Widok

Zatrucie IKEA?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy mam pytanie.
W ndz 4.09 bylismy w Ikei na obiedzie - corka zjadla kulki z frytkami i od poniedzialku bole brzucha, biegunka. Wyladowalismy w szpitalu. Zastanawiamy sue czy to nie jedzienie z Ikei? Mielyscie podobna sytuację?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli już tam jemy to Córka zamawia dokładnie "kulki z frytkami".
Dotychczas nic Jej nie zaszkodziło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Temat kuleczek/klopsików z IKEI był kiedys dość znany http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/ikea-wycofuje-klopsiki-pochodzace-z-polski,1897640,4199
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdyby były to klopsiki to razem z wami w szpitalu powinno znaleźć się ok 1000 pozostałych osób które to jadły.
Myślę, że to rotawirus złapany gdzieś, pewnie w ikei.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Teoretycznie tak.
Przy czym moze to buc kwestia ze jadlo je malo dziecko i moze jakas partia byla nieświeża.
Poza tym efekt byl pozniej i tez zakladalanm ze to rota ale w szpitalu twierdzą inaczej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na tej samej zasadzie dziecko mogło zatruć się w domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja powiem tak byliśmy z rodziną w Ikei w poniedziałek 05.09 co prawda ja nie jadłam klopsików ale nuggetsy które również jadł syn tak ja jak i syn wieczorem wymioty i biegunka ale na szczęście obeszło się bez szpitala natomiast maż jadł klopsiki a zatrucie wystąpiło kolejnego dni podejrzewam że to już było zarażenie ode mnie. Faktycznie może to nie jedzenie ale warunki sanitarne w ikei?
Chyba, ze osoba pracująca na kuchni zaraziła Was rotawirusem bo tez była chora. I to przeniosło się na jedzenie.
My też w weekend jedliśmy w Ikei i nic nam nie było, jedliśmy łososia , klopsiki i zupę.
moja siostra była z dziećmi w sfinxie. Wszystkie trzy dziewczynki się zatruły i lekarz stwierdził rotawirusa. Może być tak,że osoba przygotowująca posiłek była chora. Jej nic nie było, bo jadła coś innego.
Na jakiej pdstawie lekarz stwierdził rota?Wykonał jakieś badania w tym kierunku ?Zlecił badanie kału ?Bo ztego co ja się orientuję to tylko tak można stwierdzić lub wykluczyć rota,wykonując stosowne badania.
U mojego dziecka rota było potwierdzone na podstawie badania kału.Na oko ciężko stwierdzić czy to rotawirus ,adenowirus czy bakteria z żywności.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

do góry