Widok
Witam ja chodzę codziennie do żabki i jestem zadowolona między innymi po pieczywo które jest z piekarni a nie z wypieku każdy ma wybór,świeże warzywa czy zamawiam sobie drób który jest świeży.Żadnych śmieci nie widziałam chociaż chodzę o różnych godzinach.Jakby każdy posprzątał po swoim psie to byłoby miło ja bynajmniej sprzątam po swoim i mam satysfakcję.
No ja nie wiem kto tu ma problem z przepisami, niejednokrotnie ktoś wzywał Straż miejską aby interweniowała w sprawie samochodów po drugiej stronie ulicy - Panowie przyjechali popatrzyli i pojechali, sam kiedyś z nimi rozmawiałem na ten temat i potwierdzili, że po drugiej stronie jak najbardziej można parkować :) :) więc radzę się dokształcić z przepisów zamiast pieprzyć w kółko bzdury na ten temat...
Jakby jeszcze było komuś mało bardzo proszę numer do straży miejskiej: 58 322 52 04 :) :)
Jakby jeszcze było komuś mało bardzo proszę numer do straży miejskiej: 58 322 52 04 :) :)
Ze zgrozą zauważyłam, że na balkonie który jest na ostatnim piętrze dokładnie nad wejściem do sklepu jest kilka doniczek - niestety DWIE z nich są na poręczy!
Czy wiecie co dzieje się z taką doniczką przy silnym wietrze? Widziałam na własne oczy jak podobna doniczka spadała z balkonu na Jaśminowym Stoku 59C (1 piętro). Doniczka rozbiła się w drobny mak.
Czy szefowa Żabki zrobi coś w tym temacie? A może dojdzie do tragedii?
A może wspólnota budynku powinna zareagować?
Czy wiecie co dzieje się z taką doniczką przy silnym wietrze? Widziałam na własne oczy jak podobna doniczka spadała z balkonu na Jaśminowym Stoku 59C (1 piętro). Doniczka rozbiła się w drobny mak.
Czy szefowa Żabki zrobi coś w tym temacie? A może dojdzie do tragedii?
A może wspólnota budynku powinna zareagować?
szefowa z Żabki może najmująca lokal od Żabki Polska, a ten najmujący od prywaciarza może co najwyżej w swoim lokalu podłubać sobie w nosie. Kazdy w swoim mieszkaniu czy na balkonie moze sobie zostawić co chce, a Tobie można poradzić albo nie chodzić do Żabki albo uważać na latające doniczki z prędkością światła bądź też nie zagladać nikomu do prywatnych domów,garży czy samochodów , bo kultura wymaga tego,aby dbać o swój tyłek, a nie obcy.
Czy Wy to rozumiecie? Bo mi się w głowie nie mieści. Osiedlowy monitoring normalnie.Jak to trzeba być wścipską osobą, aby oglądać ludziom balkony. Ogląda balkony na m.in.Jaśminowy Stok 59 i Storczykowa 4. Jeszcze na forum przekazuje swoje spostrzeżenia jak wypatrywała prywatność na obcych balkonach. Kobieto zajmij się życiem,zrób coś z sobą, a nie ludziom do gaci zaglądasz i plotkujesz. Co do samej Żabki to nie dziwcie się mieszkańcom tej klatki, bo sam widzę przechodząc , że 2/3 dnia na zakazach stoją im auta pod blokiem (swoją drogą gdzie teraz jest Straż Miejska i czy nie zgłaszali tego ludzie, którzy sobie teraz robią parking przed Żabką?).Teraz lato to wszyscy mają okna otwarte, a g*wniarzeria starymi padłami na włączonym silniku (gruchocącym) i na maksa słabej jakości na pełnym fullu słucha disco-polo. Ok sklep jest więc powinno się z niego korzystać jak już pozwolono, ale do jasnej ch...stańcie kawałek dalej i przestrzegajcie przepisów.Sciszcie muzykę chociaż na chwilę i wyłączcie silnik (mieszkacie wśród ludzi i trzeba się dostosować) i co najważniejsze przestańcie oglądać balkony,garaże,auta, bo powinniście zajmować się swoimi. Życie jest piękne i korzystajcie z niego, bo życie na zasadzie zazdrości i plotkowania i ciekawości to chyba nie najlepiej spędzany czas. PS Żabka jeszcze będzie tylko 3 dni i miesiąc spokoju, bo zrezygnowała prowadząca.
a od kiedy parkuje się na ulicy? Może w poprzek stań też zakazu nie ma. Jak juz tak mądrzysz się do poprzednika to zapoznaj się z przepisami i na pewno dowiesz się z nich, że nie możesz pozostawiać samochodu w ten sposób,aby utrudniał ruch, a samochody pozostawione z drugiej strony utrudniają ruch i w momencie wypadku to również mandat dostanie kierowca,który pozostawił auto utrudniając kierującym jazdę. Ulica to nie parking, a co do żabki to kolejny dowód,że sklepy nie powinny powstawac w blokach nie dostosowanych do tego. Co innego nowe budownictwa,gdzie w zamyśle na parterze jest pomieszczenie handlowe.