Widok
Żar
Opinie do spektaklu: Żar.
Żar
TO-EN Butoh Company
"Żar" jest spektaklem o sile i gwałtowności przeciwieństw. Otwiera symboliczną przestrzeń dla najbardziej skrajnych opozycji tkwiących w naturze i w nas samych. Intensywność uderzenia żywiołu, cisza głębi lasu. Ciepło wilgoci wypełniającej powietrze. Chłód. Słodycz pożądania i wstyd. Na przecięciu tych sił - ciało. Namiętne i łagodne. Łapczywe i nienasycone. Czasem ...
Przejdź do spektaklu.
Żar
TO-EN Butoh Company
"Żar" jest spektaklem o sile i gwałtowności przeciwieństw. Otwiera symboliczną przestrzeń dla najbardziej skrajnych opozycji tkwiących w naturze i w nas samych. Intensywność uderzenia żywiołu, cisza głębi lasu. Ciepło wilgoci wypełniającej powietrze. Chłód. Słodycz pożądania i wstyd. Na przecięciu tych sił - ciało. Namiętne i łagodne. Łapczywe i nienasycone. Czasem ...
Przejdź do spektaklu.
niestety
Niestety, załamał mnie ten spektakl. Miałem wrażenie, że pani "artystka" nie ma w ogóle koncepcji na ten spektakl. Nie odczułem nic oprócz własnego rozdrażnienia , poczucia sztuczności bijącej ze sceny. człowiek chodzi do teatru, aby posmakować innego, głębokiego i prawdziwego wymiaru człowieczeństwa, a tu nic, tylko puste gesty, nieco szamotaniny i orientalność na siłę. sztuka dla sztuki.
cóż, następnym razem chyba wybiorę się do kina.
cóż, następnym razem chyba wybiorę się do kina.
Niesamowite!
To był spektakl, który poruszył mnie do głębi! Dawno nie czułam w teatrze takich emocji. Jestem pod wrażeniem ruchu , ktory jest i bolesny i liryczny, a nawet zabawny. Nie wspomnę o świetnej muzyce. Cóż,nie wszyscy widzą, słyszą , czują... Podziwiam też kondycję tancerki. Dla mnie warto było!