Widok
Żłobki państwowe Gdańsk - podział na grupy wiekowe
Dziewczyny, które mają swoje maluchy w żłobkach, czy możecie powiedzieć jak wygląda podział na grupy? Czytałam, że zazwyczaj są 3 grupy wiekowe, a dzieci w żłobkach mogą być w wieku od 6msc do nawet 3lata i 9 msc (na koniec żłobka, dziecko urodzone w styczniu).
U nas (żłobek nr 9) są 2 grupy wiekowe. Teoretycznie w I gr. są dzieci poniżej 2 lat a w II powyżej. W ubiegłym roku szkolnym z tej pierwszej grupy chyba 15 dzieci odchodziło do przedszkola, tj. były to dzieci z rocznika 2012, oczywiście cała II grupa też przeszła do przedszkola.
Także to zależy od struktury wiekowej dzieci w żłobku.
Mój najstarszy syn - styczniowy został przeniesiony do II grupy zaraz po 2-gich urodzinach, bo akurat zwolniło się miejsce, a do przyjęcia następne w kolejce było dziecko młodsze.
Także to zależy od struktury wiekowej dzieci w żłobku.
Mój najstarszy syn - styczniowy został przeniesiony do II grupy zaraz po 2-gich urodzinach, bo akurat zwolniło się miejsce, a do przyjęcia następne w kolejce było dziecko młodsze.
W Nutce są 3 grupy wiekowe. Mój dostał się w październiku i poczattkowo trafił do grupy II (miał 16 miesięcy), ale po pierwszym dniu panie stwierdziły, że dadzą go do gr I, ponieważ jeszcze nie umiał chodzići zzostałby "zdeptany" przez inne dzieci. Jest teraz pewnie jednym ze starszych w grupie i niedługo przeniosą go do II
Ogólnie jak pytałam jak to wygląda wiekowo w grupach i kiedy się "awansuje" to mi powiedziano, że to zależy od tego jakie dzieci przyjmują iwtedy odpowiednio pprzenoszą między grupami
Ogólnie jak pytałam jak to wygląda wiekowo w grupach i kiedy się "awansuje" to mi powiedziano, że to zależy od tego jakie dzieci przyjmują iwtedy odpowiednio pprzenoszą między grupami