Widok

Zaświadczenie o możliwowci bycia chrzestną

Witam. Potrzebuje zaświadczenie że moge być matką chrzestną. W mojej parafii ksiądz niechce go wydać gdyż twierdzi że nie zna mnie z kościoła i że nieśpiewam w pierwszej ławce "alleluja" śmiech i żenada co sie dzieje. Dlatego może Wy znacie proboszcza ktòry wyda takie zaświadczenie ? pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
twój ksiądz ma rację, nie nadajesz się na matkę chrzestną skoro nie uczestniczysz we wspólnocie Kościoła. chcesz brać udział w obrządkach kościelnych nie będąc jego częścią.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 34
"chcesz brać udział w obrządkach kościelnych nie będąc jego częścią"

zupełnie jak 75% społeczeństwa - chodzący do kościoła pajace... zachowujący się na codzień jak bydło, które nawet nie zna książki w którą wierzą... o zasadach w niej propagowanych nie wspominając....

75% ludzi chodzi do kościoła bo "co powiedzą sąsiedzi" i żeby się pokazać jaką ładną masz nową sukienkę....
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 6
ksiądz to kto zwykła szuja i w 70% pedofil
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja nie miałam takich kartek bo moja siostra w swojej parafii nie dostawała i po prostu powiedziałam że jestem w stanie łaski uświęcającej księdzu(czyli byłam u zwykłej spowiedzi) było ok
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokladnie 99% księży to kije i mendy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki za informacje ale nienapisalam ze niechodze do kosciola wiec skad ta opinia? ksiadz pajac po prostu niewidzi mnie bo nie jestem z tych co to w pierwszej ławce grzeją miejsce a maja najwiecej na sumieniu typowi katolicy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nad księdzem jest proboszcz a nad proboszczem biskup taka jest droga odwołania.
Żeby zostać chrzestną trzeba być bierzmowaną a taka informacja znajduje się w twoich dokumentach w archiwum kościoła.
Do spowiedzi można podejść do dowolnego księdza i poprosić o poświadczenie jeśli będzie wymagane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wcale tak nie jest ja byłem bierzmowany gdzie indziej i nawet tego u mnie nie mają.

Nie przesadzaj bo ta co siedzi w kościele nie jest lepsza od tej co zyje zgodnie z przykazaniami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawe który ksiądz czy proboszcz da katolikom zaświadczenie że nie jest pedofilem. Śmiech na sali z karteczkami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co ty bredzisz!
Ja miałam podobną sytuację - ksiądz nie chciał się zgodzić żebym była chrzestną bo mnie nie widzi w kościele. Powiedziałam, że należę do innej parafii. Dał mi karteczkę, żebym poszła się wyspowiadać tam gdzie chcę i nie było już problemu.
a no własnie mi powiedzial ze mam isc tam gdzie chodze do kościola. . . w dalszym ciagu poszukuje ksiedza ktory mi taka zgode wyda gdyz kuzynka nie ma nikogo innego z bliskich do wziecia na chrzestna.
Taki specjalny druczek to chyba musi dać. A najlepsze jest to, że ksiądz i tak nie przystawia żadnej pieczątki, tylko się podpisuje. I tak na dobrą sprawę każdy sam to sobie może podpisać. Jak on taki to załatw sobie jakikolwiek druczek i podpisz to sama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
tragedia zeby czlowiek byl zmuszony do takich akcji ale no niestety w takim kraju zyjemy....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jakoś dostałam bez problemu, mimo iż mieszkam od kilku lat w Gdyni, a do prafii ciągle jestem zapisana w Rumi... wyspowiadałam się w mojej parafii, tam też odbył się chrzest, więc chwilę przed poszłam do księdza i nie było najmniejszych przeszkód... inna sprawa, że ksiedza spowiednika w ogóle nie interesowało co mam mu do powiedzenia, a jedynie czy kogoś mam i czy z nim mieszkam... na szczęście do chłopaka wprowadziłam się dość niespodziewanie dopiero tydzień później, więc z czystym sumieniem mogłam powiedzieć, że nie :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no to fajnie. widac mozna dostac bez zbednego spiewania w pierwszym rzedzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez mialam taka sytuacje przeprowadzilam sie z Gdyni do Wejherowa i corka potrzebowala zaswiadczenie zeby byc chrzestna , doradzila mi sasiadka co zrobic . koledy nie wpuszaczalam przez ten okres co mieszkam 10 lat w wejherowie . wiec najpier poszlam do swojej parafii zalozylam kartoteke mowic ze zmnienilam adres zamieszkania i mieszkam tu od 3 lat . zalozyl ksiege i zaraz wydal zaswiadczenie i tyle . lepiej patrza na to poszlam z mezem zeby bylo bardziej rodzinnie a dodam jeszcze ze dowiedziala sie iz ten proboszcz w tej parafii jest bardzo surowy i nawet nie przyjemny .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Właśnie mam to samo masakra
Niestety mamy
2020 i nic sie nie zmienilo corka studiuje i wynajmuje gdzie indziej i koniec on jej w parafii naszej nie widzi i takie tam bzdury w ygadywal.szkoda ze wzrok im sie wyostrza jak chodza po koledzie.prosze nie pisac glupot ze sie ktos tam sie nie nadaje na chrzestna bo. do kosciola co drugi/a chodzi co nie jedno ma na sumieniu i nie okresla go jako dobrego czlowieka.Jak teraz bedzie chodzil po koledzie to go pogonie .moze psem poszczuje i tyle
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...

Tabletki powiększające piersi (8 odpowiedzi)

Pytanie kieruję do osób, które takie tabletki brały i mogą opisać doświadczenia. Jakie brałyscie...

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (73 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

do góry