Widok

Żłobek "Jak u babci"

Witam
Na forum zwykle szukam informacji ale tym razem mam bardzo pilne pytanie. Moje dziecię od jakiegoś czasu chodzi do żłobka "jak u babci", a ja jakoś zaczynam mieć mieszane uczucia. Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was może coś słyszała na jego temat, może jakieś inne opinie? A może też posyłacie tam dzieciaczki.
Będę naprawdę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
up...
ciekawa jestem ile jest dzieci. i jak w praktyce wygląda podawanie kazdemu dziecku własnego jedzenia... dla mnie to trochę nierealnie wygląda (pracowałam w podobnej placówce i nawet jak kazdy je to samo, to z posiłkami jest lekki sajgon).
a jak z pieluchami...?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pieluchy i środki higieniczne mają własne. Co do tych posiłków to też mnie to zastanawia, bo najczęściej słyszę, że mała nie chciała jeść, a zmuszać nie wolno i niestety jest to jeden z powodów dla których jestem dość zmartwiona, bo boję się, że moje dziecię chodzi głodne:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak się składa, że nasz synek chodzi do tego żłobka już 3 miesiąc. Jesteśmy zadowoleni ze sprawowanej opieki oraz z tego, że dziecko nareszcie zjada wszystko, co mu uszykuję. W domu był wielkim niejadkiem - ale teraz... pod opieką Pani Eli dostał apetytu. Aż łza w oku się kręci jak widzę, że mój robaczek rośnie zdrów - myślę że jest to duża zasługa żłobka i włożonego serca ludzi tam pracujących.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
spokojnie, moja Zuzia na początku też niedojadała. Teraz zjada wszystko, tylko czasami jest jakaś niedojedzona zupka, najczęściej z rybą. Widać maluch musi, jak moja córa, lepiej się zaadaptować. Jest w nowym otoczeniu, z nowymi dziećmi i obcymi paniami. Musisz przeczekać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, a ile czekałyście żeby się dostać do żłobka ?? Ja właśnie dwa dni temu zapisałam moją córeczkę która jest jeszcze w brzusiu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my do żłobka Jak U Babci dostałyśmy się bez problemu. A niedawno otworzyli drugą placówkę. Trzebaby było zadzwonić i zapytać czy są jeszcze miejsca. Najważniesze, że udało ci się gdzieś zapisać. Teraz wystarczy poczekać. Ja nie byłam tak zapobiegawcza i bałam się, że Zuzia szybciej pójdzie do przedszkola, niż dostanie miejsce. Na szczęście trafiliśmy na nowy żłobek.
Koleżanka po zapisaniu synka do państwowego była na 250 którymś miejscu i boi się, że nie dostanie się przed powrotem do pracy.
Najlepiej zarezerwuj sobie awaryjnie miejsce gdzieś w prywatnym, a w państwowym czekaj na rozwój sytuacji.

Trzymam kciuki. Powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny jak dzieciaczki w żłobku?? "jak u babci"
zadowolone jesteście??
nasza niania w szpitalu i niestety musi zrezygnować z opieki nad małą i tak myślałam o tym żłobku

będę wdzięczna za odpowiedź
halo
może jest tu mama maluszka, które jest w tym żłobku ????
Nasze dziecko bardzo łatwo się zaadaptowało, najwyraźniej spodobala mu się atmosfera tam panujaca - widzę to po tym jak przychodzi niedziela - wtedy dziecko się po prostu nudzi w domku, snuje się czasami jest marudne- widać że chciałoby pobyc trochę w żłobku i dzieciakami. My na pewno nie żałujemy tej decyzji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byliśmy obejrzeć ten żłobek i w sumie nie memy porównania z innym, więc trudno powiedzieć. Mają podział na dzieciaczki większe i mniejsze, bo mają 2 placówki, na Wawelskiej i na Dąbrówki. Nasz synek 11 mies jest otwartym dzieckiem i od razu poszedł do dzieci bawić się. Panie zabawiały dzieci, przytulały, także myślę, że w miarę ok. Chcemy jeszcze obejrzeć żłobek na Chełmie na ul. Lubuskiej i wtedy zdecydujemy. A może któraś z mam podzieli się opiniami na temat tego żłobka. Pozsdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak byliśmy oglądać ten żłobek to jedna z pań zajmowała się karmieniem, i wyglądało to tak, że miała przy sobie dwójkę dzieci. Jedno jedzące już samodzielnie siedziało w foteliku i jadło, a drugie w drugim krzesełku do karmienia i było karmione przez ową panią. i tak po nakarmieniu jednego, brała pani kolejne dziecko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Może jakieś nowe opinie??
maritiki@op.pl
Aga zdecydowałaś się na żłobek?? jak ten na Chełmie?
Będę wdzięczna za opinię na temat żłobka 'Jak u Babci' oraz tego na chełmie (Lubuskiej?)
Polecam zapytać u źródła.
Poczekaj przed żłobkiem ok godz. 16:00 i pozaczepiaj rodziców którzy o tej porze zwykle odbierają maluchy.
Moje dziecko chodzi do "jak u babci" na ul. wawelskiej.
Opieka doskonała, choć dzieci wciąż zasmarkane, ale to podobno norma.
moje dziecko tez chodzi na wawelska i tez jestem zadowolona z opieki
Szczerze to byłam w tym złobku i nie za bardzo mi się spodobało. Wybrałam inny prywatny. Odwiedziłam żłobek bez zapowiedzenia. Dzieci z gilami, tylko dwie opiekunki jakoś takoś intuicja mi podpowiedziała, żeby tam nie oddawać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry