Widok

Zimno !

jest zimno ! i nie lubię kiedy deweloperzy windują swoje tematy na górę ! by tylko ich nazwa widniała. Jak popieracie piszcie czy jest zimno czy ciepło - będzie wesoło . Na 100% będą bluzgać deweloperzy :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
nom... zimno dzisiaj - całe szczęście ,żę wzięłam kurtkę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
rzeczywiście dziś zimno
kurka ficek ależ długo się nanosiłem krótkich spodenek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziś jest zimno ale wczoraj było cieplej. Jutro może być zimno lub ciepło
jutro będzie cieplej, nie ma innej opcji;) deweloperom forumowym mówimy nie! za reklamę się płaci!
przodownicy zglaszaja do wykasowania niepochlebne posty, same "polecam" zostaja :) cud miod i orzeszki normalnie :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
masz mój plus LOL, plus dodatni ;)
sie nie podszywaj, PPP to ja jezdem ;)
ps. dziś jeszcze zimniej, normalka, zbliża się łikend ;P
na długi weckend ma być cieplej :P ale dziś na kurtkę !
Prawda - dzisiaj zimniej niż wczoraj
Proszę trochę zimniej się zrobiło i nikt się nie kłóci.Bardzo podoba mi sie ten wątek :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
eh kurne ,a ja się martwie , że w długii weekend tez będzie tak zimno , a mam wyjechać
zimno wieje i pada, kruca bomba!!!
zimno pieruńsko, ale za to Borusja gra z Bajerem...komu kibicujecie?
zimno- ale Wszystkim Mamom życzę dużo zdrowia
zmarznięte mamy dziękują ;)
a tu niespodzianka, jest cieplej, ha ha
oj ciepełko :)
zimno inaczej...tak jak sprawni inaczej /boszsz...co to za nowotwór językowy;D
odświeżając wątek- rzucam hasło- co może być "inaczej"...;D
Ciepłooooooooooooooooooo
ciepło , ale chyba bedzie padać ... cos chmury ciemne widzę na niebie - ale to w oliwie :)
Zimno i strasznie deszczowo dziś :)
a ja w sandałach!
i jak tam popadało u nas we wsi? bo ja tu w "fabryce" w Gdyni przez okno widziałem małe urwanie chmury
zimno jak na ciepło przystało
he teraz ciepło , więc nie zgadzam się :) z opiniami powyżej !
no, ale fajnie, że ciepło! ciepło dodatnie jest, plusiki poproszę! ;D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zimno ? to przecież idzie fala upałow ,bedzie +30 15 z jednej strony ul Lotniczej i 15 z drugiej strony.....:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciepełko znowu :)
proponuję zbierać podpisy pod petycją by ciepło było :D
jak tam u was ciepło czy zimno??
jak aura?? cieplo u was czy zimno??
dziś całkiem przyjemnie
brrrr
ufff jak gorąco ;)
puff!
jak gorąco!
sam nie wiem , ale z basenu to nici
Znowu robi się zimno i pada. może grzybami sypnie?
W naszych lasach grzybiarzy więcej niż grzybów. Trza się spieszyć, niczym bieg przez płotki. Pozdrowienia z lasu
oj palenie się zaczyna :/
co palisz?:-D
Ja? Radomskie ale jak Szef woli Franc ma Camele :)
dziś bardzo zimno i pada :(
Psy!!! Nieśmiertelne
Czy już włączyliście ogrzewanie w domkach?
kominek...gwarancją wyschniętego prania...;(
My właczamy na przełomie pazdziernik- listopad.
a ja na przełomie stycznia i lutego!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja jak jest mi zimno
Dzisiaj tez calkiem cieplo
ta ciepło :)
Jakiś trol wywala tę cukiernie tiramisru zasyfiając forum ZIMNOw NOCY w dZIEŃCIEPŁO :)
chyba przymrozi ;/
nie narzekajcie, nie narzekajcie... za nami piękny, ciepły dzień :) oby kolejne też takie były!
podobno w nocy ma przymrozić, ale przyszły tydzień zapowiada się rewelacyjnie.
A dzis dla odmiany zimno i biało ale na + to że drogi ciut śnieg wyrównał :)
o rzesz ....... Zimno jak do tej pory nie było .. ile dajecie stopni nad ranem - teraz oscyluje -15 -16 . Jeśli chmury nie przykryją to - 20 na bank .
Zalecam śledzenie temperatur i pogody http://gdansk.infometeo.pl/ i http://www.meteoblue.com/en/poland/weather-chwaszczyno

