Widok

Zamek w Rzucewie - prośba o opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
We wrześniu mamy termin na nasze wesele. Chcieliśmy zorganizować je w miejscu klimatycznym (zamek / palacyk). Wybor padl na zamek w Rzucewie. M.in. ze wzgledu na kliemta tego miejsca oraz fakt ze moze przeocowac ok 60-70 osob.
Mam gorącą prośbę o Wasze opinie nt. tego miejsca oraz imprez weselnych organizowanych na zamku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie tylko nie nadaje się na przyjęcia.Zapowiedziana wizyta dwudziestu paru osób na kawę i ciasto .Nie było kawy z expresu tylko z termosu rozpuszczalna !!!o czym kelnerka nas nie poinformowała.Natomiast skasowano nas po 7 zł jak za kawę z expresu.Bezglutenowe ciasto po konsultacji z kuchnią ,okazało starą babką posypaną kokosem,co sprzedawano jako ciasto kokosowe. O glutenie nie mają pojęcia.Obsługa niekomunikatywna. Bardzo odradzam!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest "cegielnia"..
chyba chodzi o "cegielnię" w Rzucewie...tam są organizowane imprezy ... ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam,
kilka razy fotografowalem w Rzucewie.
W samym zamku jest troche malo miejsca
na tance - odbywaja sie w holu. Jest jeszcze
drugie miejsce na wesele: karczma przy
stajni. Wyglada jak piwnica, z lukami
ceglanymi, bez okien. Obok zamku jest
tez bardzo ciekawe miejsce: ceglarnia.
Stoi przy samym morzu. Wg mnie ciekawsze
miejsce niz zamek na zorganizowanie wesela.
Adres do ceglarni mozna wyszukac w internecie.
pozdrawiam
7 GRZECHÓW FOTOGRAFA ŚLUBNEGO
Darmowy kurs na maila:
Co musisz wiedzieć o fotografach ślubnych?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Organizowaliśmy nasze wesele na zamku 24 września 2011. Pełen profesjonalizm po każdym względem. Z Panią Gabrielą błyskawicznie można się porozumieć w każdej kwestii. W Gdyni nie da się zorganizować uroczystości w równie klimatycznym miejscu za porównywalne pieniądze.
Słabe są pokoje, pamiętają chyba czasy królów ;) Jedzenie też takie sobie, wino z karafki - gdzie indziej nie spotkałem się z takim zwyczajem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A to dziekuje bardzo, na pewno zpytam sie w zamku, ale chcialam sie dowiedziec rowniez od kogos, kto takie wesele juz mial - bo w zamku pusta sala bedzie, a mi chodzi o to, czy goscie sie mieszcza ale nie teoretycznie. Czyli, ze w zamku mozliwe jest, ze 70 osob zmiesci sie na jednej sali. Swietnie :)
Najłatwiej chyba o takie rzeczy zapytać na miejscu... Zamek ma dwie sale - jedna na terenie zamku a drugą obok ujeżdżalni. Robiłem wesele na obu salach i 70 osób to raczej tylko w zamku...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuje bardzo, ale na razie chcialabym sie dokladnie dowiedziec o sali w Rzucewie. To jak to jest z tym rozsadzeniem gosci - 70 osob miesci sie na sali, odpowiedz tego nie precyzuje?
Nie interesuje mnie rowniez to czy kapela sie zmiesci, nie o to sie pytalam :) ale dobrze wiedziec.
witam
Rzucewo z poziomu atrakcji jest super wyborem.Natomiast jako miejsce wesela(zastawa stołów w dwóch pomieszczeniach) co daje izolacje jednej grupy od drugiej.Miejsca do tańca(w holu głównego wejścia) jest sporo przy pracy dj-a .Natomiast kapela zabierze około 30% powierzchni.Robi się ciasno.
Moja propozycja to hotel Energii w Straszynie.Zaplecze hotelowe na
min.100 osób ,3 sale weselne : 200 osób /90 osób/trzeciej nie widziałem.Poziom b.wysoki.
http://www.hotelczteryporyroku.pl/
pozdrawiam
dj pony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tez chce miec wesele na ok. 70 osob, w tym zamku. I teraz pytanie: czy tyle osob miesci sie w tej duzej sali - na stronie napisane max. 66 osob - czy da sie upchac 4 wiecej i bedzie miejsce dla wszystkich? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Generalnie gorąco polecam. Mieliśmy tam nasze wesaele we wrześniu 2010r. REWELACJA!!! Było 70 osób i miejsca w zupełności wystarczy. Wszyscy nocowali więc zamek był wyłącznie do naszej dyspozycji. O 15. przed bramą główną stanęło dwóch ochroniarzy (byli do 24.00) i nikogo nie wpuszczali. Obsługa rewelacyjna. Jedzenie super. Tańce są w holu ale to jest domena zamków. I tak było gites. Wszystkim gorąco polecam. Proście o kontakt z Panią Ewą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie słuchajcie tych bredni "super kapeli" Masuana. Zamek w Rzucewie jest idealnym miejscem na zorganizowanie wesela. Jestem z kapeli, która na stałe współpracuje z zamkiem w Rzucewie i zapewniam, że nie słyszałem jeszcze żeby ktoś z gości narzekał. Ta cała Masuana znalazła się tam chyba przez pomyłkę. Jak im ciasno to niech grają na salach gimnastycznych albo w remizach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ta pani jest mocno zaprzyjaźniona z właścicielem, więc nic się nie zmieni póki właściciel tak nie zdecyduje.
Po ponad roku zajrzalam tu, by zobaczyc co sie dzieje i jak widze malo sie zmienilo :( Moje wesele rowniez bylo w zamku Jan III Sobieski w Rzucewie jak wesele Nikiforki. Dwie kierowniczki sa - oczywiscie, dziwi mnie jednak prostota pytania dlaczego sa dwie kierowniczki, jedna z Pań jest kierownikiem zamku, druga Pani jest kierownikiem gastronomii. Organizacja wesela, jedzenie,dekoracje...wszystko poprostu wspaniałe. Moje wesele było na 60 osób z noclegiem i cały zamek był dla nas, nie bylo zadnych gosci wchodzacych czy wychodzacych. Tak, tance w holu - obawialismy sie o to do samego konca, ale zupelnie nie potrzebnie.Jedno z czym sie zgodze to przy stole prezydilalnym nie bylo slychac glosno orkiestry. Moje doswiadczenie mam i polecam ludziom, ktorzy cenia sobie oryginalnosc i wspaniala zabawe a przede wszystkim klimat. Poprawiny organizowalismy w zupelnie innym stylu bo w formie grilla i wyszlo rewelacyjnie. Ja polecam nie zaleznie ile przeciwnikow sie znajdzie. Latwo pisac o miejscu, ktorego sie nie zna lub ocenia tylko po jednej rozmowie lub przez poczte pantoflowa :( Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
uważam że Zamek w Rzucewie to dobre miejsce na wesele. fakt jest tam trochę mało miejsca ale przy dobrej zabawie i towarzystwie wszystko będzie ok:) panuje tam wyjątkowy klimat, a jedzenie jest wyśmienite... byłam tam kilka razy i nie żałuje... polecam to miejsce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam przesłać zdjęcia z Młodymi na tle charakterystycznych schodów i sprzed zamku?A może przyjechać tam dzisiaj,bo właśnie wybieram się do Władysławowa i Jastrzębiej Góry do Hotelu Astor w sprawie organizacji bardzo dużej imprezy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dzieki za info. No wlasnie my tez spotkalismy sie z Pania Gabrysia. Moze nie grzeszy poczuciem humoru ale spotkanie bylo calkiem rzeczowe i merytoryczne. Co wiecej miala tez wiele ciekawych rad co i jak wiec....
Nikiforka przeslij zdjecia na adres: pietrasiuk@wp.pl
Z gory Ci dziekuje
Massuana a miales okazje w ogole byc w tym zamku? bo po tym co piszesz zaczynam miec watpliwosci ;) glowna szefowa jest p. Gabrysia a jej zastepca p. Ewa i to raczej z pierwsza z wynionych trudniej sie dogadac... ale byc moze to tylko moje odczucie, ascinek podaj maila to podesle Ci stronke z fotkami, pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałem,że nikt nie widział drugiej kierowniczki w soboty podczas kilkunastu imprez.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry