Widok

"Żabianka nie chce tramwaju"

Radni nie słuchają mieszkańców, może włodarze się jeszcze zreflektują? Nie psujcie nam osiedla! Kilometr torów na wąskiej uliczce, jeden przystanek i koniec? Bzdura!

Obecnie do tramwaju mamy kilka minut i to nam wystarczy !

Aaaa, zapomniałbym, przy okazji zabiorą nam autobusy: 148 i nocny. Niedźwiedzia przysługa !

Połóżcie sobie tory pod własnymi oknami ! Czy ktoś w ogóle wziął pod uwagę ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też mam plecy

Ja też mam plecy i to szersze od autora postu, który myśli, że jest PANEM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyprowadzka

Proponuję przeprowadzkę na wieś a nie, sory, tam pieją kury i muczą krowy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

A w planach tramwaj Drogą Zieloną, i drugi przez Obrońców Wybrzeża

o ile nic się nie zmieni
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

To niech tam jeżdżą Jazzy, a nie Swingi, a najlepiej niech ta linia wreszcie trafi pod topór i zostanie zastąpiona linią 3 wydłużoną do Nowego Portu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle lat już czekam na ten tramwaj do SKM-ki. Cieszę się że w końcu powstanie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Co za oszolomy plattformerskie

A ja mam propozycję dla Rady Dzielnicy aby w koncu ruszyła tylki i zrobila rzetelna ankietę skoro miasto ma nas w d.. a wypowiadają się najchętniej jak ktoś słusznie powiedzial przybłędy z Bartoszyc i okolic w sprawach dotyczących mieszkańców. Po ankiecie bedzie wiadomo naprawdę ile tu platformerskich propagandzistów którym pali się grunt pod nogami bo planują interesy z deweloperami wbrew interesom miesxkancow a ile ludzi nie vhcecyej hucpy tramwajowej. panie tusk puść Pan tramwaj swojemu ojcu na Wyścigach pod oknem
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10

We Francji bywam od czasu do czasu i nie tęsknię

a na stałe mieszkam na Lofotach gdzie nawet nikt nie wie co to tramwaj.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Una

A kto nim będzie jeździł do kolejki? Dla zdrowia można przespacerować 10 min od Pomorskiej lub Gospody. Trzeba sie trochę ruszać, a nie tylko pupy wozić. Ruch to zdrowie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiesia

Wioski są w modzie. Nikt nie jeździ na wypoczynek do centrum. A 148 jeździ nie zatłoczony. Ale ktoś na tej inwestycji musi zarobić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdy Michałek dostał

nową robotę...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny pomysł. Tramwaj do SKM-ki to strzał w dziesiątkę. Bardzo czekam na realizację. SUPER!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 23

A ty kim jesteś?

Po 1945 roku z Gdańska wysiedlono ludność pochodzenia niemieckiego. Przyjechali Polacy. Przyjechali z kresów wschodnich, które znalazły się w ZSRR, przyjechało wielu warszawiaków i z innych miejsc PRL.
Oni według ciebie też byli słoikami?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Budowa osiedla Żabianka nikomu nie przeszkadzała.

Ludzie w tamtych latach długo czekali na mieszkania spółdzielcze. Musieli wnieść spory wkład własny.
Piszesz, że bloki ktoś postawił. Takie bloki stawiało państwo, tworząc spółdzielnie mieszkaniowe. Pierwszą w Gdańsku spółdzielnią mieszkaniową było Przymorze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Linia nr 4.

Z Nowego Portu. Tramwaj jechał ul. Marynarki Polskiej, na węźle kliniczna skręcał w prawo w Al. Hallera, potem w ul. Mickiewicza. Miał pętlę koło skrzyżowania Legionów i Kościuszki. W tamtych czasach na terenie dzisiejszej Zaspy było lotnisko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry