Widok

Zamek Sobieski w Rzucewie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, która z was wie coś o tym miejscu, jak udają się tam wesela, jakie jest jedenie? itp. Bo ja już tam sobie zaklepałam miejsce na wrzesień 2007 i chciałabym uzyskac troche informacji o tym miejscu.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wesele mam dopiero 08.09.2007 a uzgadniałam wszystko z panią Ewą Pastwą, jest ok! Jedyne co mi się nie podobało to to, że namawia na ich zamkowy sprawdzony zespół ale wcale nie trzeba go brać.
image
Czyli z ta sama co ja.....przesympatyczna kobieta! po 7.10 zdam relacje jak było......i tak wiem, że sie nie zawiodę.
image
image
z pewnością będziesz zadowolona, ja ustaliłam sobie menu, które uważam, że jest super, w tym 5 kg tort orzechowy, i dużo rozmaitego jedzonka.
image
image

image
image
To jest fajowe miejsce na zdięcia.
image
dokładnie o tym samym pomyślałam :) super plener :)

nie czytałam wcześniejszych wypowiedzi , ale mam pytanie , jaki jest koszt za 1 osobę ?

image
image
to zalezy od menu jakie sobie wybierzesz, ja mam 165zł od osoby ale można taniej
image
no mozna, mozna ja mam 105 zł za osobe. i tort chyba 3 kg (bądź 4 - nie pamietam) orzechowo - migdałowy, a menu tez wybrałam eleganckie
image
image
chyba mamy ten sam smak tortu, hi, hi. Będzie pewnie przepyszny! Ja na pierwsze mam żurek królewski podany w chlebie.
image
u mnie zaczyna sie od przystawki z łosocia złożonego w różę z sosem jaogurtowo - chrzanowym, potem miał byc mega bajeczny zurek w chlebie, ale ostatecznie weźmiemy krem ze szparagów, a dla innych krem z borowików. Mnie co prawda ta przystwka w ogóle nie pasuje, ale cóz, inni może zjedzą - ja niecierpie chrzanu
image
image
no dokładnie, różne są gósta, ja starałam się nie brać za bardzo wyszukanych potraw bo to zazwyczaj się nie sprawdza, mam różne mięsa, sandacza, pstrąga, 3 rodzaje sałat i jakieś tam inne potrawy, nie pamiętam a z ciast mam jabłecznika ze śmietaną bitą, ciasto z owocami i galaretką i sernika z czekoladą i osobno owoce.Dobrze, że soki i herbaty, kawy są gratis.
image
ja mam równiez z trzy rodzaje mięs, jakies zraziki w sosie, i 2 jakies inne - nazw nie pamiętam - ale tzw. normalne - zjadliwe, 3 rodzaje sórówek, sernik z czekoladą, lody czekoladowo - smietankowe i ten bajeczny tort!!!

zajmujemy sale po prawej stronie przy wejściu, aczkolwiek niebieska i zegarowa bardziej mi sie podobały, ale niestety - sa za małe. widziałam jak oni przystrają stoły - sa przepiekne, no i w tym klimacie sesja fotograficzna......będzie pieknie, jak marzenie.
image
image
Też to widzę, ja nie wiem jaką salę tak do końca będę miała bo jak tam byłam to goście właśnie obiad jedli i nie chciała przeszkadzać, tylko tak zerknęłam ale guzik zobaczyłam, a na ile osób masz zarezerwowane? ja 50-60.
image
ja na 30, ale nie jest to standardowe wesele, gdyżmy robimy duzy obiad weselny, planujemy tam byc od 15:30 do 19 lub 20) a potem rozjeżdżamy sie do domów.
image
image
To też fajnie : )
image
moj szwagier kiedys pracował w tym zamku jako zastępca szefa kuchni, wtedy bylo rewelacyjnie, wszytsko perfekcyjnie i czyściutko przygotowane ateraz nistety nie wiem jak jest mam nadzieje ze tak samo. On plecał wesele na powietrzu pod namiotem z dzikiem i takimi różnymi atrakcjami (grill, wszytskie potrawy przygotowywane przy gościach )

image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
mam nadzieję, że nic się nie zmieniło.
image
Ja tam byłam rok i temu i uważam, że nalezy im sie medal, ża piekne podanie, przepyszne jedzenie. ten lokal to klasa bezcenna

image
No to cieszę się bardzo, że takie dobre opinie chodzą o tym miejscu :), dzięki.
image
a jak z pokojami? jest klimatyzacja? wiem, ze w starych murach jest chłodno ale wole dopytać?
do góry