Widok

[*] [*] [*] [*]

Kondolencje dla wszystkich rodzin zmarłych i poszkodowanych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w całej Europie powinni wprowadzić, w każdym kraju w którym są nasi....

(*)

wyrazy współczucia dla rodzin poszkodowanych(*)(*)(*)

Cieżkie uczucie smutku ogarnia...

Gdańszczanie łaczą się w smutku z rodzinami osób które zginęły w wypadku...

wyrazy wspolczucia dla rodzin

no to wladza

ma teraz tydzien wolnego od lapania agentow. mozna sie popokazywac na mszach zalobnych i w ogole. ciemny lud to kupi.

jest sobie taki dupek jak ja, ktory naprawde ma w zyciu wazniejsze sprawy niz to ze ktos zginal na wycieczce. i tego zaloba narodowa nie zmieni. sa ludzie od wpisywania swieczek na portalach i tego zaloba tez nie zmieni. ehhh

niech się zajmie rządzeniem

żeby zrobić coś pozytywnego dla przyszłości kraju a nie uprawia wycieczki propagandowe ew. rozdziera stare rany.

Żałoba narodowa

Opinie do artykułu: Żałoba narodowa.

By złożyć hołd ofiarom wczorajszej tragedii pod francuskim Grenoble, w której udział wzięło 47 pielgrzymów z Polski, prezydent Lech Kaczyński ogłosił trzydniową żałobę narodową.

- To jedna z największych katastrof w historii Polski - mówił prezydent.

Na czas żałoby narodowej flagi państwowe na gmachach publicznych będą opuszczone do połowy masztu i przepasane kirem, a organizatorzy wszystkich imprez masowych są zobowiązani do ich odwołania. Ograniczone zostaje także nadawanie ...

Brawo Przeydent! Trzecia ŻN w ciagu dwoch lat!!!

Jest to na pewno tragedia dla rodzin ofiar. Tragedia ogromna i skladam im
niniejszym szczere kondolencje (choc watpie zeby ktos z nich zajrzal na to forum).

Jednak warto zwrocic uwage na jeden szczegol: ile osob zginelo na polskich drogach w ten weekend? Ile tydzien temu? Wydaje mi sie ze znacznie wiecej niz 26
a jakos zaloby narodowej nie ma.
W zeszlym roku w lipcu zginelo 498, rannych zostalo 5838 (dane z www.policja.pl)
Czy zal ich bliskich nie jest tego wart? Czy trzeba zginac w grupie zeby zostac uhonorawnym przez prezydenta? Jak duza to musi byc grupa?

Mieszkamy w rejonie turystycznym, tutaj ludzie w letnich miesiacach zarabiaja czesto na caly rok. Prezydent ma zamiar zabrac wlascicielom pubow, knajp, restauracji, kin i dyskotek oraz wszelkim tam zatrudnionym, zarobki w tym
tygodniu oglaszajac zalobe. W imie czego? Reakcja bedzie odwrotna niz zamierzona, ludzie ci, beda przeklinac ten wypadek, jego ofiary i samego prezydenta, bo nie beda mieli
pieniedzy na czas po sezonie.

Jednak kto by o takich drobnostkach myslal, jak wydaje nasze pieniadze na podgrzewane chodniki przed swoja rezydencja...

lekarz

zalobe narodowa w takich i innych tego typu wypadkach wymyslili jeszcze w zeszlym wieku, przed Walesa, Twoi ulubiency - komuszki. wiec laskawie nie pluj na Kaczora za to, ze stosuje sie do ich ustalen

katastrofa

czy to była naparwdę jedna z największych katastrof w historii Polski???

A co do żałoby to sie zgadzam z przedmowcami. Bardzo mi przykro,ze stala sie taka tragedia, ale naprawde z ta zaloba to Kaczynski przesadzil. To jest doskonaly przyklad na to jak ktos probuje swoja pozycje umocnic poprzez wielkie slowa i gesty. A skutek taki,ze na pewno rodzinom ofiar taka narodowa zaloba nie jest do niczego potrzebna, bo kazdy nosu zalobe we wlasnym sercu, a np koncert Roda Stewarda odwolany i ciekawa jestem kto zrekompensuje organizatororm straty jakie poniosa....

wybory idą, elektorat czas zdobywać i mamić...
A ludzi żal

Do Tubylec

Nie rozumiem Twojego komentarza do powyzszego opisu pod zdjeciem,ktore napisal redaktor?.Po prostu powtorzyles to co bylo napisane pod fotografia.....

Otwieram lodowke a tam to co zawsze

Staram sie pisac merytorycznie i na temat, a co widze? Obrazliwy post pod moim adresem, ktory wpisal "Polak" kilka minut pozniej. Moze sprobuj sie odniesc do meritum moich zastrzezen wobec decyzji ogloszenia ŻN, zamiast typowac moje preferencje polityczne (pudlo) i insynuowac plucie z mojej strony na prezydenta, czego w zadnej chwili nie czynilem.

Lekarz-oczywiście że masz rację

spoko...

...

Nikt nikomu nie każe zapalać świeczek na forach, nikt nie każe czytać relacji z pobytu w miejscu tragedii Kaczyńskiego, nikt też nie ściga się z innymi wielkimi tragediami. Stało się coś strasznego, w tej chwili cała masa rodzin płacze w domach i modli się (może nawet jest to "armia Rydzyka"), bo utracili najbliższych. Przeczytajcie to co wypisujecie i zastanówcie się trochę i spróbujcie odnaleźć jakieś resztkowe pokłady wstydu w sobie. Pozdrawiam serdecznie.

El Polak'ko

"zalobe narodowa w takich i innych tego typu wypadkach wymyslili jeszcze w zeszlym wieku, przed Walesa, Twoi ulubiency - komuszki."

Wiesz co? idz sie lepiej leczyc na nogi, bo na glowe to juz za pozno.

ŻN wymyslili komunisci? BUEHEHEHEHE.

Najlepiej bedzie, jak juz nic nie napiszesz.

Żałoba narodowa?

No to koncert Roda Stewarda będzie odwołany...

Po co to komu? Jak już ktoś napisał, na drogach giną setki osób tygodniowo, to może by wprowadzić stan permanentnej żałoby?

I jeszcze ta pomoc finansowa dla ofiar...

Z tego co wiem, to wszyscy uczestnicy wycieczek powinni być ubezpieczeni. Z jakiej racji zatem mam dokładać do nich? Czy jak ja zginę w wypadku, to ktoś się będzie przejmował?

Bo Chrześcijanie?

Bardzo mnie ciekawi... co by Pan Kaczyński zrobił jeśli by to był autokar Żydowskiej wycieczki? Albo Muzułmańskiej?
do góry