Widok

Zielonkawy śluz z pochwy u 3-latki..

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zobaczylam u corki na majteczkach zielonkawy sluz, dosyc duza ilosc. Kiedys juz tez miala, zrobilam badanie moczu wyszlo ok,wymaz z pochwy u ginekologa tez ok, smarowalam mascia clotrimazol i po paru dniach minelo. Teraz tez smaruje i nic nie pomaga. CO to moze byc?, zrobic badanie ogolne moczu, czy lepiej posiew moczu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Najlepiej iść do lekarza,może jakiś stan zapalny albo grzybek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej ogólne i posiew i jak najszybciej do lekarza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam pójść do ginekologa dziecego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Popieram: do lekarza. Chociaż to czy uzyskacie pomoc zależy chyba od podejścia. moja córka (2l) ostatnio miała plamienie z pochwy takie brunatne to w szpitalu zrobili mocz, krew i bad gin które potwierdziło krwawienie z pochwy, brak otarc i ran i...odesłali nas do domu... do tej pory nie wiem co było mojej córce. Na szczęście nastepnego dnia sie nie powtórzyło ale ciagle sie zastanawiam co to było.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
moje dziecko ma szpitalna bakterie i niestety tez u nas bywaly zielonkawe uplawy. pierwzy uplaw miala jak miala ok 8 ms. akurat u corki jest to paleczka ropy blekitnej, wielkie cholerstwo bo trudno sie tego wyzbyc zwyklym antybiotykiem.. a nawet jesli juz jakims z antydiagramu podleczylam to bylo 6 ms spokoju, 8 ms spokoju i znowu taki nieladny wyciek. sprawdzam jej mocz czy przypadkiem nie przedostaje sie to w inne rejony. bardzo madra pani hematolog powiedziala, ze jesli wystapi u niej kiedys temperaturaz niewyjasnionych powodow to mam zbadac jej mocz raz, dwa. bralam jej wymaz u doktor 2 razy. jest to bardzo stresujace bo mala tego nei lubi, placze, wyrywa sie i zaciska nozki. doszlo do tego ze nawet po codziennym myciu nie chce mi pokazac co sie dzieje w pipce. dzis pobralam mocz do analizy. mam nadzieje ze tam jest czysto. i. zdecydoalam sie teraz na pomoc homeopaty. wiem ze sa rozne opinie, ale uwazam ze dawany jej specyfik dziala. w zeszlym tyg miala uplawy przez 3 dn.drogi rodne sie oczyszczaja, mala zachwuje sie troche inaczej niz zazwyczaj. jest bardzo ozywiona wieczorami. byl wielki uplaw, a teraz od 4 dni wydzielina jest bardziej skapa i ma bardziej neutralny kolor. jednak jesli cos wyjdzie w moczu to chyba pojde z nia do szpitala na antybiotyk dozylny..trafilam kiedys do dr paszkiewicz gin dzieciecego i pozbylysmy sie czasowo tego cholerstwa ziolami, vit c, plukaniem nadmanganianie. polecam tez zel dermoklar, tzn jest to emulsja do mycia ma ph 5,5 plus dzialanie antybakteryjne. jesli corka rozchyla nozki bez strachu to idz do ginekologa. jeli moja corka pozbedzie sie swoich obaw odnosnie pipki tez z nia pojde.a na chwile obecna uwierzylam w homeopatie. tak na logike to ta bakteria musi jakos wyjsc z organizmu jesli chce sie jej pozbyc.ciekawa jestem co to i skad sie u was wzielo. nascimento tez pewnie ci trudno myslec o tym co to i skad to. a czy na usg brzucha u takiego malucha mozna podejrzec jajniki?czy jesli bylaby tam jakas torbiel to czy tym sposobem mozna to zauazyc?
kakak a jakich pieluch używacie? może to głupie, ale my dłuuuugo walczyłyśmy z gronkowcem w kale, pojawiał się i znikał i przeszło po odstawieniu jednorazówek... przeszłyśmy na wielorazówki i nigdy już nie wróciło :) już od kilku osób słyszałam tą zależność, więc coś w tym musi być... może i Wasza bakteria się rozwija dzięki pieluchom po części? myślę, że warto spróbować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
corka juz odpieluchowana, ale za rada jednej z pan doktor powinnam zaopatrzyc mala w jak najbardziej biala naturalna bielizne. asiaczek a mysle ze z pieluchami to racja. kiedys widzialam tabelke co w jakich pieluchach siedzi...no niestety jakies zwiaki metali itd. swego czasu jak corka miala czerwona pupe od pieluch to tez przeszlam na naturalne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
no my tak samo :) teraz walczymy z odpieluchowaniem całkowitym ;) starsza już w tym wieku (13 mies) chodziła bez pieluch, bo właśnie od 5tego miesiąca miała tetrowe/flanelowe
zbadalam posiew moczu i wyszedl Ok, jakis czas temu robilam posiew z pochwy u ginekologa tez ok. Nie wiem co to moze byc??
dobrze ze nie ma w moczu. tez nei wiem co to...pewnie zostaje ci obserwacja. u mnie jesli jest wyciek to potem wychodzila bakteria w wymazie.ze tez takie male ludki musza juz miec problemy okolic intymnych..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry