Widok

Załamana :(

Co się w tym kraju dzieje???

Jak w nim żyć jak młoda osoba chce pracować, a nie może znaleźć pracy? :( Już mam dosyć szukania chodzenia, pytania. Tylko wziąć sznurek i.. Pani mgr tym papierem niedługo d. podetrę, bo nie bede miala za co kupić pap. toal. Szukam pracy nawet na zmywaku, i też zero odzewu. Jak żyć z jednej pensji, po opłaceniu wynajmowanego mieszkania, dziecku kupic pampersy i mleko i w portfelu pusto :( Mam dosyć takiego życia. Człowiekowi nawet niestarcza na zrobienie zakupów, o kupnie ubrań, kosmetyków można zapomnieć. Z dnia na dzień co raz gorzej się czuję. Mam pretensje do siebie, że jestem kiepska, że nie mogę nic znaleźć...
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 4
proponuje się wychuśdać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 45
Zakładasz, że to rozwiąże jakikolwiek z problemów? Wyjątkowa postawa.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zacytuję klasyka: "... więc o co Ci chodzi, jest super, jest super..." , a tak serio, to na pewno będzie jeszcze dobrze. Nie poddawaj się, jestem w podobnej sytuacji i jakoś sobie radzę choć jest ciężko. Dorabiam w firmie bez umowy i w sumie drepczę w miejscu, ale jakoś ciągnę. Naprawdę wiem co czujesz i myślisz, ale uwierz mi - warto żyć. Wierzę, że dasz radę i to wytrzymasz, choćby dla dziecka... Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia i zdrowia. Nie poddawaj się beznadziei.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
pokaż jak to się robi... po twojej demonstracji się zastanowię i może mnie przekonasz... daj przykład.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie nic sobie nie zrobie spokojnie! tylko sie zastanawiam jaki jest sens zycia nic czlowiek nie korzysta nic nie ma caly czas pozycza pieniadze, chce pracowac nie jestem leniem, glabem nie mam dwoch lewych rak a nie mogę znaleźć pracy. nie mam pojecia gdzie mam isc do kogo zapukac i sie zapytac o prace, ogloszenia sa jakie sa kazdy widzi. Co sie dzieje? to jest chore.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1
skoro juz tak nie mozesz znalesc odpowiednich warunkow to je poprostu sobie stwórz !
skoro nie jestes leniem, glabem, nie masz dwoch lewych rak i chcesz pracowac to w czym problem ? po co isc do kogos jak mozna na swoje ..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 25
Ja tez sie załamuje, mam podobny problem : chec do pracy, glowe na karku,doswiadczenie i co ?i nigdzie mnie nie chca normalnie niiiiigdzie.to jest paranoja,nic tylko wziac sie i wychlastac :/ o swoim biznesie nie mam co myslec,przynamniej ja,bo zero wkladu wlasnego :/ beznadzieja.zyc mi sie odechciewa
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe jest to, że jak człowiek aplikuje na niższe stanowisko,
względem swojego dotychczasowego doświadczenia i papierku
to zosta(nie)je prawdopodobnie i tak odrzucony...
Czy Szanowni pracodawcy boją się zatrudnić chętnych do pracy,
pracowitych i uczciwych .. ? Jutro na AmberExpo się przekonam(y).
Od zatrudnienia człowieka na 3 m-ce, jeszcze nikt nie zbankrutował.
A Kto wie, jak potencjał (w)niesie do firmy ten pracownik/-czka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ta.. tylko jak się już człowieka zatrudni to mu się pracować nie chce i gdy ma nagle dodatkowy chwilowy obowiązek to jest kręcenie nosem, same księżniczki i hrabiowie. Trudno o dobrego i zadowolonego pracownika
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 26
O niechcących pracować tu nie rozmawiamy... Szanowna/ny "BYFD",
tylko o tych,tylko i wyłącznie, którzy poszukują pracy na uczciwych warunkach - OBUSTRONNIE.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
w polsce nie ma miejsc pracy bo jak się likwiduje od 20 lat przemysł a w miejsce fabryk stawia sklepy z najtańszym jedzeniem to tak jest i będzie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierwsze pytanie, jaki wydział, uczelnie pani skończyła?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracodawca logicznie zakłada, że osoba aplikująca na stanowisko znacznie poniżej jej kompetencji nie będzie odpowiednio zaangażowana w prace co w efekcie przyłoży się na mniejszy zysk dla firmy przy jednoczesnych większych oczekiwaniach pracownika.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlatego ja z papierkiem mgr wyjeżdżam za granicę. Tam nawet przy łopacie godnie się żyje!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja bym się bał zatrudnić w sklepie odzieżowym doktora na przykład kulturoznawstwa mając w poczekalni pięć ubiegłorocznych maturzystek z cv pod pachą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie zabiera się za robienie dzieci, jeśli się już na początku nie jest w stanie zapewnić chociaż minimum warunków jakich się oczekuje!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 19
w sumie tak tylko że za granicą też spore bezrobocie i praca generalnie taka której tam nikt nie chce wykonywać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli jest pani z gdańska lub okolic prosze wysłać cv na adres sebmacioch@gmail.com poszukuje telemarketerów do pracy w domu oferuje ciekawe zarobki oraz to że może pani pracować z domu jeśli jest pani młodą mamą praca z domu na pewno panią usatysfakcjonuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Tu nie chodzi o to czy mam dziecko czy nie mam, ale o to, że nie ma pracy w naszym kraju. Ten wątek mogła tak samo założyć studentka bezdzietna, single, rodzicei, doktoranci itp... KAŻDY!!! Jak zwykle znajdą się mądre osoby, które będą komentowały tak jak Ty. Moim największym szczęściem jest móc mieć dzieci, bo co niektórzy mądrzy co się tutaj się wypowiadają mogą mi tego tylko pozazdrościć. Wracając do wątku to temat o braku pracy w naszym kraju!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry