Widok

Zdrowe ale słodkie przekąski.

Jestem w 23 tygodniu ciąży i brakuje i pomysłów na słodkie przekąski a batoniki czy czekolada w nadmiarze szkodzą i trzeba będzie to zgubić.W ciągu 2 mc przytyłam prawie 6 kilo a nie jadam codziennie słodkości choć często wieczorem skusze się na coś słodkiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Córka będzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja 19 lat temu też tak miałam jadłam czekoladę . Mój mąż latał po nocy do sklepu po czekoladę .A kiedyś nie było całodobowych sklepów jak teraz.
Tego nie wiem,może się dowiem na usg teraz.Niestety nie mam piekarnika a pomsłów mi brak przez jakiś czas to było tylko kwaśne pierogi,kapuśniak itp a teraz znowu słodkie juz sama nie wiem co jeść żeby potem to zgubić.
Owoce (jabłka,banany,ananas ,gruszki np),serki,jogurty,kefiry w trzeciej ciąży jadłam rodzynki,gorzką czekoladę i wszystko co związane z jagodami.
to także moja 3 ciąża ,ostanio się zastanawiałam czy można zrobić na na zimno ale z dodtkaiem czekolady i brzoskwiń.
chodziło mi o sernik
http://kraina-szczesliwosci.blogspot.com/2013/02/130-przepisow-na-serniki-podsumowanie.html.Ja robię z serków waniliowych z galaretką sernik na zimno.
Ale ten sernik z chałwowo czekoladowy z brzoskwiniami wygląda apetycznie a dzis to chyba sałatka owocowa z jogurtem i odrobiną strartej gorzkiej czekolady na wierzchu.Tylko najpierw trzeba dopilnować lekcje.
A np: sernik gotowany w polewie czekoladowej jadłaś ?Bardzo dobry jest pierwszy jest u nas zjedzony na swięta.
Jadłam też ryby i to dużo choć za nimi nie przepadam.
Ryby jadam raz na jakiś czas i to tylko filety,ostatnio miałam z sosie koperkowym.

Ja kupuję zawsze batony proteinowe , ponieważ dostarczają niezbędnych składników i naprawdę nie odczuwam tak zmęczenia bo dodają energii. Do pracy są idealną przekąską, więc najczęściej je zamawiam

A może po prostu zacnzij kupowac sobie słodycze z kategorii superfoods? Np. Pomarańcza z pyłkiem pszczelim, cytryna ze spirulina, słodkie kulki kakaowe itd. Są w lidlach chociażby.

W tym poradniku: https://gar.com.pl/13-pomyslow-na-zdrowe-przekaski/ masz aż 13 pomysłów na zdrowe przekąski. Sprawdź, które z nich będą dla Ciebie najsmaczniejsze. Moim zdaniem warto stawiać na takie samodzielne zrobione.

A próbowałaś jeśc np kulki kakaowe z superfoods? Sa na pewno zdrowsze niz zwykle slodycze a bardzo smaczne, z odczuwalnym posmakiem pomaranczy.

Inne tematy z forum Kulinaria

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

do góry