Widok

Zaprotestuj! Liczy się każdy głos! STOP CELULOZIE w GDAŃSKU

W Gdańsku-Kokoszkach ma powstać fabryka celulozy.

Smród z wysokich kominów i substancje toksyczne z odpadów procesu technologicznego firmy Weyerhaeuser mogą być niesione przez wiatr daleko poza jej granice.

ZAPROTESTUJ i wyślij e-maila ze swoim imieniem i nazwiskiem
na adres: StopCelulozie@wp.pl

Otrzymasz wówczas e-maila z informacjami na temat zagrożeń dla twojej dzielnicy związanych z tą inwestycją.

Gdańsk nie może stać się drugim Świeciem!

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Popieram, kolejny truciciel w mieście. I niewyobrażalny smród.
NIE DAJMY SOBIE TEGO ZROBIĆ!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
w Świeciu tak śmierdzi, że masakra.... Nie dajmy jeszcze bardziej zasmrodzić Gdańska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
moze najpierw przeczytacie w jakis posob i co beda przetwarza w tej fabryce a dopiero potem zrobicie nagonke ?!
tam zadna celuoza przetwarzana nie bedzie (ale to szczegol o ktorym autorka watku nie podpisujaca sie w zaden sposob zapomiala chyba dodac)

aha, nie mam nic wspolnego z ta fabryka, nei bede na niej w zadne sposob zarabiac

i drugie aha - mieszkam obok miejsca gdzie powstanie
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja mam to gdzies. mieszkam w centrum i to co na zadupiach gdanska sie dzieje nie interesuje mnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
popieram MiA, najpierw zorientujcie się a później protestujcie, w tej fabryce nie będzie przetwarzana celuloza, a i tak mają obowiązek zainstalować nowoczesne filtry,
zamiast się cieszyć że będą nowe miejsca pracy to szukacie dziury w całym :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam się z Mia i Salambo. Jestem jak najbardziej za nowymi miejscami pracy!!!
A a pro po Świecia był tam ktoś w ostatnim czasie? Wydaje mi się, że nie bo w Świeciu smród już dawno został wyeliminowany dzięki bardzo dobrym filtrom.

image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Agusia:) w Świeciu nie śmierdzi już tak jak kiedyś, bo faktycznie są założone filtry I(wymogi europejskie), ale i tak czuć smród, szczególnie jak z połódniowego-zachodu wieje . Mam tam rodzinę :-(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też często jeżdżę do Świecia, i muszę przyznać że różnica jest kolosalna to co było kiedyś teraz to bajka;) Oczywiście charakterystycznego zapachu nie da się zupełnie wyeliminować ale jest o niebo lepiej;)
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
I tak jak pisała Mia w Gdańsku celulozy przetwarzać nie będą także o żadnym smrodzie nie może być mowy:) A nowe miejsca pracy będą i to jest argument "ZA"
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
justa to prostak lub prostaczka do potęgi. Dzięki takim nie wyedukowanym prostakom mamy tyle syfu na świecie. Zginiesz kiedyś we własnym gównie jkl będziesz myśleć tylko o swoim tyłku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli chcesz żeby twój synek rósł zdrowo to nie powinnaś wierzyć w brednie o nie szkodliwości fabryki. Powodzenia - sami swoim dzieciom fundujecie choroby!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
z Twoich słów wyłazi ciemnogród, idź i też protestuj pod fosfory, siarkopol i rafinerię, też trują...
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

TAK MÓWIA PARCHY PÓKI NIE WIESZLI A JAK WJED KTO IM ZABRONI SMRODZIĆ? ADAMOWICZ ALBO TUSKK? TOSIE MYSLICIE BARANY

ŻADNEJ CELULOZY I ŻADNEJ SPALARNI ŚMIECI NAKOKOSZAKCH ANI GDZIE INDZIEJ W GDAŃSKU
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
A w domu wszyscy zdrowi? :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
o to jak "inwestor" stara się żyć w zgodzie z lokalną społecznością http://www.biolog.pl/article1013.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czy osoby obecne na pierwszym i dzisiejszym spotkaniu zwróciły fakt na to, że w listopadzie przedstawiciel miasta powiedział wyraźnie że umowa na zakup ziemi jest podpisana a dziś pan dyrektor fabryki powiedział (wyświetlił) że umowa została podpisana 21.01.2010. Takie małe nieporozumienie? Niedomówienie? Ktoś tu nas kręci obywatele i uważ nas za ciemniaków.
Domagajmy się spotkania z tymi decydentami z Adamowiczem na czele. Skoro mieli odwagę pozwolić na taka inwestycję to niech teraz spojżą prosto w oczy mieszkańcom i bronią swojej decyzji. Niech dadzą gwarancję że wszystko będzie ok, że nasze nieruchomości nie stracą na wartości, a jak straca to ałaca odszkodowanie. Niech wytłumaczą sie z podejowania tak ważnych decyzji bez konsulatcji z mieszkańcami - PRACODAWCAMI
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
jakby decydenci mieli omawiać z mieszkańcami każdą inwestycję to by w Polsce nic nie było, bo mieszkańcy z reguły nie zgadzają się na nic, bądźmy poważni i patrzmy trochę dalej niż na czubek własnego nosa
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Kokoszki

Błoga Bysewska (9 odpowiedzi)

Osiedle domków jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej powstaje w dzielnicy Kokoszki, na styku...

do góry