Widok
Głos mieli właściciele lokalów. :) A to że większość tutaj tylko wynajmuje i nie ma głosu w ŻADNEJ sprawie dotyczącej wspólnoty, to już ich problem. Więc proszę się tu nie burzyć teraz, bo kociej mordy dostaniecie :] Większość WŁAŚCICIELI mieszkań wspólnoty mieszkaniowej Storczykowa 4-6 wyraziła zgodę na otwarcie Żabki. Po za tym sprawa otwarcia sklepu w tym miejscu nie była nowa, jak niektórym się tutaj wydaje, bo już w 2014 roku było o tym wiadomo.
Ale to i tak nie jest ok żeby w normalnym bloku tzn ten blok nie miał wcześniej przeznaczenia na usługi na dole, robić sklep i to z alkoholem! Tak samo jest z warsztatem samochodowym na jasminowym stoku między domkami . Niestety ci w urzędzie nie panują nad niczym co by było pro mieszkańcy. Tak samo szkoła! Z wjazdem na osiedle i do tego bez parkingu ale za to z dziećmi za Gdańska. Do tego przedszkole następne kolo niej też bez planów parkingowych. I żeby było wszystkim łatwiej; )nie ma dojazdu autobusem do pkm. Czy ktoś to planował. ?
Jeszcze jedna sprawa. Nie jest prawdą , że większość wynajmuje, bo na tę chwilę od kiedy można sprzedawac mieszkania to dużo osób kupiło. Kolejna sprawa to powinni mieć własne wejście , a nie od klatki schodowej. Problem jest jeden niektórzy co kupili dali pełnomocnictwo gościowi ze wspólnoty, którego to był lokal i On zrobił przekręt dlatego powstał lokal handlowy, ale co do koncesji to została wydana bezprawnie na to miejsce i z tego co wiem jest sprawa w sądzie i z pewnością będzie koncesja cofnięta. Zresztą właściciel wspólnoty Erty będzie miał kilka spraw z mieszkańcami
Niby z jakiego powodu właściciel Erty miałby mieć jakaś sprawę w sądzie?
Po drugie widzę, że nie masz zielonego pojecia o prawie koncesyjnym albo poprostu próbujesz podburzać ludzi.
Kurde ludzie ogarnijcie się. Ja wiem, że PiS u władzy ale nie musicie do wszystkiego dorabiać teorii spiskowych. Koncesja nie została wydana bezprawnie a właściciel ubiegał się o nią przez rok czasu i dopiero jak ją otrzymał latem 2015 roku to co niektórzy zaczęli jakiś szum wokół sprawy robić.
Po drugie widzę, że nie masz zielonego pojecia o prawie koncesyjnym albo poprostu próbujesz podburzać ludzi.
Kurde ludzie ogarnijcie się. Ja wiem, że PiS u władzy ale nie musicie do wszystkiego dorabiać teorii spiskowych. Koncesja nie została wydana bezprawnie a właściciel ubiegał się o nią przez rok czasu i dopiero jak ją otrzymał latem 2015 roku to co niektórzy zaczęli jakiś szum wokół sprawy robić.