Widok

Zakoniczyn

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was bierze ślub w Kościółku na Zakoniczynie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale mnie zaskoczyłaś!
To jest jakiś kościół w Zakoniczynie? (moja parafia Św. Judy Tadeusza przy Świętokrzyskiej znajduje się w Łostowicach).
Przepraszam za pomyłkę :)

moze to o ta wlasnie chozi?? ja tez jestem z sw.Judy Tadeusza. jesli codzi o zakoniczyn to chyba najblizszy kosciol...
Pytanie z innej beczki? Jak wam sie mieszka na Zakoniczynie...przeprowadzam tam sie po ślubie i zastanawiam sie czy dam rade sie przyzwyczaic (mieszkam teraz w Gdyni Fikakowie- mam blisko na impreski,do sopotu,nad morze)....troszke sie boje -przyznam sie-takiej zmiany.
z gdyni masz prawie tak samo blisko do sopotu jak z gdanska. powiem tak, mi sie mieszka bardzo dobrze, jest spokoj. dzielnica gdansk poludnie caly czas sie rozbudowuje, sprowadza sie bardzo duzo mlodych ludzi. dojezdzaja autobusy nocne, strefa 1 taksowek, wiec jak nie chce sie wracac autobusem, to na taxi tez sie nie zbankrutuje. jak dla mnie wszystko jest ok :)
Jest jeszcze budujący się kościół pw. Św. Krzysztofa na Osiedlu Świętokrzyskim (po drugiej stronie zbiornika retencyjnego).
Ślub brałam jeszcze w poprzedniej parafii, ale w 2002 roku chrzciłam w Łostowicach córkę. Zero problemów ze strony Proboszcza Pikora. Jeśli do ślubu podchodzi podobnie jak do chrztu - to szczerze polecam.
No to smiechu pelno, nigdy nie myslalam ze znajde tu kogos z mojej parafii. Ja biore tam slub 02.06 :)

image

czesc Dziewczyny ! ja od dawna nalezedo parafii Sw.Judy Tadeusza i bralam tam slub w zeszlym roku - nie ma zadnych problemow - jesli ktoras z was tambierze slub to polecam ks.Marka - przygotowuje pary ,robi probe przed slubem ,prowadzi rowniez nauki -jest rewelacyjny . Teraz naleze do sw.Kingi (os.Olimp) ,ale mozna powiedziec ,ze wychowalam sie w Łostowicach .Proboszcz KS.Pikor nigdy nie robi zadnych problemow - pozdrawiam :)

image
E-Milka napisał(a):

> polecam ks.Marka -jest rewelacyjny .

Potwierdzam. Właśnie On chrzcił moją Olę.

> Proboszcz KS.Pikor nigdy nie robi zadnych
> problemow - pozdrawiam :)

W Łostowicach mieszkam dopiero od marca 2002 r. (dotychczas bez problemów z przedstawicielami Parafii), ale kumpel z pracy mieszkający tu od 1972 r. ostrzegał mnie, że Proboszcz jest - nazwijmy to - bardzo zasadniczy i surowy.
Jeszcze cos mi sie przypomialo -moze sie Wam przydac ... grala u mnie Roksana i chyba jej maz na skrzypcach AVE Maria - bardzo ladnie wszystko wyszlo- same mozecie ustalic repertuar

image
Ja będę brała ślub w parafii Łostowice ale dopiero w 2010.
I ja tez będe bralła ślub 21.08.2010r w tej parafi:)
image

Inne tematy z forum Ujeścisko

Wiśniowa Aleja (42 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Gecco Deweloper (10 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Osiedle Warszawska (7 odpowiedzi)

Osiedle Warszawska powstaje w doskonale skomunikowanym miejscu, w bardzo popularnej wśród...

do góry