Widok

Zakupy - stacjonarne czy przez internet?

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam potrzebę. Ale orientujecie się, czy są opcje zrobienia zakupów online? Myślę o takim rozwiązaniu, żeby zasugerować rodzicom na czas koronawirusa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

-

Bardzo fajnym i niezwykle wartościowym miejscem jest sklep https://ritex.pl/ Jest to firma rodzinna zajmująca się importem oraz dystrybucją towarów luksusowych takich jak wina, herbaty, kawy. Jeśli szukałeś w sklepach ulubionej kawy to teraz możesz zamówić ją online i cieszyć się ulubionymi aromatami. Produkty sprowadzane są z całego świata co dodatkowo daje Ci możliwość odkrycia nowych doznań smakowych.

Ja lubię robić zakupy online. Ostatni przed wyjazdem na narty skorzystałam z mega promocji w sklepie Małopolska Giełda Narciarska i kupiłam świetny sprzęt narciarski za stosunkowo niewielkie pieniądze. Polecam!

Tylko online-przemyślane zakupy i lepsze ceny https://stolicazakupow.pl/kategoria/utrzymanie-czystosci/chemia-gospodarcza/srodki-czystosci/

Jak dla mnie, zakupy mają być szybkie. Dlatego moim zdaniem, świetnie się sprawdza system płatności BLIK. Ostatnio, chylatem, że płatności BLIK maja być jeszcze sprawniejsze, bo nie trzeba będzie podawać kodu. Koniecznie przeczytajcie https://sucha24.pl/artykul/blik-bez-kodu-jak/936605

To wszystko zależy. Ja robię zwykle stacjonarnie w takich sklepach jak Biedronka czy Lidl, Dino itd. Czasami coś zamawiam przez internet. Oczywiście przed wybraniem się na zakupy korzystam z różnych gazetek promocyjnych jak chociażby tutaj https://blix.pl/

Ja zamawiam z Barbory, raczej nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby nie mieli wolnego okienka dostawy. Najczęściej dostarczają tego samego lub najdalej następnego dnia.

Ja wolę zamówić online, nawet zakupy spożywcze zamawiam, oszczędzam w ten sposób czas, ale także pieniądze, bo mają fajne promocje, częste kupony rabatowe, a dostawa jest darmowa.

Jako że zakupy to od zawsze temat budzący emocje, to chciałbym się podzielić swoim własnym doświadczeniem. Często kupuję zarówno w sklepach stacjonarnych, jak i w Internecie. Wszystko zależy od tego, czego w danym momencie szukam i jakie opcje są do wyboru. Czasami dana platforma czy supermarket oferuje lepszą cenę, czasami lepszy asortyment, a czasami szybszy dostęp do produktu. Natomiast ostatnio odkryłam, że do oszczędzania na zakupach można wykorzystać też różne aplikacje. Tutaj https://www.casfera.pl/jak-szybko-zaoszczedzic-na-zakupach/ była o tym mowa. Jest mnóstwo różnych wtyczek i porównywarek cenowych, które oferują zniżki na zakupy i kupony. Polecam korzystać, bo dzięki temu mamy możliwość wyboru najlepszej oferty i zaoszczędzenia sporej sumy pieniędzy.

Myślę, ze koronawirus sprawił, ze zaczełam więcej kupować w sklepach internetowych, Kiedyś nie robiłam zakupów tak często, w ostatnim czasie praktycznie wszystko kupuję przez internet. Jest o wiele taniej i o wiele wygodniej.

Szczegolnie dotyczy to akcesoriów medycznych
https://sklep.meringer.pl/

Zerknijcie sobie na rękawiczki jednorazowe w tym sklepie.Ceny są o wiele niższe niż w aptekach (szczególnie, ze rękawiczki do najtańszych obecnie nie należą).

@Łucja również płacę z Twisto. Jest mega fajne i żałuję, że tak poźno zaczęłam z niego korzystać. Rejestracja prosta i szybka, warunki jasne. Nigdy nie miałam żadnych problemów z płatnościami

Ja wolę internetowo. Czasem wieczorem coś poszukam. Jest to bardzo wygodne.
Od kilku miesięcy korzystam jeszcze z płatności odroczonych Twisto . Dla mnie to bardzo wygodna i opłacalna froma płatności. Mogę odroczyć płatność czy nawet rozłożyć ja na raty.

Zawsze wolałem stacjonarne i nie mogłem sie przekonać do takich przez internet ale jak juz zacząłem zamawiać w ten sposób to stwierdzam, że to moja ulubiona forma zakupów

Polecam Barbore, osobiście nie miałam z nimi żadnych problemów. Żadnych braków w zamówieniach, a dostawa zawsze na czas.

Sporo zamawiam przez internet. Zakupy spożywcze też robię online na barbora.pl, bo to jednak duża wygoda jak mi pod drzwi dowiozą, a ja nie muszę tego dźwigać.

WOW 4 osobowości.......ha ha ha

Ja osobiście całkowicie się przerzuciłam na Frisco, duża wygoda i spoko ceny przeliczając sobie czas i paliwo, od dłuższego czasu korzystam i zawsze wszystko jest bez zarzutu

Potwierdzam, we Frisco szerszy asortyment. Łatwo się zamawia ;)

Miałem bardzo podobną sytuację... chciałem zaoszczędzić czas, a i tak musiałem lecieć do sklepu po produkty na obiad.
Spróbujemy z Frisco ;)

hej, a ja się do nich zraziłem jak się okazało że przy dostawie są braki w zamówieniu a akurat potrzebowałem produktu do obiadu.
Spróbowałem w Frisco i powiem szczerze że mają nawet większy asortyment od barbory w dodatku dostałem kody rabatowe na kolejne zakupy. Mogę ich polecić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (41 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry