Widok

Zerówka w sp nr 10 i nr 40 w Gdyni Chyloni prosze o informację.

Chylonia Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Pomału musze ogarnąć temat zerówki, a nie mam informacji z pierwszej ręki może ktoś pomoże :) Dz.

Rejonowo należymy do sp nr 10 ale zastanawiam się nad 40 tu mamy bliżej i szkoła wydaje się lepsza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo słaba kadra. Od lat szkoła jest na samym końcu w wynikach nauczania sprawdzanych na testach np. szóstoklasisty. Nauczyciele tłumaczą się, że to nie ich wina, ponieważ mają bardzo dużą ilość dzieci zaburzonych.
Mam wrażenie, że każde dziecko z którym sobie nie radzą, albo które wymaga od nich więcej wysiłku, wysyłają na badania do poradni i robią z niego "dziecko z zaburzeniami". Szkoły obok mają też dzieci z terenów typu Meksyk i Pekin, a wyniki ogólne są o wiele lepsze.
Nie ma informacji w dzienniku elektronicznym na bieżąco - oceny, sprawdziany itp. co w innych szkołach jest normą, rodzice nawet nie mogą kontrolować dziecka i mu pomóc w nauce. Są nawet problemy z takimi błahymi przedmiotami jak plastyka, technika, muzyka i religia.
Normą są "upomnienia nauczyciela" i bardzo złe zachowanie na świadectwie.
Dzieci często sobie nie radzą z nauką w następnym etapie edukacji, przenoszą się z "ekologicznej" na Wejherowskiej na Gospodarczą.
Po prostu bardzo zła kadra, która ciągnie te dzieci w dół.

A dzieci z rejonu wcale nie są złe. Mają masę głupich młodzieńczych pomysłów ale bardzo się lubią, spędzają czas ze sobą po szkole itd.

Nie polecam szkoły, przeniosłam dziecko do innej szkoły i dopiero teraz jest normalnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

osobiśćie nie polecam sp.10 chodziła doniej moja corka nauczyciele nie przyjemni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

podbijam , bo jestem zainteresowana szkoła sp 10 - tutaj mamy najbliżej lub szkoła sp 29
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie polecam tej szkoły.omijaj ja szerokim łukiem. Żałuje ze moje dzieci tam się uczą a niestety przepisać nie mogę do innej bo to mój rejon
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kadra do kitu.codziennie upomnienia za błahostki. Szatnia to juz wogle masakra mala nie ma jak sie dziecko ubrać.W-f tez dzieci mlodsze w 1 2 3 klasach nie maja praktycznie bo nie maja gdzie ćwiczyć.

Tylko nie 10. Nie polecam

to może w takim razie jaką szkołę w Gdyni możecie polecić?

10 to porażka, w klasach młodszych tylko uwagi, uwagi i jeszcze raz uwagi, zero podejścia do dziecka, zauważenia jego pozytywnych cech, wspierania dziecka i rozwijania jego zainteresowań, przykro mi, ale niestety tak jest
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja tez nie polecam.porazka.

moje dzieći sa w sp23 jestem bardzo zadowolona szkoła przyjazna dziećą i ich rodzicom

Moje dziecko nie jest wybitnie uzdolnione, a jedynie systematyczne. To ja je pilnuję z lekcjami, nauką i czytaniem. Uczę jej systematyczności i bycia obecnym na lekcjach. A skoro Pani nie słyszała o "obibokach" to radziłabym chodzić na wszystkie wywiadówki, a nie wybiórczo wybierać, na których będę a na których nie będę. Nie obrażam dzieci, one są nic winne temu, że rodzicom nie chce się przypilnować, pomóc w lekcjach i nauce. Niestety, ale pilność i systematyczność wynosi się z domu, podobnie jak kulturę, a wzorem do naśladowania dla dziecka, nie jest nikt inny jak właśnie rodzic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoła SP16 na Pustkach Cisowskich jest dobra przepisałam tam swoją córke z Sp 10 nie ma wogole porównania nauczyciele w porządku pomagaja jak mogą gdy dziecko ma problemy pozatym szkoła jest mała i kameralna klasy nie przeludnione teraz moje dziecko chodzi z przyjemnoscia do szkoły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

nnt. mieszkanie na parterze (72 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na parterze właśnie i proszę Was kobitki byście napisały...

Wybór auta :) (85 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry