Widok

Żłobki państwowe Gdańsk - podział na grupy wiekowe

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które mają swoje maluchy w żłobkach, czy możecie powiedzieć jak wygląda podział na grupy? Czytałam, że zazwyczaj są 3 grupy wiekowe, a dzieci w żłobkach mogą być w wieku od 6msc do nawet 3lata i 9 msc (na koniec żłobka, dziecko urodzone w styczniu).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas (żłobek nr 9) są 2 grupy wiekowe. Teoretycznie w I gr. są dzieci poniżej 2 lat a w II powyżej. W ubiegłym roku szkolnym z tej pierwszej grupy chyba 15 dzieci odchodziło do przedszkola, tj. były to dzieci z rocznika 2012, oczywiście cała II grupa też przeszła do przedszkola.
Także to zależy od struktury wiekowej dzieci w żłobku.
Mój najstarszy syn - styczniowy został przeniesiony do II grupy zaraz po 2-gich urodzinach, bo akurat zwolniło się miejsce, a do przyjęcia następne w kolejce było dziecko młodsze.
W żłobku numer 6 wygląda to podobnie, aktualnie grupa I to dzieci z rocznika 2014, a grupa II z 2013 roku, ale wiadomo, że ze względu na maksymalną możliwość dzieci w grupie czasami zdarza się, że w grupie I jest kilkoro dzieci z grudnia/ listopada 2013
w żłobku nr 1 są 4 grupy wiekowe. Mój synek ma 2 lata 4 msc i jest w grupie III.
W Nutce są 3 grupy wiekowe. Mój dostał się w październiku i poczattkowo trafił do grupy II (miał 16 miesięcy), ale po pierwszym dniu panie stwierdziły, że dadzą go do gr I, ponieważ jeszcze nie umiał chodzići zzostałby "zdeptany" przez inne dzieci. Jest teraz pewnie jednym ze starszych w grupie i niedługo przeniosą go do II
Ogólnie jak pytałam jak to wygląda wiekowo w grupach i kiedy się "awansuje" to mi powiedziano, że to zależy od tego jakie dzieci przyjmują iwtedy odpowiednio pprzenoszą między grupami

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry