Widok

Zaproszenia- czy wpisywac imiona dzieci?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
mam takie pytanie, zparaszam rodzinę 5 osobową czy wpsuje na zaporszeniu tylko rodzicow dzieci czyli nnp Jan i cecylia czy Jan i cecylia wraz z dziecmi? bo moj narzeczony uwaza ze powinni by c sami rodzice a samo przez sie się rozumie ze przyjda z dziecmi, ja uwazam ze powinno byc jan i cecylia z dziecmi:> brrr i juz nie wiem, przeciez nie bede wypisywac szystkich imion bo mi sie nie zmiesci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już się to pojwiło w jednym z wątkówiem . Moim zdaniem (i tak zrobiłam) nie ma sensu wypisywać imion dzieci, bo jakby ktoś miał siedmioraczki,t o Ci zaproszenia zabraknie ;) Ja pisałam np, Katarzynę i jana kowalskich z dziećmi :)

ja też wpisywałam np Jana i Julię Kowalskich wraz z dziećmi
a jesli ktos ma jedno dziecko to napisałam np Jana i Julię oraz Martynę

Ja tak samo :) Jak jest więcej niż jedno, to "z dziećmi", a jak jest jedno, to np Katarzynę i jana kowalskich z Basią

ja tam gdzie mi sie zmiescilo wypisywalam Jana, Cecylię i Basię Kowalskich, a gdzie było mało miejsca pislam z dziecmi

ja wpisuje z dziećmi jak jest więcej niż jedno ;)

dokładnie... jak dwójka czy wiecej to "z dziecmi", jesli jedno to zaraz po imoionach rodzicow imie dziecka, np. Barbare, Jana i Katarzynę Kowalskich

Ja mam wpisane imiona dzieci w zaproszeniach, ale w moich bez problemu sie one mieściły.Jak brakuje miejsca to chyba najlepiej wpisać " z dziećmi"

Wpisywałam wszędzie imiona, nawet przy trójce dzieci ;)

Dziękowac bardzo za pomoc:)
Ja pisałam:

Zofię i Piotra Kowalskich z córką Kasią
Zofię i Piotra Kowalskich z synem Maćkiem
Zofię i Piotra Kowalskich z Kasią i Maćkiem

Wszystko było jasne a dzieciom bylo bardzo miło że zostały wyróżnione.

ja pisze dziewczynom:
Cecylię i Jana Kowlskich z dziećmi ---- BEZ "WRAZ" jesli jest "Z" to już nie potrzeba !!!

Jesli jest np. dwoje dzieci to czasem też sie pisze:
Cecylię i Jana Kowaskich z Anną i Łukaszem

jesli napisze sie tylko Cecylię i Jana Kowalskich to zaprasza sie samych dorosłych

pisałam imiona wszystkich żeby wszystkim było miło :)

Oczywiście, że należy wpisać imiona dzici lub dopisać wraz z dziećmi, to nie jest oczywiste że jeśli dzieci nie będą wpisane to należy z nimi przyjść. Ja np nie zapraszam w ogóle dzieci na wesele, więc na zaproszeniu ich nie wypisałam.

do góry