Widok

Zaproszenia - lepiej zrobić czy kupić?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny,
zastanawiam się nad wyborem zaproszeń. Mamy kilka pomysłów na zrobienie ich samemu, ale czy to się opłaca?
Która z Was też sama przygotowała zaproszenia? czy to warto finansowo? gdzie najlepiej kupić papier i ozdoby?
Pomóżcie proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja robiłam sama i bardzo się ciesze, bo nie dość że zaoszczędziłam to jeszcze zaproszenia wyszły nietuzinkowe ;) papier ozdobny i koperty zamówiłam online na papeterra.pl

Ja też chciałam zrobić zaproszenia samodzielnie, ale zapraszamy sporo gości i takie siedzenia nad 100 zaproszeniami, kiedy wiaodmi przed ślubem jest sporo pracy... kiepsko. Zleciliśmy druk zaproszeń tej firmie http://www.diamond-wedding.pl/ i jesteśmy zadowoleni z decyzji.
No i koniec końców wybraliśmy zaproszenia, takie oto:
image
image

choć wahaliśmy się jeszcze między takim
image
image

a wam Forumki, które się bardziej podobają?
My robimy sami. Chcieliśmy zaproszenia w rulonie wiec nie ma problemu zeby je zrobi w domu, kupiliśmy ładny papier A4 i do tego wstążke i to wszystko, z neta ściągnełam piękną czcionke i kilka obrazków, drukowaniem zabędzie zajmowac sie narzeczonu:)
my kupimy na allegro ;)) sami nie będziemy pewnie mieli czasu aby je zrobić ;))
ja robiłam sama, bo mam zdolności plastyczne i szkoda mi było płacić komuś, za zrobienie czegoś, co sama robiłam z przyjemnością. Z tym, że ja miałam do zrobienia tylko ok 50 zaproszeń. Mi wyszło po 80 gr za sztukę. Miałam proste "książeczki" - kremowa tłoczona tekturka, w środku treść na kalce, całość przewiązana tiulową bądź atłasową tasiemką (za mało tiulowej kupiłam) w kolorze bordo.
Najgorsze było krojenie tektury i dokładne zaginanie jej w pół.
Za to kokardki wiązałam z przyjemnością :)
My zamówiliśmy na allegro. Masz taką opcję, że przed zamówieniem wysyłają Ci tzw. "próbne zaproszenie" żebyś mogła zobaczyć jak w rzeczywistości wyglądają:)
Na pewno nie oplaca sie robic pracochlonnych zaproszen, bo wiekszosc gosci i tak je wyrzuca, malo kto zachowuje je na pamiatke.
to zalezy jaki wymysliłaś sobie wzór - jesli jest w miarę prosty i masz troszkę czasu to spróbuj zrobić sama
a ja robilam sama wyszlo okolo 1,5 za sztuke ale satysfakcja ze to zrobilam sama i ze wszystkim sie podobalo to ejst wlasnie to co chcialam osiagnac - zreszta zrobilam ksiege gosci winietki zawiadomienia poduszke na obraczki i ozdoby na samochod sama i wszystko w jednym stylu
a my zamawialismy u karolinka29:)
Polecam-do kompletu zamawialismy zawieszki na alkohol, wiztowki i poduszke na obraczki
ja też kupiłam na Allegro fajne i tanie, szkoda mi było czasu na własnoręczne robienie. Wystarczy że pudełeczka dla gości sama robiłam(całe 110 szt.) to był wystarczający hardcore ;)
My kupilismy na allegro bardzo fajne i tanie. na poczatku chcialam zrobic samaa, ale swietrzilam, ze jednak nie mam na to czasu. A cenowo to zrobienie chyba wcale tez tak tanio nie wychodzi.
na allegro znalazlam uzytkownikow ktorzy wykonuja rowniez jedno przykladowe zaproszenie przesylaja i sobie je ogladasz i wtedy decydujesz
My zamówiliśmy tutaj:

http://www.zaproszenia-slubne.pl/

Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Myśmy koniec końców wybrali gotowe, zaproszenia, zawiadomienia i winietki kupiliśmy w jednym miejscu.
http://belvederecards.com/espressione.item1
Mają duży wybór i co najważniejsze, można zobaczyć jak wyglądają gotowe zaproszenia jeszcze przed zamówieniem co zmniejsza ryzyko, że to co widzimy w gdzieś w necie w rzeczywistości wygląda nieco inaczej.
nawet już te takie na zamówienie nowocześniejsze też sa w bardzo korzystnej cenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na allegro jest tyle pieknych i tanich(od ok 1zł) zaproszeń, mysle ze szkoda czasu na ich robocizne..
ja zrobiłam też tak jak Morela, zrobiłam swój projekt i dałam do zrobienia innym :) Zaproszenia wyszły eleganckie i bardzo nam się podobały :) Zapłaciliśmy za jedno 2,90zł. Także nie wiem czy się opłaca robić samamu- materiały też sporo kosztują a jadnak jest to też czasochłonne...
wybór należy do was :)
Ja robiłam sama, i szło naprawdę szybko. Najwięcej czasu zajęło mi przygotowanie i sformatowanie tekstu. Za papier i wstążkę zapłaciliśmy 270 PLN starczyło nam na zaproszenia i zawiadomienia i za sztuke wyszło nam niecale 2 PLN
do góry