Widok

Załamana :(

Co się w tym kraju dzieje???

Jak w nim żyć jak młoda osoba chce pracować, a nie może znaleźć pracy? :( Już mam dosyć szukania chodzenia, pytania. Tylko wziąć sznurek i.. Pani mgr tym papierem niedługo d. podetrę, bo nie bede miala za co kupić pap. toal. Szukam pracy nawet na zmywaku, i też zero odzewu. Jak żyć z jednej pensji, po opłaceniu wynajmowanego mieszkania, dziecku kupic pampersy i mleko i w portfelu pusto :( Mam dosyć takiego życia. Człowiekowi nawet niestarcza na zrobienie zakupów, o kupnie ubrań, kosmetyków można zapomnieć. Z dnia na dzień co raz gorzej się czuję. Mam pretensje do siebie, że jestem kiepska, że nie mogę nic znaleźć...
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam,

Jeśli jest Pani zainteresowana roznoszeniem ulotek, szukamy zaufanej osoby, a nawet dwóch:

gdansk@twoja-szkola.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
debil
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
tel 58 762-07-50
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam do biura dam pracę
-zapewnię szkolenie
-umowę zlecenie w pierwszym miesiącu
-w następnym umowę o pracę
-podstawa plus prowizja
-praca od pon-pt 8-16

o ile ten post nie jest tylko: bardzo chcę ,ale nie mogę ...bo....mam lenia w pupie.
Wymagam pozytywnego nastawienia do życia i chęci do pracy
proszę zadzwonić i umówić się na rozmowę
zobaczymy jak Pani zależy pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nie twoja wina, że jest jak jest. Trzymaj się i nie poddawaj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez rozumiem co mowisz piszac ze chcesz po prostu wyjsc do ludzi posmiac sie itp. Zeby po prostu bylo normalnie zebys czula sie potrzebna, musiala sie rano wyszykowac, itp. Pamietam jak sama szukalam pracy i jak zazdroscilam tym osobom biegnacym w kostiumach na obcasach rano do biur!!

Nie poddawaj sie - czasem to dluzej trwa, ale w koncu to wlasnie Twoje CV bedzie wybrane - czesto pomaga lut szczescia, zbieg okolicznosci.
My niedawno tak mielismy (tzn maz) - szukal ponad 6mies i raptem ni z tego niz owego ktos zadzwonil ze znalazl CV na jakims portalu, potem zaraz nastepnego dnia rozmowa kwalifikacyjna i od miesiaca pracuje;)

Powodzenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla tego albo Cie stać na swoją firme i pracowników albo Cie nie stać i tego nie robisz, a nie kombinatorstwo jak się dorobić oszczędzając na ludziach, a potem nawet jak Cie stać to też po co płacić więcej no nie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
załamana a ja mam pracę i dwoje dzieci;) ale rozumiem Ciebie w 200%!
Rozumiem co masz na myśli pisząc:wyjść do ludzi i pośmiać się ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
3350,49 PLN - tyle kosztuje pracodawcę zatrudnienie pracownika za 2000 PLN. Do tego kosztu trzeba dodać koszt urlopu, zwolnień lekarskich, wyposażenie stanowiska pracy... robi się spokojnie 4000 pln a nawet więcej jak taka osoba zużywa prąd, powierzchnię (koszt wynajmu), dzwoni, posiada jakieś wyposażenie w stylu biurko, krzesło, komputer, kasa fiskalna etc...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zakładając ten wątek chciałam poruszyć temat bezrobocia.
Ciężko znaleźć pracę. Mało ogłoszeń setki wysłanych cv.
Jednak zamiast ludzie skupić się na tym temacie poruszali m.in,
1. to, że mam dziecko, O BOŻE ONA MA DZIECKO, A NIE MA PRACY - CO ZA ZŁA MATKA!!!
2. to, że mam na neta, więc nie mam źle....
itd.
a o problemie z jakim chciałam się z Wami podzielić, cichoooo...
Jedynie nieliczne osoby na poważnie podeszły do tematu.
Poruszając ten wątek wiedziałam, że znajdą się "mądrzejsze osoby", więc przymykałam oko na ich wypowiedzi.

PROSZĘ ADMINISTRATORA O USUNIĘCIE TEGO WĄTKU, PONIEWAŻ GŁÓWNY TEMAT WĄTKU ZSZEDŁ NA DALEKI PLAN.

PRZY OKAZJI DZIĘKUJĘ TYM, KTÓRZY WYPOWIADALI SIĘ NA TEMAT, KTÓRZY MNIE WSPIERALI I ŻYCZĘ POWODZENIA, TYM KTÓRZY SĄ W TAKIEJ SYTUACJI JAK JA czyli SZUKAJĄ PRACY!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wydaje mi się,że niektórzy nic nie rozumieją! Albo są aż tak głupi!
Nie mając pracy człowiek w tym wypadku ja szukając pracy to zrozumiałe szuka jej w celach zarobkowych!!! Ale!!! Nie umieram z głodu. To, że szukam pracy nie znaczy, że nie mam na internet!!! (jak jedna os napisała). Siedząc w domu człowiek tęskni, za klimatem pracy, za samą pracą, za osobami z którymi pracuje (tak mam JA) i to, że napisałam,że chciałabym się pośmiać nie znaczy, że zależy mi tylko na tym! Ludzie ogarnijcie się! Naprawdę żal mi tych osób, które siedzą na forach aby tylko złapać kogoś za słówko i być dumnym, że tej osobie "się pojechało". ŻĄL!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
no jak szukasz robot "żeby się pośmiać", to powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
No widzę że na neta są pieniądze hmm to nie tak źle nie biadol
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Tylko, że za pracę na magazynach czy jako sprzątaczka czy kelnerka mozna się spokojnie utrzymać - wnając pokój i żyć po prostu - skromnie ale żyć. A tutaj nie dość że umowa zlecenie to jeszcze nigdy stałej pracy nikt nie chce zaproponować. Spróbuj wyżyć z 1150 mając dziecko na utrzymaniu i mieszkanie wnajęte bo przecież mieszkać gdzieś musisz :] A rodzina daleko.... Praca taka jak wszędzie tylko lepiej płatna. A po czasie to nawet na awans można liczyć albo poszukać lepszej pracy. A tu?? Tutaj nic sie nie liczy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na gg11319141 podam propozycję pracy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oj ja szukam czegokolwiek nie dlatego, że nie mam na chleb tylko, że też bym chciała wyjść do ludzi, pośmiać się itp. W swoim kierunku też szukam pracy, ale jak nie ma ofert to wysyłam cv na różne stanowisko. Mnie praca np. na zmywaku, sprzedajac hot dogi nie przeszkadza i nie hańbi przecież to tylko chwilowe zajęcie. Jak to pisał klasyk "Szukajcie, aż znajdziecie" :) Szukam dalej, aż znajdę swoją wymarzoną pracę ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też szukam od dłuzszego czasu pracy, ale tylko w branży która mnie interesuje i jest powiązana z moim wykształceniem. Mam to szczęscie jednak, że nie muszę chwytać się czegokolwiek by mieć na chleb, ale bardzo bym chciała rozwijać się zawodowo. Poki co siedzę w domu z 2 letnim synkiem. Też już zaczynam tracić nadzieję, czy uda mi sie wogóle pracować w zawodzie, który mnie interesuje i boję się, ze moje studia pojda na marne, gdyż fajnie jest robić to co się lubi. Wkurza mnie tylko to, że np w urzędach, osoby, które powinny już przejść na emeryturę siedzą twardo, zamiast dopuścić młode osoby do pracy, które mają więcej zapału i chęci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie można się poddawać. Z tego co zrozumiałam masz dzieciątko. Więc masz dla kogo walczyć. Życie przytłacza ale znajdź plusy. Bierz życie za rogi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj nie łatwo o dobrą pracę, a dobrą łatwo stracić. My to juz przerabialiśmy. Dlatego obecnie oprócz podstawowej pracy, rozwijamy wlasny biznes, który nie wymaga nakładów finansowych. Są już efekty. W razie czego - to człowiek nie pozostaje z niczym.
Zapraszam na http://www.MarizaClub.pl i zachęcam samej spróbować.
Pierwszy krok to rejestracja (numer dowodu można sobie darować,na początku wystarczy pesel). Później otrzyma pani dodatkowe informacje. Dużo pani dowie się ze strony internetowej. Pytania można wysłać na kontakt@marizaclub.pl
Pozdrawiamy i życzymy sukcesów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
nic tylko mieć nadzieję na lepsze jutro :) powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry