Widok

Ząbkowanie, a picie mleka z butelki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy Wasze dzieci też przy ząbkowaniu nie mogły ssać smoka? a co za tym idzie - nie dało się pić mleka z butelki???

Jeśli tak - jak sobie radziłyście?

Dzisiaj 3 razy Gabryś dostał mleko zagęszczone kleikiem ryżowym - żebym mogła Mu podać łyżeczką... inaczej byłby głodny przez cały dzień, bo tak Go bolały dziąsełka - że nie mógł ssać...

Żel nie pomagał :/ Viburcolu nie chcę dawać za często - dostaje go tylko na noc.
teraz właśnie wypił 140ml mleka(właściwie już zimnego zanim czopek zadziałał) i zasnął przy butelce

pewnie już będzie spał do rana...

macie jakieś sztuczki-magiczki? przecież nie mogę Go karmić cały dzień kaszką/łyżeczką... pić też coś musi :P w ciągu dnia wypił kilka łyżeczek soczku :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja prawie 6 miesięczna córka je obiadki deserki pije też a mleko z kaszka tylko jak śpi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ok godziny 23 daje mleko z dodatkiem kleiku kukurydzianego i to wystarczy żeby córka przespała do 6-7 rano. Jak wyrzynaja się zęby to daje Viburcol i smaruje dziasla żelem. To pomaga - nie musialam stosować leków przeciwbolowych.

Dajesz Viburcol w czopkach czy w kroplach? Czy to ma jakiekolwiek znaczenie?

W czopkach i w kroplach ma to samo zadanie - wyciszyć w sposób naturalny, załagodzić niedogodności związane z kolką czy ząbkowaniem. To czy wybierzesz krople czy czopki zależy od ciebie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry