Widok

Zjawa

Zjawa Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Zjawa.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

film nie dla wszystkich...

mocne, wrażliwe kino, do przemyslenia. Zanim pojdziecie do kina na ten film poczytajcie co aktor i rezyser chcieli ukazac w tym filmie a potem sprawdzcie czy im sie udało.
Moja ocena- Oskar zasłuzony tak dla filmu jak i dla poswiecenia Di Caprio.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13

Zjawa.

Film wart Oscara.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 14

Oscar zazdjęcia

Przepiękne krajobrazy i świetne zdjęcia. DiCaprio_ szacun za POŚWIĘCENIE. Niestety, sama historia banalna i przewidywalna.
Dla mnie Oscar dla Di Caprio powinien być już za rolę Arniego w filmie "Co gryzie Gilberta Grape'a?" Świetny był też w Wyspie tajemnic jako "Teddy"
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

wspaniały depresyjny fresk

9/10

Hardy rewelacyjny
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

ja po tym filmie mam niedosyt jedno to naciągane motywy o 30 min za dlugi już nie mieli co wymyslac odbili od watku reżyser chyba chciał zrobić cos w stylu tanczacy z wilkami i wrota niebios ale nie udało się
di caprio i reszta aktorow ratuja ten film
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Niedosyt...

Od razu przyznam, że nie jestem fanką tego typu filmów i poszłam obejrzeć ten film z sentymentu i szacunku dla Leo. Niestety film mnie nie porwał i nie mam tu na myśli wartości akcji czy dialogów. Fabuła była dosyć oczywista i momentami przeciągana. Jeśli chodzi o rolę DiCaprio, to oddał genialnie wszystkie emocje i czuło się jego ból i cierpienie. Niestety niechętnie przyznam, ale to Tom Hardy zrobił na mnie zdecydowanie większe wrażenie i to scen z nim wypatrywałam najbardziej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

5/10

szału nie było ,wręcz nuda,w połowie prawie usypiałem,nie polecam
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 22

Mega gów... Omijać szerokim łukiem. 2,5 godziny zmarnowanego życia (+0,5 godz. reklam). Przez cały film rzeźnia. W połowie filmu ludzie zaczęli wychodzić. Film oczywiście dobrze zrobiony, ale po co?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 27

wspaniały, prawdziwy, mocny, realistycznie przedstawiony obraz amerykanów

dzikiego zachodu.... nie tego z Dr. Quin, nie tego z amerykańskich bajek ....
Rola Di Caprio-jestem pod mocnym wrażeniem, w kinowym fotelu czuje się zimno i ból wykończonego Glass'a... 10/10 polecam
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

jak dla ciebie g..wno to po co chodzisz na takie filmy

idz na polskie kino, może wzmocnisz się i zapalenia mózgu nie dostaniesz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kinomaniaczka

Trzymający w napięciu,świetne zdjęcia ... refleksja czym jest przetrwanie i ile człowiek jest w stanie zrobić aby przetrwać, jeśli chodzi o fabułę ... świetnie wykorzystana złość i ból do tego by przetrwać ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

przepraszam Was

Jaki jest tytuł tego filmu ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mega słaby, nie warto...

Co prawda gra aktorska Di Caprio zasługuje na uznanie, ale scenariusz- banał i nuda. Jakbym chciała pooglądać las zimą przez 2,5 godziny, to poszłabym na spacer do lasów oliwskich. Straszne nudy, zero akcji, przeciągnięty film, przewidywalne zakończenie. Film powinien mieć max 1,5 godziny. W życiu tyle razy nie patrzyliśmy na zegarki. No,,... może w trakcie "Grawitacji".
Widać dobry marketing i tyle, nie zasługuje na Oscara i na 30minut reklam przed filmem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Szkoda,że u Jankesów

facet nie może być tylko twardy.On musi być niezniszczalny.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

to idź do lego oliwskiego lasu

i nie marudź, zawsze możesz włączyć na wspólnej lub obejrzec pittbula
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

hmm ?

Jakiego LEGO :DDD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę,że film budzi spore kontrowersje i różne opinie

Jak dla mnie wizualny majstersztyk. Nie wiem,czy to zasługa świetnego prowadzenia kamery, czy rewelacyjnej gry aktorów,ale " ja tam byłam" razem z nimi . Rzadko wczuwam się aż do tego stopnia. Na dodatek nie jest to wydmuszka,ale film zmuszający do refleksji. Trzeba go przefiltrować "przez siebie" . Ja się nie nudziłam i jestem za. Leo należy się oskar jak nic.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

ta.. moze nie jestem znawca kina......ale wynudzilem sie...no i pewne szczegoly : woda cudowne uleczajaca rany,,, kwart ksiezyca zmieniajace sie co scene tak jakby dwa tygodnie minely,,,,,rozpalenie ogniska na takim wietrze.. slady na sniegu gdzie nikogo nie bylo,,,,,kapiel w takich warunkach i sen w mokrym ubraniu -trzy minuty do zgonu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Hopnięci (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hopnięci . Przeczytaj o filmie.

Dobry chłopiec (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dobry chłopiec . Przeczytaj o filmie.

Piep*zyć Mickiewicza 3 (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Piep*zyć Mickiewicza 3 . Przeczytaj o filmie.

do góry