Widok

Żłobek prywatny czy samorządowy?

Opinie do artykułu: Żłobek prywatny czy samorządowy?.

Jaki żłobek wybrać, kiedy skończy się roczny urlop rodzicielski i musimy wrócić do pracy? Sprawdzamy, jakie zalety mają żłobki samorządowe, a jakie prywatne.

Decyzja o posłaniu dziecka do żłobka nie należy do łatwych, tak samo jak znalezienie odpowiedniego miejsca dla dziecka. Rodzice zastanawiają się nad wieloma rzeczami, często odkładając sprawę finansów na bok.

- Musimy zdecydować się na jakiś żłobek, ale zastanawia nas kilka kwestii - pisze w liście do redakcji pan Adam ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dostaniecie się we wrześniu

Ten żłobek jest nowy i we wrześniu 2016 dzieci nie przeszły do przedszkola, ale w tym roku bardzo dużo przejdzie.

P.s. My tez bez układów dostaliśmy się w wieku dziecka 1,5 r

Berek na Pocztowej to też świetny żłobek:)

Pozdrawiamy Panią Renię, Panią Lucynkę, Panią Kasię i Panią Monikę i dziękujemy!

Dokładnie. W Gdańsku się nie doczekasz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To chyba w Gdyni bo na pewno nie jest tak w Gdańsku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

kolejki dzieki PiS. Jak zrobili, ze dzieci jednak od 7 roku zycia do szkoly, to 6 latki zostaly w przedszkolach i nie bylo miejsc dla tych co koncza zlobki, wiec dzieci zostaly w zlobkach bo moga tam byc do 3,5 roku. Skoro nie ma miejsc w zlobkach, bo dzieci w nich zostaly, to sa kolejki po 500 osob.
Takze witaj dobra zmiano.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

było w prywatnym i dalej czekało na miejsce w pantwoym. proste.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zabawne! Nie mam żadnych koneksji, nawet nie jestem z Trójmiasta, a moje dziecko dostało się bez problemu... Na siłę szukacie problemu i tematu do hejtowania. Sprawdźcie a potem się wypowiadajcie. Najłatwiej usprawiedliwić swoją niewiedzę argumentem, że ktoś się dostał po znajomości. Ogarnijcie się!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

żart?

To żart? Dziecko można zaisać po otrzymaniu peselu... Chyba słaby wywiad Pani zrobiła... Ja nie miałam problemu aby dziecko dostało się po roku, a papiery złożyłam jak miało 3 tygodnie. Proszę sprawdzic i nie wypisywac głupot!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodzic z Niezapominajki

W pierwszej kolejności samotne matki? Mówimy o Gdyni? W dokumentach składanych w siedzibie żlobka nie zaznacza się czy jest się samotną matką czy nie. Decyduje kolejność. Ja dziecko (jedynaczkę) zapisałam gdy został nadany pesel (miała ok 3 tygodni). Wraz z mężem mamy stabilne prace. Nie było kłopotu aby przyjęto dziecko po skończeniu roku. A to było ponad rok temu, kiedy kilka nowych filii jeszcze nie funkcjonowało. Proszę sprawdzić fakty, a potem pisać, bo robi Pani niepotrzebny czarny pr! Bo to bardzo niesprawiedliwe. Gdynia jest jednym z nielicznych miast, gdzie bardzo się dba o politykę rodinną i z roku na rok powstają nowe miejsca dla maluszków. Jestem zachwycona żłobkiem Niezapominajka, jego fantastycznym opiekunkom i funkcjonowaniem. Moje dziecko jest zadbane, szcześliwe i pięknie się rozwija. Być może zapisała Pani dziecko po prostu za późno. tak czy siak życzę aby listy się szybko posunęły i proszę o nie wypisywanie głupot!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pani autorko - zna Pani w ogóle realia życia chociażby w Gdańsku? Naprawdę wierzy Pani w to co napisała - że jedynym problem jest kwestia wyboru między państwowym a prywatnym. Nie ma tekiego problemu bo nie ma możliwości wyboru. No chyba że np koleżanka ma siostrę która zna panią która ma dojście..itd
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety hasłem złobki+ pisowska patologia nie dorwała by się do władzy..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

wybór????

nie ma możliwości wyboru. Rok temu zarejestrowałem córkę w kolejce do 3 żłobków samorządowych. Na dzień dzisiejszy mała jest na miejscach: 104, 178 i 313. Jak spada o jedno miejsce co drugi dzień to jest dobrze. Od lutego idzie do żłobka prywatnego. Taki jest właśnie wybór w Gdańsku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje dziecko co prawda juz jest niedaleko w kolejce do miejskiego żłobka, bo jest na 32 miejscu, ale chodzi juz pół roku do prywatnego. I chyba zrezygnuje z kolejki w miejskim bo nasz żłobek okazał sie cudowny i moja córcia aż sie wyrywa w szatni zeby juz isc do dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Złota Rybka najlepsza i cudowne ciocie Krysia i Ola.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

żłobki prywatne..

moje dziecko nie ma szans na miejsce w państwowej placówce, więc zaczęłam poszukiwania prywatnej placówki, niestety jestem w ogromnym szoku, bo wystarczy zwykłe mieszkanie na parterze przerobić na wejście od ogrodu i można działać z taką działalnością, na powierzchni ok 20m2 jest nawet grupa 20 dzieci w różnym wieku od roku do nawet trzech lat, trzy opiekunki, dzieci śpią w tym samym miejscu w którym się bawią, czasami wychodzą do ogrodu o pow. małego pokoju tuż przy ulicy, no ale i tak głównie siedzą wewnątrz, a okna są do połowy pozaklejane.. uważam, że takie miejsce powinno nazywać się nie żłobek, a przechowalnia za grubą kasę i to w Gdańsku, normalnie wstyd!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdyni

nie można teraz zapisać do żłobka dopóki dziecko nie osiągnie wieku, w jakim może być przyjęte, czyli jeśli chcę zapisać do grupy 1 rok - 1 rok 7 miesięcy, to mogę to dopiero zrobić w pierwsze urodziny, oczekiwanie to kilka miesięcy, nie ma szansy się dostać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nieprawda

Mozna znalezc naprawdę dobra plavoeke, tylko trzeba chwile poświecić na rozejrzenie sie i rozmowę, a potem na obserwacje dziecka. Sa żłobki, w których dzieci jedzą zdrowe posiłki z normalnych naczyń sztućcami, panie sa odpowiedzialne i miłe. Tylko trzeba sie troche zainteresować tematem zamiast puszczać dzieciaka w ciemno, byle taniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zestaw nazwiska dzieci w publicznym z nazwiskami urzędników i radnych.

To bardzo interesująca lektura.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry