Widok

Zaproszenia...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak się zastanawiamy, czy zrobienie zaproszeń samemu faktycznie wychodzi tak o wiele taniej, niż kupienie gotowych (tzn. takich w miarę sensownych), bo biorąc pod uwagę papier i koperty - poza tym chyba ciężko dobrać kopertę do papieru, z którego jest zrobione zaproszenie - i nadrukowanie tekstu, jakieś tam wstążeczki i np. kalki, no i oczywiście czas spędzony na przygotowaniu tego wszystkiego.. to właśnie zaczynamy mieć wątpliwości czy to się w ogóle opłaca...?

Co o tym myślicie?? :D

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo się ciesze że się przydało. A jakie masz na oku zaproszonka???? Może się tu nam pochwalisz????
Gdzie jest jakaś hurtownia papiernicza w 3miescie z artykulami ozdobnymi a nie tylko biurowymi? Szukam białych kwadratowych kopert z jakiegos fajnego papieru. Byłam w Cezexie, ale bialych nie maja, a te co ewentualnie by mi pasowały kosztowały 0,93 gr za sztuke - to dużo czy mało?
czy ja też mogę poprosić o wierszyki? Proooooooszzęęęęę ;-)
jeśli te koperty były z grubego papieru wytłaczanego w jakieś wzorki to chyba nie dużo, ale jeśli zwykłe cienkie to zbyt dużo...... A nie dasz rady zrobić sama kopert?? np. z tego papieru co robisz zaproszenia??
te koperty byly zlote 17x17cm wiec troche za duze do mojego projektu zaproszen (14x14). Papier mam zloty brystol i koperty z niego beda za sztywne. Poza tym chcialam sobie troche ułatwic robote i miec gotowe :) Czeka mnie zrobienie 60 sztuk, wiec jak by doszlo robienie kopert to nie wiem czy podołam i zdąże nawet przy pomocy rodzinki.

image
halsi, ja też widziałam te kopertki w Cezexie. Ale wymyśliłam, że przecież jak zaproszenia będą miały wymiar dajmy na to wymiar 15x15 to akurat z każdej strony koperta będzie większa od zaproszenia raptem o 1 cm. Wydaje mi się że to powinno być ok. i tak zaproszenie musi być trochę mniejsze od koperty, żeby ładnie można je było do niej włożyć :D pozdrawiam!

Dzieki za rade :) chyba zrobie te 15x15 to też wiecej miejsca na tekst.
Pozdrawiam
Tak - dokadnie - zrób o cm mniejsze z kazdej str. i bedzie ok :)

no właśnie .. i można wtedy więcej napisać :D

I jeszcze jedno dla miłośniczek zaproszeń z fotką :)
image

Halsi - jak tam - zrobione???? Pochwal się fotka wasszego dzieła

czy mogę również poprosić o wierszyki mój mail kiki38@interia.pl

Pozdr
:) jestem spozniona. jutro odbieram dopiero koperty i mam nadzieje ze zaczne robic w sobote swoje zaproszenia. caly czas zmienia mi sie koncepcja :) ale na pewno sie pochwale - mam nadzieje ze bedzie czym :p
image
zgodnie z zapowiedzia prezentuje moja prace. faktycznie zaproszenia recznie robione to nic trudnego :)

image
halsi gratulacje :) super :) jak zajdę do domu to zrobię zdjęcia naszym i też wkleje :) również twórczośc własne ;)

a mam jeszcze prosbe: czy da sie rozpoznac co to za kwiat na moim zaproszeniu ? hihi
(to moj motyw przewodni i do tego kolor zloty i bialy)
image
oo :)) ja poprosze na meila:D fakt mam zdolnosci ale boje sie ze czasu mi zabraknie bo to jednak sporo roboty...
lilja?

jeeeee tak to ma byc lilia :) dzieki
taka troche nieudolna wyszla ale przy ilosci 55 sztuk to nie kazda ladnie sie wyciela
a ta lilia jest wycinana i naklejona... czy wycieta z tego zlotego papier??

do góry