Widok
kobieto jeszcze sie nabawisz :) niech dziecko samo spedza czas i ma nad glowka zabawki, albo w rączce cos. mysle ze to lepiej go zaciekawi. albo machaj grzechotka. ale jak za duzo bodźcow to potem zle spi pamietaj :P masz mate edukacyjna? zawsze mozesz na ziemi dziecko polozyc, ale to raczej po 2-3 m-cach bo wtedy juz wiecej kuma. a tak to bezpiecznie sie czuje w lozeczku. jak karmisz to ma wystarczający kontakt:) i przytulanko na rekach wystarczy :)
to pewnie Twoje pierwsze dziecko ... :)
na zabawy przyjdzie czas i to będzie zupełnie naturalne nie przejmuj się
Agatha dobrze napisała o kolorach zabawek !!
ja zrobiłam sama taką szachownice czarno białą na kartce tekturowej przy pomocy czarnego flamastra
możesz zrobić jeszcze takie karty w kłóka, kwadraty, trójkaty :)
na zabawy przyjdzie czas i to będzie zupełnie naturalne nie przejmuj się
Agatha dobrze napisała o kolorach zabawek !!
ja zrobiłam sama taką szachownice czarno białą na kartce tekturowej przy pomocy czarnego flamastra
możesz zrobić jeszcze takie karty w kłóka, kwadraty, trójkaty :)
ale Wy jesteście okrutne!
autorce radzę się nie przejmować tymi dziwnymi komentarzami.
moje dziecko bardzo mało śpi w dzień już od urodzenia i od początku nawiązywałam z nim kontakt poprzez różne zabawy, masaże, rozmawiałam z nim, grzechotałam zabawkami, robiłam kosi kosi łapki, wsadzałam do bujaczka z zabawkami itp. i wcale nie uważam tego za stracony czas, bo się w tym czasie nie wyspałam.
tak więc rób co Ty uważasz za dobre dla Ciebie i Twojego dzieciaczka a nie co piszą Ci inne mamy. Bo każda z nas ma swoje sposoby na spędzanie czasu ze swoim malcem. I nikt inny nie powinien tego krytykować!
autorce radzę się nie przejmować tymi dziwnymi komentarzami.
moje dziecko bardzo mało śpi w dzień już od urodzenia i od początku nawiązywałam z nim kontakt poprzez różne zabawy, masaże, rozmawiałam z nim, grzechotałam zabawkami, robiłam kosi kosi łapki, wsadzałam do bujaczka z zabawkami itp. i wcale nie uważam tego za stracony czas, bo się w tym czasie nie wyspałam.
tak więc rób co Ty uważasz za dobre dla Ciebie i Twojego dzieciaczka a nie co piszą Ci inne mamy. Bo każda z nas ma swoje sposoby na spędzanie czasu ze swoim malcem. I nikt inny nie powinien tego krytykować!
"tak więc rób co Ty uważasz za dobre dla Ciebie i Twojego dzieciaczka a nie co piszą Ci inne mamy. Bo każda z nas ma swoje sposoby na spędzanie czasu ze swoim malcem. I nikt inny nie powinien tego krytykować!"
Trzydziestko
1. Skoro autorka watku zalozyła wątek PYTAJAC JAK BAWIC SIĘ POZYTECZNIE to oznacza ze chce poznać aposoby innych mam.
2. Nikt tu jej nie skrytykował - masz jakiś problem z interpretacją, albo jestes przed @ ...
Trzydziestko
1. Skoro autorka watku zalozyła wątek PYTAJAC JAK BAWIC SIĘ POZYTECZNIE to oznacza ze chce poznać aposoby innych mam.
2. Nikt tu jej nie skrytykował - masz jakiś problem z interpretacją, albo jestes przed @ ...
może się przyda:
http://dziecko24.pl/artykul/375/5/Zabawy-z-noworodkiem-wspomagajace-jego-rozwoj
pozdrrawiam
http://dziecko24.pl/artykul/375/5/Zabawy-z-noworodkiem-wspomagajace-jego-rozwoj
pozdrrawiam
http://rekodzielojozi.blogspot.com/