Widok

Zawiadomienia?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam taki mały dylemat: wysyłać zawiadomienia, czy nie? A jeśli tak to do kogo? Oboje z T. mamy stosunkowo małe rodzinki, więc i tak wszyscy dostają zaproszenia. A może wystarczy tylko powiadomienie "ustne" podczas spotkania czy coś w tym stylu? Mam w głowie mętlik. :/

Napiszcie, proszę, jak to wygląda u Was: wysyłacie, czy nie? Jeśli tak - do kogo? Jeśli nie - jak to organizujecie inaczej? No i czy wogóle uważacie wysyłanie zawiadomień za konieczność?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas zawiadomienia wysyłamy w zależności od rodziny ;) tzn ja mam dość małą rodzinę i wszyscsy dostają zaproszenia natomist u B zrobiliśmy zawiadomienia i Ci którzy nie idą na slub dostają zawiadomienia i niekoniecznie od nas ;) tzn zostawiamy je jego mamie i ona jak kogoś spotka u niego w mieście (pochodzi z małej miejscowości) to da tej osobie zawiadomienie :) (aha no my nie mieszkamy w tym mieście :)

uwazam ze pare zawiadomien powinnas wyslac zawsze sie ktos taki znajdzie my wysylamy zawiadomienia do znajomych ktorych znamy ale sie nie tzrymamy na tyle zeby ich zapraszac, sasiadom, ja daje w pracy swoim znajomym, rodzice nasi tez daja w pracy kolezankom bo wiadomo mamusie sie chca pochwalic i niestety trzeba to uszanowac :))
A czy w związku z tym wysyłacie też zaproszenia, w których nie będzie bliecika z adnotacją o weselu? A jeśli tak to czym to się właściwie rożni od zawiadomienia?

no nie u nas zaproszenia to zaproszenia na slub i wesele a zawiadomienia to poinformowanie o ślubie :) więc nie mamy czegoś takiego jak zaproszeń bez wkładki ;) bo nie mamy w ogóle wkałdaki :)

hmm to znaczy tak my osobno kupilismy zaprosznia gotowe i osobno same zawiadomienia na zawiadomieniu jest tylko info gdzie o ktorej i w jakim kosciele a na zaproszeniu wszystko wlacznie z restauracja, jesli o to ci chodzilo
no właśnie u nas jest tak samo ;) tylko że robiliśmy to właśnymi rencami ;)

Zaproszenie jest z adnotacja o ślubie i weselu Zaproszenie też może być (spotkałam się z tym) z adnotacją o ślubie i poprawinach
Zawiadomienie - adnotacja tylko o ślubie

a ja mam tak: zaproszenia na slub i wesele a zawiadomenia tylko o slubie :))

....zawiadominie....

Trzy czwarte z miłości, dwie piąte z rozsądku,    
ciut z wyrachowania, trochę dla porządku,
kapkę dla tradycji, tyci dla reklamy,
oświadczamy wszystkim, że się pobieramy!

N.... i M......
serdecznie zawiadamiają,
iż dnia 27 maja 2006 roku o godz. 16.00
obrączki sobie założą i Mendelssohna wysłuchają
podczas Mszy świętej w Kościele św. Ignacego Loyouli w Gdańsku

A chcąc świetności i blasku
uroczystości ślubnej przysporzyć
Sz. P. ........

serdecznie proszą Rodzice i Narzeczeni.

Zakochani i świadomi, że ich miłość to nie wiatr,
mają zaszczyt zawiadomić, że chcą razem iść przez świat

N.... i M.............

Serdecznie zapraszają

Sz.P. .................

na uroczystość zaślubin, która odbędzie się dnia 27 maja 2006 roku o godzinie 16.00
w Kościele Św. Ignacego Loyoli w Gdańsku przy ul. Brzegi 49

Rodzice i Narzeczeni

plus....

Po ceremonii zaślubin serdecznie zapraszamy
na przyjęcie weselne, które odbędzie się
w Restauracji „Estragon”
w Gdańsku przy ul. Chlebnickiej 26
Można wysłać zawiadomienia internetowo, zajrzyj tutaj:
dzięki Kochani! chyba teraz już cos wiem... :)

UB - pytanko z innej beczki: co to za czcionka, którą pisałaś Wasze zaproszenia?

Allegro PL :) jak chcesz to mogę Ci przesłać :)

ooooooo dziękuję :))) bardzo chętnie :)

Zaproszenie, to zaproszenie na slub i wesele, a zawiadomienie to informacja o slubie. My wysylamy i to i to, do zaproszonych-rodziny i bliskich znajomych-zaproszenie, a do dalszych znajomych-zawiadomienie,zeby wiedzieli, ze taki FAKT,hehe bedzie mial miejsce>
do góry