Widok

Zakup mieszkania - rozterki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie. Obydwa mają identyczny rozkład, 65m2, 3 pokoje.
Szkopół w tym, że jedno jest na 4 piętrze (bez windy), drugie zaś na parterze.
To na 4 piętrze jest super, po remoncie, piękna kuchnia. Tylko odświeżyć pokoje i można się od razu wprowadzać... No ale to 4 piętro mnie trochę przeraża ;)
Natomiast to mieszkanie na parterze do remontu, trzeba by było włożyć ok 15 tyś by fajnie sobie je zrobic.
To mieszkanie na parterze jest droższe od tego na 4 piętrze o 6 tys.
Nie wiem co robić i na co się decydować.
Mieszkanie na parterze nie powaliło mnie na kolana, ale ma potencjał ;) tylko remont zrobić ;) no ale na to trzeba wyłożyć kase. I z pewnością parter wygodniejszy dla rodziny z 2 dzieci.
Mieszkanie na 4 piętrze podoba mi się bardzo ale niewidzi mi się że to tak wysoko :(
Co byście poradziły? Mieszka któraś z Was na 4 piętrze i pomogła by mi znaleźć jakieś plusy takiego mieszkania? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A może poszukaj na pierwszym lub drugim

Kilka lat bujałam się na wynajmowanych i najfajniej było właśnie na drugim potem na pierwszym.
Najgorzej na czwartym... masakra z zakupami sprzętu mebli czy zwykłymi i dzieckiem do tego. Też niektórzy z rodziny mnie po prostu niedwiedzali
Na parterze też fajnie nie było zawsze dzwonił do mnie listonosz ulotkarze, naciągacze żebracy spółdzielnia po klucz do piwnicy, często młodzież odprowadzana jeszcze sobie stała czy siedziała akurat pod moimi drzwiami, byłam na bieżąco z plotkami osiedlowymi (chcą nie chcąc) zasłyszanymi pod oknem. No i koci i psi smrodek w czasie odwilży też fajny nie był
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja dodam od siebie:
minusy:
zakupy na 4te pietro trzeba wniesc, jesli planujecie byc tam do starosci to pozniej bedzie ciezko wejsc.
my mieszkalismy na 3cim bez windy, duze zakupy czekaly w samochodzie na meza bo mi bylo ciezko targac wszystko.
dziadek nas ani razu nie odwiedzil bo wiedzial ze nie da rady wejsc.
plusy: na gónych piętrach dluzej slonce jest w ciagu dnia, szczegolnie zima.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dzieci szybko wyrosną a mieszkanie zostanie.

Plusy:
Fitnes za darmo
Nie masz sąsiadów nad sobą
Ciepło,idzie zawsze do góry
Na samą górę wchodzą tylko ci co muszą, raczej nikt przypadkowy

Nie wiem czy robiłaś kiedyś remont i wyposażenie w mieszkaniu ale nie polecam. Dużo kasy, dużo problemów a i efekt niepewny.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Rabata z różami (5 odpowiedzi)

Chciałbym założyć przy domu osobną rabatę z różami, tak aby wyglądała pięknie nie tylko w okresie...

sąsiedztwo hal typu 7R i Panattoni (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was mieszka w pobliżu takiej hali i może powiedzieć czy jest to uciążliwe. W mojej...

do góry