Numeryczne prognozy bardzo dokładne : http://meteomodel.pl/gfspl/T2M/00 kumaci się połapią ;)
Zi ma to i zimno musi być.
O co chodzi?
Polak to zawsze narzeka, latem za gorąco, zima za zimno :)
image
przyjrzyjcie się! biegun zimna U NAS...-19...ale to jeszcze nic, pierwszej zimy jak tu zamieszkałam- kilkanaście lat temu było -33...mamuty biegały po księżycowej ;)
sorry! TAKI MAMY KLIMAT.
Jak jest zima, to musi być zimno, pani kierowniczko!
Teraz mamuty jeżdzą autami :)
Nie tylko mamuty. Tatuty też jeżdżą autami. W końcu gender mamy ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wczoraj była piękna zimowa aura.Mroźno i słonecznie.Dzisiaj już gorzej to wygląda.Zaczyna sypać śnieg i trzeba będzie odśnieżać .No cóż -taki klimat mamy..
piękną wiosnę mamy w lutym i trzeba się cieszyć. A deweloperzy niech się reklamują na płatnych portalach do tego przeznaczonych a nie na forumach.
Co tam U Was baniniaki?Ciepło macie?
jak se napalim to i ciepło po grzbiecie.
o fuc.... Zimno ludzie
Czas konia przykryć derką ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurde , powiem wam , że leżę se pod pierzyną i ciepło , ale jak se wyjdę, to już mniej ciepło :)
Zdzisiek, to jedna ino rada jest - se nie wychodź! Ja tam też se leżę pod pierzyną i mam wszystko w du..ie
kurde, Heniek , ale jak se idę do lodówki po kawałek sera, albo kiełbasę, to wtedy podwójnie zimno, muszę se sprawić jakie kalesony i skarpety wełniane?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdzisiek, kurde, przesuń se ino lodówkę do wyrka i problem rozwiązany. Ja żem już tak dawno zrobił. Kiełbaska pod nosem i zimny browar w zasięgu ręki. Miodzio!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurde!!! Heniek ty mi zawsze coś mądrego powiesz , jak to dobrze żem cie spotkał na tym forum. W końcu ktoś z kim można inteligentnie porozmawiać, bo inni , to by się tylko wadzili ze sobą.
P.s Henryk proszejaciebie, weź Ty sobie browara z twojej lodówki ode mnie ,należy się tobie, Ja stawiam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdzisiek, kurde, mordo Ty moja. Toć z nieba mi spadłeś ziomalu! Nie ma to jak swój swojego zrozumie. Ale kurde, ja żem już dzisiaj wszystko wypił, ech może Jadźkę namówię, to pocwałuje do GSu, to każe jej kupić jedno od Ciebie! Dzięki Zdzisiu, aż łezka się w oku zakręciła, że takie ludziska jak Ty są jeszcze na świecie. Ej, wszystkie zacne, Banińskie gbury, chowajta się do dziury. Ze Zdzisiem razem pijemy zdrowie Wasze, w mordy nasze!
Heniek, Heniuś, , Henryczku Ty żeś mi tak miło tu napisał, że Ci powiem, że mi się też łezka w oku zakręciła i powiem Ci, że aż mi się cieplej zrobiło i wiesz co, wylazłem z pod pierzyny i tera se jakiś meczyk obejrze. No mi Genia wczoraj zapas łikendowy browarów zrobiła . (kurde głupio wyszło, że już nie masz, "przepraszamjaciebie")
az sie rozesmialam :) jeden ,jedyny raz!Pozdro
Heniuś, tu jakaś ~lusi się z nas podśmiewa, ale chyba też kulturalna , bo na końcu napisała (Pozdro)
Zdzisiu, mnie się wydaje, że ja ~lusi znam. To fajna babka jest. Może ją zapytamy czy ona też nas zna co? Lusi, to ja Heniek Bruk i mój ziomal Zdzisiek Trzęsiłapa. Poznajesz Ty nas?
Heniek , ale tam wyżej jak żeś napisał "Ej, wszystkie zacne Banińskie grbury. ... to normalnie jak jaki Kochanowski Jan , Ty musisz się chyba poezją interesować? A ~lusi to chyba mało rozrywkowa jest , bo napisała że usmiała się jedyny raz, to trochę mało, nie to co my uśmiechnięci od rana!
p.s Geńka mi mówi że ja się uśmiecham nawet jak śpię :)
Zdzisiu, tak mi pochlebiasz, jaki ze mnie poeta Zdzisiu, ja zwykły człeczek jestem. Czasem mnie się uda coś ciekawego napisać, a z tym Kochanowskim Janem, to lepiej nie mogłeś celnąć, bo żem się uczył o Ursulce na pamięć. A to dziwne, że się ~lusi więcej do nas nie odezwała, co nie? Może rzeczywiście masz Ty rację, że się z nas naśmiewa. Ale przecie z czego tu się śmiać? Samo życie z nas wyłazi co nie Zdzisiu?
Zdzisiu, tak se tu patrze na inne tematy, i co widzę? Cisza jak makiem zasiał. Myślisz, że ludziska z otwartymi gałami nas czytają?
Heniuś prawdę , prawdziwą Ty piszesz .Muszę kończyć, bo mi tu Geńka tableta wyrywa , chce na Pudelka wejść i tych celebrytów oglądać .Nikt tak kulturalnie jak My na tym forum nie prowadzi konwersacji. Pogadamy później , może na innym wątku również. Żegnamjaciebie.
Pa Zdzisiu. Pa!
Heniek , mnie się wydaje, że tu taka cisza , bo nie ma kłótni w naszej rozmowie.JESTEŚMY przykładem, że można kulturalnie , inteligentnie dyskutować .Z przyjaźnią , serdecznością, miłością (kurde, ale żem pojechał z tymi czułościami)
p.s Heniek mnie się zdaje , że dziś cieplej być może być ;)
Noo Zdzisiu, co racja to racja. Moja Jadźka trochę wczoraj na mnie nakrzyczała, że chlewik robię z naszej izby. A jaki to chlewik Zdzisiu, parę pustych, walających się butelek, kilka kiepów na stole i dwie przedwczorajsze skarpety obok lodówki. No i wielka afera. Gniewa się na mnie i nie chce mi podać śniadanka do łóżka. Muszę ją chyba dzisiaj wyprowadzić na spacer. Kupię jakiego gofra może? Życzę Ci Zdzisiu miłego dzionka.To pa!
wyprowadzic jak psa? powielacie w waszych debilnych gownozartach, fatalne stereotypy. a dziady, glupsze jak wy, tylko to podchwytuja. spokoj juz, dziadole
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14
Gofer powinien załatwić sprawę, weź z podwójnym cukrem pudrem.Zobacz Heniek jakiś ~tomek i marek(ale to chyba baba ), NAS tu wyzywa od stereotypow i dziadów, powiem Ja Ci, że chamstwa nie zniese i nie będę z Chamem dyskutował , bo Mnie sprowadzi do swojego poziomu .
p.s Heniuś zyczem ja Tobie dużo słońca , mimo tylu chmur na niebie .
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tomek i Marek ale jesteście drętwi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdzisiu, Heniuś - kocham WAS:) Niech żyją ziomale!!!
Zdzisiu, kurde, ledwo com tylko na spacer żem se poszedł, a tu już komuś jad się ulał. Kurde, jak nie wiem, jak te doktory ostrzykują te paniusie, że zostawiają takie nieszczelności. Myślisz Zdzisiu, że marek i wacek (tomek) to baba? Patrzaj no Zdzisiu, jak ten świat dzisiaj zwariował. Same Brajanki i Majkele biegają po podwyrkach, to i może babom dają imiona męskie, i to jeszcze podwójnie! Nie to co my, nie Zdzisiu? My to mamy takie prawdziwe imiona z dziada pradziada. No, ale masz Ty całkowitą rację, że z chamstwem nie będziemy pisać. I chamy też niech do nas nie piszą bo i tak nie odpiszemy. Nie i już. No, ale tak se myśle, że jak to prawdziwa baba, to może poszło o tego gofra co Zdzisiu ? Wiesz jak te baby zawistne o byle co. No, ale przecie ja chitry nie jestem. Mnie obce ludzie (nie gniewaj się Zdzisiu) piwo stawiają, to i ja mogę markowi i wackowi (tomkowi) tego gofra kupić, a co mi tam. Tylko, też tylko z cukrem pudrem, bo po grzbiecie od Jadźki oberwę, że obcej babie stawiam jeszcze bitą śmietanę. Jak tam Zdzisiu ciepło tam macie z Gieniusią dzisiaj ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Heniula mój Ty "funflu" najlepszy, tak to już jest, że z niektórych sączy się jad, a z Nas kultura i mądrość życiowa. My poprostu ich (tych chamskich i niewychowanych) miażdżymy kulturą, masakrujemy, powalamy !!! A z tymi babami, to mi nawet nie gadaj, nawet mi nie gadaj -ile to rozwodów , ile wojen , kłótni ...przez te baby!
Niejaki ~qaz napisał , że Tomek i Marek są drętwi i racje ma kurde, bo" najgorzej, to być drętwy za życia, po śmierci to co innego"
p.s Co Ci powiem, to Ci powiem, ale ciepło
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
No proszę ,,zdzisiu" aż mi się miło zrobiło. Pozdrowionka dla ekipy henia i zdzisia. A dla tomka i marka proponuje kupić ptysia z kremem.
Widzisz Zdzisiu, ludzie nas lubią, a nawet kochają (niejaki MK tak napisał). Kurde, aż mi się miło na sercu zrobiło, że są jeszcze fajne i sympatyczne ludziska na tym forum. Bo czasem to mówię Ci, że jak pluną żółcią, to nie wyrabiam okulary przecierać. Pamiętaj Zdzisiu, żeby żyć tak, jakby jutra miało nie być, dlatego ja, zjem i wypiję wszystko z lodówki dzisiaj. Pozdrawiam Cię cieplutko! p.s. Ucałuj Gieniusię na dobranoc ode mnie. Pa Zdzisiu! p.s. ~qaz - też pozdro :)
Cieszy mnie Heniu taka sytuacja , że są takie chłopy jak ~MK ,~qaz i Ty Heniek oczywiście , dzięki którym czuję się mniej samotny w tym Baninie. Za dużo tu w tej naszej wsi frustracji , problematyczności, mądralów i takich tam ...Ale MY się nie damy! Będziemy walczyć!
Heniek , a z tym jedzeniem na wieczór , to słyszałem, że nie powinno się jeść po 18:00 co by nie przytyć , dlatego ja jem po23:00.
p.s Heniu , Geńki wczoraj na dobranoc nie ucałowałem, bo mi powiedziała, że mi czosnkiem śmierdzi z twarzy, a ja żem zjadł tylko ze 15 ząbków.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurde, Zdzisiu, my to se widzę, te same problemy z babami mamy. Moja Jadźka też się czepia o ten czosnek. Mówi, że w naszej izbie ,,wali jak w murzyńskiej chacie''. Przywlekła skądś taką maskę p-gazkę i kazała mnie w niej sypiać. Ale, jak żem przymierzył, i zobaczył się w lustrze, to żem stwierdził, że wyglądam wyjątkowo nie twarzowo i tego brzydactwa na pewno nie założę. Tym bardziej na noc! Ale, postanowiłem sobie w przyszłym roku na hallołin, to się chętnie przejdę w tej masce do kilku zacnych gburów. Wtedy, niech mnie powiedzą twarz w twarz, czy im się podobam w tej masce, czy nie? Zdzisiu, na czosnkowy odór z twarzy, to ja Ci polecam śledzia! Tylko, musi tak z parę dni poleżeć, bo świeży to słabo działa. Gwarantuję Ci, że się skończą czepianki o czosnek!
Heniek śledzia to ja lubię, ale z trunkiem procentowym .Kiedyś miałem zabawną sytuacje na drodze.
Jadę se moim Trabantem od mojego kumpla z którym wypiłem półtora litra%procentowego trunku i zatrzymuje mnie milicjant .
Każe dmuchać w alkomat , poczym mówi.
-Pan ma półtora promila.
-Mówię, to niemożliwe , nie piłem trunku promilowego tylko procentowy.
-Powiedział że jestem prawdomówny obywatel, przeprosił i puścił wolno.
Morał z tego taki, że warto być prawdomówny.
Ja cie pierniczę Zdzisiu, ale historia. Dobrze, Ze Ty im prawdę powiedział, bo inaczej to by Cię do ciupy milicjanty powlekli, a trabanta na parking wywieźli i jeszcze pewnie na taki 100 %procent płatny! Ja to też przygodę z misiakami miałem, i to taką, że koń by się uśmiał, i to dosłownie! Wracam se ja z dożynków, gniady mnie pięknie wiezie, a tu wtem zza krzaki wyskakują chłopaki i zaczyna się kontrola. Papiery w porządku, koń po przeglądzie, oc aktualne. No nie mają się do czego czepić. Ale chodzą tak wkoło, gniady jakoś nerwowo łbem wymachuje, i nagle wrzeszczą. Panie kierowco, wyraźnie czujemy alkohol! Prosimy dmuchnąć w balonik. A proszę Cię bardzo, problemu nie widzę! Ja czysty jak łza wtedy byłem. Patrzą