Widok

Żar

Żar Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Żar.
Żar
TO-EN Butoh Company

"Żar" jest spektaklem o sile i gwałtowności przeciwieństw. Otwiera symboliczną przestrzeń dla najbardziej skrajnych opozycji tkwiących w naturze i w nas samych. Intensywność uderzenia żywiołu, cisza głębi lasu. Ciepło wilgoci wypełniającej powietrze. Chłód. Słodycz pożądania i wstyd. Na przecięciu tych sił - ciało. Namiętne i łagodne. Łapczywe i nienasycone. Czasem ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety

Niestety, załamał mnie ten spektakl. Miałem wrażenie, że pani "artystka" nie ma w ogóle koncepcji na ten spektakl. Nie odczułem nic oprócz własnego rozdrażnienia , poczucia sztuczności bijącej ze sceny. człowiek chodzi do teatru, aby posmakować innego, głębokiego i prawdziwego wymiaru człowieczeństwa, a tu nic, tylko puste gesty, nieco szamotaniny i orientalność na siłę. sztuka dla sztuki.
cóż, następnym razem chyba wybiorę się do kina.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niesamowite!

To był spektakl, który poruszył mnie do głębi! Dawno nie czułam w teatrze takich emocji. Jestem pod wrażeniem ruchu , ktory jest i bolesny i liryczny, a nawet zabawny. Nie wspomnę o świetnej muzyce. Cóż,nie wszyscy widzą, słyszą , czują... Podziwiam też kondycję tancerki. Dla mnie warto było!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Kultura

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

Awantura w Chioggi (16 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Awantura w Chioggi . "AWANTURA W CHIOGGI" Carlo Goldoniego w reżyserii...

Opowiedział Dzięcioł Sowie (14 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Opowiedział Dzięcioł Sowie . Opowiedział Dzięcioł Sowie Jan Brzechwa...

do góry