Widok

Ząbkowanie a dziwny zapach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mama, mamie zawsze doradzi:)...od jakiś 2-3 dni poczułam taki dziwny "metaliczny" zapach z ust u mojej coruni. Kieeeeedys ktoś mi powiedział, lub gdzieś przeczytałam ze jak maluchy ząbkiją to może im tak dziwnie pachniec z buzi.wydaje mi sie, ze to zabki bo zaczęła wszystko pakować do buzi i ma już 7,5 miecha więc może to już czas. Czy któraś z Was tez czuła taki dziwny zapach????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może to także być oznaką refluksu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To normalne. Podczas ząbkowania ślina staje się bardziej kwaśna i dlatego taki dziwny zapach.
Refluks to zupełnie inny zapach i historia do straszenia.
image

www.facebook.com/MauaFotografia
Maua_mama, czyli jednak dobrze coś gdzieś, kiedyś słyszałam.. to mnie trochę uspokoilas..bo ja już mam milion art o refluksie przeczytane i właśnie mąż wrócił i kazalam mu iść wąchać corcie....no właśnie to jest taki dziwny zapach.reflux to chyba by był zapach taki "Kwaśnego mleka"
Ja nie wiem od czego to zależy, ale też się zdziwiłam, że po spaniu dziecko ma 'kapcia w buzi' mimo że wyszły dopiero pierwsze ząbki. Ale to minęło. Tylko jakiś czas tak miał.
tu macie trochę informacji o neutralizowaniu śliny i przynoszeniu ulgi w ząbkowaniu. U nas się sprawdza.
http://www.babytula.pl/products/copy-of-gryzaczek-fasolki-mat-naszyjnik-bursztynowy
http://www.polskieradio.pl/18/1883/Artykul/545632,Bursztyn-na-zab-
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas też był brzydki zapach ale nie tylko przy ząbkowaniu, ale też przy infekcji górnych dróg oddechowych...
Przy zębach moze tak być bo może się zdarzyć stan zapalny dziąseł co jest częste przy ząbkowaniu:) Mycie zębów nie pomaga:)
Potwierdzam, zapach refluksowy to coś podobnego do kwaśnego mleka. I nikt tu nikogo nie straszy. Dobrze, że mamy taką specjalistkę na forum, która rozwiewa wszelkie obawy...;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
słaby ten sarkazm :)
image

haha dobrze że twój post był "mocny" ;D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry