Widok

Zjawa

Zjawa Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Zjawa.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry warsztat, ale na Oskara zdecydowanie za mało

nie ma oskarow za poswiecenie, Leo zdecydowanie miał lepsze role, film nie dostal oskara dlatego ze te studium przerysowane, odrealnione i już wyświechtane tematycznie,

nieuswiadomienie

Obejrzałem historie o kolejnym superbohaterze. Co prawda ten nie skacze po budynkach i strzela z pajęczyny ale spada z klifów i plywa w lodowatej wodzie. Reżyser ewidentnie nie odrobil lekcji z fizyki. No i juz wiem czemu ten film nie otrzymal Oskara, ale nadal nie wiem za co Leo Oskara otrzymał. Nie ma przeciez kategorii mistrza sapania i plucia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myśle że już za samo poświęcenie di Caprio Oskar zasłużony mnie się podobało świetne studium postaw ludzkich w obliczu ciosów życiowych..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

dłużyzna

Di Caprio zagrał fantastycznie, doskonale wyrażając cierpienie na swojej twarzy. Tylko dlaczego musiało to trwać ponad 2 godziny?! Przez większość filmu widz ogląda cierpiącego Di Caprio niesionego na noszach, a następnie czołgającego się po lesie....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie wybitny film. Arcydzieło, inny wymiar.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie każdemu ten film musi się podobać. Mi też się nie spodobał. Przerysowana, wydłużona do granic możliwości prosta historia. Zdjęcia ciemne, przekolorowane na sino dla pogłębienia nastroju.
Bohater przebywa w wodze o temp. bliskiej zeru kilka(naście) minut i wychodzi z niej o własnych siłach bez dreszczy.
Ciało syna po nocy w mrozie jest miękkie.
Sporo tego typu niedoróbek. DiCaprio był lepszy w innych filmach, za które należał mu się Oskar, a teraz to chyba ostatni moment, bo za rok Oskary trafią do czarnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, jest tylko dubbingowany

Di Caprio czyta młody Stuhr, a Hady'ego stary.

Czy ten film jest z lektorem bo jak tak to chętnie sié wybiorę na ten film.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ech przesadzasz

ja myślę, że główny bohater przeżyje spotkanie z misiem i upadek z klifu z 30m. Acha, i jeszcze kąpiele w rzekach o temp. do 3 C:))

piękny film, ale

pewne rzeczy są niemożliwe, np:
1. spotkanie z grizzlym zakończyłoby się śmiercią.
2. Kąpiele w zimnych wodach zakończyłyby się śmiercią
3. skąd pięciopalczaste rękawiczki?? Bzdet
4. Rozumiem, że pejzaże są robione komputerowo, ale czemu na jednym zdjęciu jest śnieg, a na drugim go nie ma??
ale film dobry, nawet bardzo, pomimo tych niedoróbek

zdecydowanie NIE!!!

Film obraża inteligencję i wrażliwość estetyczną widza, zrozumie to jednak tylko taki widz, który owe wartości posiada ;) Choć historia jest ciekawa i jak wiemy prawdziwa, to nawet głupek się kapnie, że nie miała prawa przebiegać w taki sposób - nie trzeba znać się na survivalu, żeby wiedzieć, że film jest nie tylko przesadzony, ale momentami absurdalny - aż śmieszny, no i co trzecia scena z cyklu "zabili go i uciekł" :/ Ujęcia faktycznie ciekawe, ale kto tu pisze o pięknych krajobrazach?!!?!!? Ludzie! Wszędzie zgnilizna, brud, smród, krew, lodowato, mrocznie, wietrznie, w stanie rozkładu - zupełnie jak główny bohater charcząco - sapiący przez cały film, do tego sceny są bardzo drastyczne i jak dla mnie - pokazane zbyt dosłownie...Ale jak kogoś takie coś rajcuje i uważa to za piękne, no to cóż...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdecydowanie TAK!!!

W mojej ocenie rewelacja!!! Polecam!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

;)

to taki nasz lokalny yeti;). Nakręcą o nim film, tytułową rolę zagra Leonardo i wtedy zdobędzie Oskara:P

Zjawa

Bardzo bardzo dobry film 8/10
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam tylko jedną nadzieję...

Witam, jestem świeżo po filmie (bilet z 13.02 seans na 20:00). Po obejrzeniu filmu mam tylko jedną nadzieję, że nakręcą drugą część Zjawy - Zjawa 2. Tym razem małe, dwa niedźwiadki będą ścigały głównego bohatera.
pozdro!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zjawa za scenografię i zdjęcia, za pierwszoplanowego aktora raczej gender "danish girl", a nie di caprio

A za film - sporo średniaków, ale pomiędzy Marsjaninem i Zjawą jest znak równości co do poziomu filmu w obu przypadkach nie porywającego. Paradoksalnie może powinien dostać Most szpiegów? Prosty, hollywoodzki i w roku wyborow prezydenckich zahaczający o politykę?

Sapał i szczerzył ciągle zęby ;-) bueeee. FIlm nie porywał w żadnym wymiarze.

Surowe zdjęcia i piękno przyrody to zdecydowanie za mało.
Takich filmów o podobnej tematyce było już z kilkaset. W zasadzie to przeciętny western z wątkiem zemsty i trudno doszukiwać się w nim czegoś więcej.
To z pewnością nie jest film oscarowy, a zwyczajny średniak nie najgorzej zrobiony.

To nie jest najlepszy film di Caprio z całą pewnością.

Jeśli akurat za niego dostanie Oskara, to będzie ironia losu.

Inne tematy z forum Filmy

Dalej jazda 2 (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dalej jazda 2 . Przeczytaj o filmie.

Wysokie i niskie tony (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wysokie i niskie tony . Przeczytaj o filmie.

Avatar: Ogień i popiół (16 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.

do góry