Widok

Zaproszenia...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak się zastanawiamy, czy zrobienie zaproszeń samemu faktycznie wychodzi tak o wiele taniej, niż kupienie gotowych (tzn. takich w miarę sensownych), bo biorąc pod uwagę papier i koperty - poza tym chyba ciężko dobrać kopertę do papieru, z którego jest zrobione zaproszenie - i nadrukowanie tekstu, jakieś tam wstążeczki i np. kalki, no i oczywiście czas spędzony na przygotowaniu tego wszystkiego.. to właśnie zaczynamy mieć wątpliwości czy to się w ogóle opłaca...?

Co o tym myślicie?? :D

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dori dziękuję bardzo :))
Dziękuję Dori!! :D

Moim zdaniem nic takiego się nie pisze
Jak zwykle tylko bez info o weselu
Np.

Dnia 2 września 1996 roku o godzinie 17.30
w Kaplicy Kościoła Św. Anny w Warszawie
zostaną połączeni Sakramentem Małżeństwa

Agnieszka Kowalska
i
Krzysztof Janowicz

O uroczystości z radością zawiadamiają

Sz. P. ................................................

Rodzice i Narzeczeni

Można dac sentencje ,wierszyk info o zabawkach zamiast kwiatów (ale to tak jak na zwyczajnym zaproszeniu) no i nie wspominac o prezentach jesli się nie zaprasza na wesele, bo chyba niewypada :)

NP.
„ Małżeństwo to dzielenie we dwoje problemów,
których by się nie miało, gdyby się było samemu”

Drodzy Goście, prosimy – nie przynoście kwiatów.
Pieniądze, które przeznaczylibyście na kwiaty, wrzućcie do puszki.
Będzie ją trzymał nasz Świadek.
Całą sumę przekażemy na pomoc .........................
. Dziękujemy!

Joanna Kowalska
i
Przemysław Janowicz

ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego oraz
gwoli skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa
postanowili zawrzeć Związek Małżeński

Na tę uroczystość serdecznie zapraszają

...............................................

Ślub odbędzie się 2004 roku o godz. 18.00
w Kościele pw. Najświętszego Zbawiciela w Warszawie
przy ulicy Żelaznej 32

Rodzice i Narzeczeni

Dori, znowu się zgłaszam po pomoc do Ciebie, jako do studni bez dna jeśli chodzi o pomysły! :D czy masz może jakieś tekściki do zawiadomień? czy tam się nic specjalnego nie pisze poza: ta z tym i rodzicami zawiadamiają, iż itd... bla bla.. ??

Andzia1 - poszło

czy macie może różne wierszyki lub teksty, które się wpisuje na zaproszenia?

mogę prosić na e-maila kilka poróbek?

image
hej Dori! masz moze wiecej pomyslow na wierszyki pt. slodycze zamiast kwiatow, kasa zamiast prezentow??? ;) pozdrawiam
Ja proponuję cos takiego np.
image

albo to z kalki i rysowanymi recznie kwiatkai (moga być inne wzorki, np. jak na tym następnym)
image
image

bardzo proszę :)

Ja stosuję białe ( kupisz w każdej hurtowni papierniczej najtaniej) lub można zrobic samemu z tego samego papieru co zaproszenie lub z kalki na której możesz narysowac ładne wzorki Te z kalki mogę wleić jak chcesz

Dori, gdzie mogę znaleźć w miarę spory wybór kopert?? może się orientujesz.. bo chcę mieć dopasowane koperty do papieru na zaproszenia, a że wybór ładnych kopert jest z tego co narazie widziałam nie za duży, to planuję najpierw zacząć od kopert ;)

Kropka! Dzięki Twojej informacji właśnie też kupiliśmy na jarmarku świątecznym super "wzorek" na nasze zaproszenia!! :D Dzięki bardzo, będzie coś fajnego na zaproszeniach!
A tak swoją drogą to mam jeszcze pytanie takie ogólne do wszystkich zajętych własnoręcznym robieniem zaproszeń: gdzie jest w 3mieście w miarę spory wybór KOPERT? chodzi mi o takie, które są z ładnego papieru, może kwadratowe itp. bo można oczywiście kupić super papier na same zaproszenia, ale tutaj pojawia się problem, bo nie ma takich kopert które by pasowały.. chyba że jakoś inaczej sobie radzicie z tą kwestią? świątecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów! ho ho ho :D

chodzi głównie o wierszyki :) (przepraszam zapomniałam tego dodać)
dziewczyny czy mogłabym prosić na maila wszelkie informacje dotyczące zaproszeń które wysłała Wam Dori??? będę bardzo wdzięczna pozdrawiam
i jeszcze troszkę różnych z fotką
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Odrazu można zobaczyć jak różnie wygląda zaproszenie ze zmienioną fotką na sepię, czarno-białe lub sepię z elementem koloru itd. .....
iiiiiiiiiiii

Środek do nr 3
image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

No to wklejam zaproszonka z fotkami bezpośrednio na papierze zaproszenia, na oddzielnym kartoniku przylepionym i odstającym od karty zaproszenia, kalce, papierze fotograficznym
Buźki niestety musza być wymazane, choć z nimi efekt byłby o conajmniej 100% lepszy, ale nie wszyscy sobię życzą żeby ich fotka była w necie, więc sami rozumiecie.....

(Klikając na miniaturki otworzą się powiększone)

image
image
image
image
image
image

sama sie zastanawiałam nad wlasnorecznie wykonanymi zaproszeniami, juz zrezygnowalam, ale znowu wrocilam do tego pomyslu, przede wszystkim dlatego, ze na jarmarku swiatecznym (przy Katowni) w pawilonie jest stoisko z przeroznymi ozdobami do wycinania w papierze i nie tylko, rozne wzorzyste nozyczki, dziurkacze w cudowne wzorki, karbownice do papieru i wiele innych cudow,
dla kazdego kto sie zastanawia polecam zobaczyc, ja juz dokonalam tam zakupu i jestem bardzo zadowolona, mam juz wymyslony przez siebie wzor zaproszen, a do pomocy w ich wykonaniu poprosze psiapsiolke- na pewno nie odmowi- a bedzie czas na plotki :0 a przyszlego Młodego wyśle na piwo :D

image
Dziekuje za wierszyki napewno z jakiegos skorzystam :)

Mam teraz kłopoty z wysyłaniem załaczników na maile wiec, jesli to nie pilne, poczekajcie cierpliwie, lub poproscie osoby z tego wątku, którym wysłałm wierszyki na mala - napewno pomogą

do góry