na wynik i gały przecierają, bo na tych ekranach im ZERO wybiło. I jeszcze raz procedura i jeszcze i jeszcze. Wtem jeden wrzeszczy! Panie woźnico, to bydle jest pijane i wskazuje na konia. Tylko nie bydlę, się odszczekuję. To mój koń, wierny przyjaciel człowieka! No ale se myślę, ja nie mogę. To przecież łapczywe konisko, pewnie się gdzieś nażłopało i tera udaje wariata. No ale, żeby mnie tak wpuścić w maliny, no jasna cholera, trza konia ratować. Zamienili my się z gniadym miejscami i tym sposobem dowiozłem nas obu do zagrody. Rano jak wytrzeźwiał, to mnie przepraszał i dziękował, że mu zadzisko uratowałem. Toć pewne, że na kabanosy by poszedł i wisiał na hakach u rzeźnika aż miło. No jak tam Zdzisiu, ciepło dziś macie z Gieniusią?
A mnie to ormowcy wentyle z wski wykrecili, a to tylko dlatego zebym sobie krzywdy nie zrobil, no i szerokiej drogi mnie życzyli. takie były czasy. Zdrówko Heniu i Zdzisiu. Nastepnym razem to se sam wentyle wykrece jak będę miał gibkość w nogach.
Henio, ale że Ty z kuniem gadał tak w codzień , bo ja słyszał , że zwierzęta mówią ludzkim głosem w wigilię?
p.s Niektórzy ludzie, też mówią ludzkim głosem w wigilię.
Heniek, ale żem miał spięcie z Genią!
Leciał se w telewizji Tapl Model i tam jest taka jedna polska amerykanka .
Chciałem se być miły dla Geńki i mówię .
-Genia dla mnie to Ty wyglądasz jak "ta Krupa"
Genia jak mnie bez słowa prasła w pysk i poszła do kuchni strugać ziemniaki , a nastrugała ich ze 50kg (se myślę, że chyba przetwory z nich będzie robić na zimę).Jak żem się odoszołomił idę ku niej i pytam .
-Za co ten prawy sierpowy był ?
Ona na to, że ją tak brzydko nazwałem !
Ja mówię Geńka.
-O co ci chodzi? Dla mnie ty wyglądasz jak ta modelka Dżoana Krupa (Genia waży 150kg , a jak się naje i napije, to 160kg), sie okazało, że nie usłyszała dokładnie nazwiska Krupa (zjadła literkę "r" K_upa).
Przeprosiła mnie jak twój kuń Cię przepraszał i poszła mi kupić całą reklamówke browarów.Kazałem jej umyć uszy i tera nie będe nic miłego gadał .
p.s Henryk, a Ty słyszał , że niektóre Baniniaki by chciały , żeby my byli Gdańskiem .
No kurde Zdzisu, czytał ja czytał, o czym to ludzie se marzą. A ja Ci powiem, no nie ma za czym. No kurde, za każdym razem, jak idziem z Jadźką w odwiedziny do miastowych, to tylko budyń podają. W każdej chałupie ino budyń i budyń. Raz mnie podali czekoladowy, no spróbowałem i wrzeszczę do Jadźki. Jadźka, patrz to oszukany budyń! Jadźka ino zagulgotała, bordowa jak indor się zrobiła, wymachuje do mnie z końca izby, coś tam gestykuluje. Gdyby siedziała bliżej, to pewnie też by mnie prasła po twarzy, jak Ciebie Gieniusia. A ja na to, no co? Przecie widzę, że to budyń na wodzie, a nie na mleku! Ja, to Zdzisiu wolę swojską kiełbaskę, kawałek salcefiksu zjeść z musztardą, smalcu se pojeść ze skwarkami. Ale wiesz Zdzisiu, ponoć o gustach się dyskutuje, to i ja teraz siedzę cicho, i jak budyń podają, to grzecznie odmawiam, i mówię, że mam alergię. Tera idę Zdzisiu narąbać drzewa na opał, co by Jadziuni ciepło po gnatch było. A następnym razem, to jeszcze napiszę parę miłych słów, bo ja sem widzę, ze Ty swój chłop jesteś.
Heniu toś ty nie zrozumiał, że oni ten budyń podają na cześć swojego władcy Budynia Budyniewicza. Ja rodowity Gdańszczanin przez niego musiał uciekać na wieś. Pytałem ludzi czemu na tego Budynia głosują. A oni na to: "Łapówki brać - bierze, plany zagospodarowania pod deweloperów zmieniać - zmienia, mieszkania za łapówki kupuje. Menda - tak ale moja - nasza, na własnej krwi wyhodowana to po co nam szukać nowej".

Ps. Pozdrawiam Cię Heniu i Zdzisia też serdecznie.
Widzisz Zdzisiu, są jeszcze mądre ludzie na świecie (niejaki ~niko), co mnie porządnie sprawę z budyniem wytłumaczą, bo pisał ja przecie wcześniej do Ciebie, że ja prosty człeczek jestem. Jadźce już zapowiedziałem, że jak mi budyń poda na deser, to cały kocioł wyląduje w chlewiku. Niech się nim świnie najedzą!
~niko - My ze Zdzisiem też do Ciebie machamy Heloł!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
czy jestescie gejami? zapraszamy na impreze w pt. od 20. adres podamy osobno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Zdzisiu, ja Cię ostrzegam! Ty lepiej nie pisz do tych powyżej, bo oni coś mi pachną analfabetami, co czytać nie umieją między wierszami. A propos prowokowanych gierek, to siedzę se dzisiaj z Jadźką przy stole i tak se zgodnie, razem radia słuchamy. No, w radiu mówią, że dzisiaj jest dzień gry wstępnej. To ja se pomyślał chwilę i wyjął ja z kufra stare planszówki i pytam się Jadźki, to może zgramy? A ta jak nie skoczy na mnie ze ścierą i pazurami i od starych ramoli mnie wzięła wyzywać. Mówię ci Zdzisiek, za tymi babami nie nadążysz. Nie wyciągaj Ty ino swoich planszówek dzisiaj, bo z bara-bara nici! Jutro, to co innego!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
~mirek i wladek jesteś bardzo miły , że ty chcesz nas na imprezę zaprosić, ale nie skorzystamy , idźcie bez nas , bawcie się dobrze :* Nie czytałeś ty naszej kulturalnej rozmowy ?! Heniek ma Jadźke, a ja Zdzisek mam Geńke.My tu z Heńkiem staramy się dopomóc Baniniakom, a ty nic nie wnosisz pożytecznego .Jak jakiś karaluch. :/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
~niko zasłużyłeś na browara, za to jak żeś napisał !
Idź do swojej lodówki ,weź poprostu sobie tego browara, wypij i przegryź kabanosem :) Ja stawiam ! Taki mam gest !
Pozdrawiam proszejaciebie Pozdro Heniek .
Heniu dzięki za tego browarka, ale ja piwka nie ruszam. Ale za wasze zdrowie wieczorem swojskiej pigwówki na spirytusiku przez moją osobistą ciocię Jolantę własnoręcznie pędzonej chlapnę. Może tak być?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiem Ci tak, jak swojska ta pigwówka, to może se być .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdzisek Heniek na wstępie witam was gorąco w ten zimny dzień. Muszę się wam poskarżyć. Wczoraj zgodnie z umową wieczorem otworzyłem moją pigwówkę co mi ją ciocia Jolanta własnymi ręcoma napędziła. Siedzę tak sobie i piję a tu podchodzi do mnie moja ślubna Kalyna i mówi, że ja pijak i co gorsza alkoholik, że tak sam wieczorem piję. Ja mówię - Jak sam? Jak ja z Heniem i Zdziskiem piję.- No i mnie zapisała na leczenie :-(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niko się nie przejmuj , na leczenie w Polsce długo się czeka,wiesz dlaczego tyle czasu się czeka, bo" czas leczy rany".Poza tym , oni tam mają słabe statystyki wyleczonych.
Pamiętaj co by tylko nie dać sobie wszczepić" simlocka"
Pozdrawiam %%%%%
~niko, Ty się nic nie martw! Ja żem już wszystko dzisiaj załatwił. Byłem ja w klubie, skreślił Cię z listy, a zamiast Ciebie, wpisał ja siebie. Tera to mnie będą leczyć zamiast Ciebie. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! Hehe! Potem ja dzwonił, nawet kilka razy, do Twojej Kalyny, ale kurde, żem się nie dodzwonił, bo linia zajęta. No co te baby przez te kable nadają, to tego ja nie wiem. A Zdzisiek, Tyś tak obrazowo wspomniał tego karalucha, żem ja se śliniak zapluł grochówką z wrażenia. Ale żeś go tak sprytnie, na końcu umieścił w swym liście!
Henryku, karaluchów ci u nas dostatek , pożytku z nich żadnego.
Gienia ,niestety też na mnie czasami mówi karaluch jak se idę do kuchni .
-Bo łażę po kuchni i cholernie trudno się mnie z niej pozbyć . :) ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak wspaniała nasza postać,
Kiedy w słońcu błyszczy stal;
Koń rży, ziemi nie chce dostać,
Pójdziesz koniu, pójdziesz w dal.

Taki los wypadł nam,
Dzisiaj tu, jutro tam.

My możemy żyć wesoło,
Gdy nie wiemy, gdzie nasz grób,
Jedna kulka świśnie w czoło,
I o ziemię runie trup

Taki los wypadł nam,
Dzisiaj tu, jutro tam.

Ty, dziewczyno, nie płacz wiele,
Tylko jedną łezkę zroń,
Wy się zbliżcie przyjaciele,
Uściśnijcie bratnią dłoń.

Taki los wypadł nam,
Dzisiaj tu, jutro tam.
No fajne . Największy szacunek mam do tych którzy , walczyli za ten kraj i oddali życie( i jeszcze sportowców , którzy reprezentują ten kraj).
Dzisiaj wszelakiej maści polityków , będzie przemawiać, składać kwiaty i udawać jacy z nich patrioci , a jutro będą się żreć ze sobą!

Heniek Ty widział co to się dzieje za oknem ?! Powiem ja Ci , że mnie to martwi .Trza będzie ino łopatować! Już mnie boli głowa jak se pomyślę , jak Baniniaki będą lamentować, że drogi nieodkidowane, że śniegu za dużo, że za mało, że śnieg za mokry , albo że się nie lepi :[
Musze ja się skonsultować z lekarzem lub farmaceutą co by mi polecił coś na ten ból bani . :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdzisiek, u mnie sytuacja ze śniegiem opanowana! Dzieci na podwyrku lepią bałwana, a ja w zaciszu domowych pieleszy, spijam browara i słucham se Bacha Sebastiana Jana.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Heniu Zdzisek pomóżcie panowie bo mnie radio dziś prawie zabiło. Słucham sobie pioseneczki Dżemuo Whisky a tu nagle reklama "wkładki higieniczne Tena Men dla mężczyzn którzy popuszczją mocz". Nosz k...wa ja wszystko zrozumiem nawet fryzurę samuraja, Tomka kochającego Adama ale podpaski dla mężczyzn??? Idę na strych Esperal sobie wyciągnąć i do JD na wódkę.
niko , to noszą chłopy co są za równouprawnieniem. Powiem ja Ci , że dzisiaj mało też bym nie popuścił ze śmiechu! Tak żem się śmiał , że aż mi łzy poszły i tera nie wiem , czy ja się bardziej śmiał , czy płakał , a wszytko to jak usłyszał ja , że mamy w Polsce "naczelnika kraju ", "niekoronowanego króla polskiej polityki"
Pierwsza zimka juz była , tej jesieni , teraz jest pierwsza wiosna , tej jesieni. Nie wiem czy schować te sandały , czy zbierać chust , czy zamienić beret na uszatke? Nawet organizm nie wie , czy jeść słoninę, czy lody ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
No Zdzisiek, co prawda to prawda. Ja, żem se dzisiaj wylazł w bikini i klapkach na ogród kosić se trawkę, ale na grzbiet, żem narzucił kufajkę, a na klapki ja włożył gumofilce, bo po koszeniu zawczasu, żem ostro ruszył po drzewo do lasu. Oczywiście w asyście browarka, bo nierozłączna z nas parka.
Ale wieje dzisiaj. U Was też tak wieje, czy tylko u mnie?
Jutro ma byc gorzej średnio 5km/h więcej więc trzymajcie kominy w kurnikach na familijnym :)
Baniniaki uważajcie se na siebie,bo strasznie piździ!To nie jest zwykły zefirek,to już nawet powiewa grozą !Jedno mnie tylko zastanawia,dlaczego ten orkan nazwali Bara-bara, imieniem żeńskim?Przecież to jest orkan,czyli On, nie Ono,nie Ona,tylko On! Napewno to wymyśliła Omena Mensah,ta od pogody .Czemu ten wicher nie ma męskiego imienia,np.Janusz,Roman,Zdzisek,Heniek,Kaźmirz... Proponuję zrobić jakiś protest w tej sprawie,bo to taka moda tera.Pójdziem pod Urząd w Żukowie i będziemy se śpiewali. piosenki pogodowe np."10 w skali Bouforta ", " Dmuchawce ,latawice ,wiatr " i inne.

Pozdrawiam poczochrany Zdzisek.

P.s.Cholera,a może,to jest "Wind of change"
Nudzisz !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
BANINIAK - spieprzaj dziadu gdzie indziej ok?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
~BANINIAK nudzisz ,tym twoim nudzisz wszędzie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak już to max na dwa razy zanudziłem, a nie jak ty w każdym jednym wątku na tym forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Jak nudy,to po co czytasz? Ochłoń chlopaku:)
Porada dla ciebie -idź na dwór i potrenuj ,jest już nowa siłownia w Baninku na Księżycowej . Zmeczysz ty się,a wszelka złość minie .

Pozdrawiam Twój trener mentalny Zdzisek :*
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dobra już wiem czemu ten orkan miał imię babskie Barabara.Powiem wam . Z huraganem jest jak z babami, najpierw narobi zadymy,a potem cisza.( i foch)
Nie żebym nie lubił babeczek, najlepiej to mi smakuje babka piaskowa ,albo baba wielkanocna :) :) ;)

Pozdrawiam wszystkie fajne babki
szarmancki Zdzisek

P.s. Jak tam Baniniaki,macie już zakupione se fajerwerki i napoje % na sylwestera?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
No i lipa :)Kurde postanowiłem se,że zajmę się jakimiś tam sprawami w tym nowym roku i nie będę tu na dyskutowni tyle se pisać,ale jak widzę długopis to nie wytrzymuje. Nie mogę se zapomnieć o Baniniakach,w końcu też jestem jednym z Was. Też jestem Banitą :) Więc trochę zmodyfikowalem genetycznie moje postanowienie i postanowiłem se postanowić, że będę se trochę pisać i zajmę się jakimiś tam sprawunkami ;) Cieszycie się prawda? :) Z postanowieniami jest jak z kacem,który też nam przechodzi.

P.s Kurde co mnie tak bolą nogi od tego sylwestrowego tańcowania,przecież ja se chodzę cały rok tanecznym krokiem?Dziwne?

Pozdrawiam wszystkich Baniniaków
Banita Zdzisek smile :) :) :*
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kruca fuxs trza będzie ino łopatować :) Zarządzam wcześniejsze pobudki! Ach wyjechało by się na Madere :) Podobno Rysiek Petrus też przeżywał bardzo ten protest w sejmie i postanowił protestować w nowoczesny sposób. Wiecie jaki? :) Otóż postanowił se,że w ramach protestu nie będzie wychodzić z łóżka ze swoją posłanką :) Po powrocie do kraju zapytany przez dziennikarzy o to czy przywiózł pogodę ?Odpowiedział nowoczesnym przysłowiem-"Na Świeto Sześciu Króli,śnieg,zamiecie i wichury " no i jak tu takiego lubić.

Pozdrawiam nagrzany Zdzisek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak zwykle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry