy, jeżeli ktoś się zagapi i nie skorzysta z ich kantoru internetowego, tylko bezpośrednio zasili konto dolarowe z konta złotówkowego, albo zapłaci w chińskim sklepie internetowym ich kartą wydaną do konta złotówkowego (w tym ostatnim przypadku łatwo się zwyczajnie pomylić, bo karty do obu kont są identyczne czysty idiotyzm).
Zakupy w chińskich sklepach mają swoich fanów w Polsce i jest trochę forów na ten temat (głównie na temat zakupu elektroniki). Warto poszperać i poczytać, zanim zrobi się pierwszy krok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ma ktoś sprzedać przypadkiem? :-)
Kupuj na ebay. Dużo taniej niż na Allegro.
do góry