Widok

Zaproszenia...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak się zastanawiamy, czy zrobienie zaproszeń samemu faktycznie wychodzi tak o wiele taniej, niż kupienie gotowych (tzn. takich w miarę sensownych), bo biorąc pod uwagę papier i koperty - poza tym chyba ciężko dobrać kopertę do papieru, z którego jest zrobione zaproszenie - i nadrukowanie tekstu, jakieś tam wstążeczki i np. kalki, no i oczywiście czas spędzony na przygotowaniu tego wszystkiego.. to właśnie zaczynamy mieć wątpliwości czy to się w ogóle opłaca...?

Co o tym myślicie?? :D

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale na takich zaproszeniach nie mozna dac swojego zdjęcia...
Ostatnio - ku mojemu zdziwieniu - znalazłam nawet całkiem sporo kartek, takich jakie są na www.cartalia.com w księgarni Notabene w Klifie w Orłowie!! Można je sobie tam spokojnie pooglądać :)

To prwda, bo jak zaczną liczyć to cena pewnie wyjdzie kolosalnaaaaa
A jaki e zaproszenie chciałabys z fotką ?? Jaka kolorystyka, format ?? No i na czym fotka?? ja moge ci poradzić że slcznie wyglądja fotki wydrukowane na kalce i wkomponowane w zaproszenie ale mogą być też na papierze bezpośrednio na zaproszeniu, jako odstająca karteczka naklejona na zaproszeniu baż na papierz fotograficznym No i wszelkie zmiany kolorystyki poszczególnych elementów dodaja uroku, np. wszystko czarno-białe lub w sepii a tylko jakiś jeden element (róże, koraliki itp.) w kolorze

Ania - to ty !!!! Co ja tu pytam jakie byś chciała ........ Ty juz masz z fotoskim na kalce :) :) :) Ale sie zakamuflowałaś :)

właśnie dostałam próbne zaproszenie od Dori! pisałam jej to juz na gg, ale nikt mnie nie powstrzyma, abym napisała to na forum! to zaproszneie jest niesamowite, jeszcze nigdy takiego nie widziałam. Dori! gratuluje talentu i dziekuję!!!
Straszelnie się cieszę ze jestes zadowolona mam nadzieję że na gościach tez zrobią wrażenie :)

Dori,

podrzuć jak możesz kilka pomysłów na zaproszenia. Może na gg albo na @. Chciałabym mieć zaproszenia z naszym zdjęciem. A we wszytskich wzorach nie widziałam takich propozycji.

image
podaj swój nr gg to ci powklejam

Czesc, wlasnie sie przymierzam do robienia zaproszen i jestem pewna ze zejde ponizej 50% tego co bym musiala wydac na zakup gotowych. Wybor papierow ozdobynch jakie sa w ofercie firmy Cezex utwierdza mnie w przekonaniu ze to sluszna decyzja - troche fantazji ,Wasze ladne zdjecie i zaproszenia gotowe. Powodzenia
Foto zaproszeń z fotkami poszo na maila :)

Byłam właśnie na stronce firmy Cezex, faktycznie wybór towaru ogromny, ale czy oni "bawią się" w handel detaliczny? Byłaś może w ich biurze handlowym w Gdańsku? Ja też zamierzam pobawić się w ręczne robótki i szukam materiałów.
Dori czy moge tez prosic o wierszyki na meila? ja sie cały czas zastanawiam czy robić sama czy zlecić komuś napewno bym chciała zaproszenia ze zdjęciami na kalce pozdrawiam
Dori, czy też mi możesz przesłać te zaproszenia z fotkami na maila? Dzięki! :)

Gosia, Myszka - poszło na maila
Mówicie, ze sa mało popularne i niespotykane więc postaram się wkleić tez tutaj te zaporoszonka z fotką

Witam czytam wasze wypowiedzi i myslalem ze tylko ja mam takie klopoty zaproszeniami:) ja mam troszke gorszą sytuacje poniewaz przebywam zagranica (slub mam w Polsce)i wszystko zalawiam albo telefonicznie albo przez neta, wiec dori jak bys mi mogla na maila poslac kilka gotowych textow na zaproszenia byl bym ci wdzieczny:) Kiedys slyszalem o takim czyms jak jakis wierszyk zamiast kwiatkow by przynosic maskotki, w moim przypadku to fajnie by bylo cos takiego zrobic maskotki zaniosl bym do domu dziecka albo jakiegos hospicjum, wiec jezeli ktos moze pomóc bede takze wdzieczny. moj adres to marcinszpyrka@yahoo.co.uk
Czy ja moge też prosić o wierszyki??????????
Prosze ;o)
Dori czy mogłabym prosic o troszkę wierszyków ????????;o)
Prosze bardzo - wklejam tutaj to przyda się może też innym

Państwo Młodzi proszą o zastąpienie okolicznościowych kwiatków
zabawkami, które zostaną przekazane do Domu Dziecka.

Państwo Młodzi proszą o zastąpienie okolicznościowych kwiatków
książkami, które będą sobie czytać przez długie zimowe wieczory.

Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym
były uśmiechnięte czyjeś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów, do życzeń w kościele,
dołączcie słodycze nasi Przyjaciele.
My do dzieci z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu malcom przekażemy

i inne które mogą się przydać:

Pragnąc przełamać tradycje stare,
by nie mieć na przykład żelazek parę
i zaoszczędzić przemiłym Gościom
łamania głów nad pomysłów mnogością,
podpowiadamy:
mile widzianym i bardzo wygodnym
będzie bilecik ze znakiem wodnym.
~ Narzeczeni ~

Abyście wiele się nie głowili
i oblicz miłych swych nie skrzywili
gdy zobaczycie żelazek parę
lepsze pieniążki - dajcie nam wiarę

jeśli koniecznie z prezentem przyjść chcecie
spytajcie o listę, przecież możecie

~ Narzeczeni ~

A ze często tak się zdarza
prezent lubi się powtarzać.
By uniknąć tej udręki
to pieniądze daj do ręki.
NARZECZENI

Goście nasi kochani,
my już w domu wszystko mamy,
chcecie nam cos podarować
dajcie śwince się radować .
NARZECZENI

Ryżu proszę nie żałować,
ani grosza, sypać na nas -
- uzbieramy z tego posag!!!

Pewnie, mozesz kupic pojedyncze arkusze ktore z reguly maja wymiar B1 (70/100) lub 61/86 (chyba) badz co badz to sa duze arkusze. Ceny w zaleznosci od papieru to jakies 6-10 zlotych. Jest jeszcze firma antalis (www.antalis.pl). lub Igepa. A gdyby interesowaly Cie tylko kartki A4 to sa w sklepie dla plastykow na Piwnej w Gdanksu (ceny od 1.10 -2zl), maja tam z cezexu i innych firm, tylko nie tak pelny asortyment
Mam teraz kłopoty z wysyłaniem załaczników na maile wiec, jesli to nie pilne, poczekajcie cierpliwie, lub poproscie osoby z tego wątku, którym wysłałm wierszyki na mala - napewno pomogą

do góry