Widok

Złudzenia

To są złudzenia, że ktoś może wygrać z prawdą, miłością i wolnością, bo w końcu musi się zderzyć z naturą, która ukształtowała ewolucyjnie gatunek ludzki w oparciu o te trzy podstawowe relacje. Weszły do gry nowe pokolenia, które mają w nosie wiodące na manowce ograniczenia spowodowane czyimiś kompromisami z komuną (kłopoty Wałęsy z prawdą).

Dla młodych liczy się prawda, m.in. ta o historii najnowszej, liczy się miłość, m.in. ta do Ojczyzny, no i umiłowana przez Polaków wolność. Przeciwnicy są bez szans. Nawet hasła o dobrobycie zeszły na drugi plan, bo większość rozumie, że bez tych trzech podstawowych wartości współpraca na rzecz dobrobytu nie jest możliwa. Nie ma współpracy bez kapitału społecznego generowanego przez te relacje.

No i na dodatek okazuje się, że jest to tendencja światowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czy kłamałabym?

https://youtu.be/u0pmV7GoTjc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"To są złudzenia, że ktoś może wygrać z prawdą, miłością i wolnością, bo w końcu musi się zderzyć z naturą, która ukształtowała ewolucyjnie gatunek ludzki w oparciu o te trzy podstawowe relacje. "

Tak długo trzeba było ludziom spod znaku Kaczora czekać by dojść do tego wniosku. Brawo, naprawdę jestem pod wrażeniem. Lepiej później niż wcale.
Teraz czekamy na czyny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mało czytasz, mało wiesz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
@ lukrecja

Ja tam lubię nagą prawdę, bez fryzowania muzyką czy rymami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszystko w swoim czasie...
Może polubię to, co "lubisz"...
Tymczasem wiem co JA lubię i dobra muzyczka nie jest zła.

Ps
Armani Code Profumo... miast mamblenia..
Naprawdę nie trzeba słów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ lukrecja

Bardzo, wręcz baaaaardzo lubię muzykę, od dzieciństwa. No, ale trzeba pamiętać, że muzyka to jest czysta manipulacja na naszych emocjach, a ja po paru latach ostrej manipulacji w mediach mam dość wszelkiej manipulacji i aparaturę hi-fi odłączyłem od gniazdka. Na wszelki wypadek, żeby nie kusilo. Jedyne ewentualne rozwiązanie to grać samemu, ale kiedyś sąsiadów doprowadzało to do rozpaczy, więc dałem se spokój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Gniazdko to przeżytek ;) Speaker bluethooth... i "manipulacja" bez ograniczeń...

Ps
"Słodka Chwila", "truskawkowska"... prawie... poszła mi nosem na 3krotnie użytą "manipulację".
Nie potrafiłabym zrezygnować z muzyki i z przyjemnością ulegam tej "manipulacji".
Trudno, możesz podpierać ściany, z termosem zupy ogórkowej na szyji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odłącz jeszcze prąd. Bo włączając po zmroku światło dokonujesz na własnej osobie manipulacji. Przecież w nocy powinno być ciemno. Pogubił byś się w z tym światłem i zmrokiem okolicach koła polarnego. Tam to wrogie ci ideologicznie siły dokonywały by ciągłych manipulacji na twych emocjach. Ciągła noc lub dzień...... szybko skończył by się zapas leków.
Proponuję jeszcze byś przerobił swoje mieszkanie na klatkę Faradaya. Wrogie ci siły będą miały utrudniony dostęp do twoich fal mózgowych, a broń elektromagnetyczna którą nękają cię sąsiedzi stanie się wreszcie bezużyteczna.
Masz teraz mega kumulację pełni księżyca, stąd te chwilowe stany lękowe.
Aha, jeszcze jedno : twoi sąsiedzi w końcu odetchnęli, kiedy i nas spotka ta łaska?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Postkomuna skazana jest, co widać z obrazka, na strzelanie kulą w płot. W takim utknęła paradygmacie i z niego nie ma ucieczki, bo dokąd ? Na wschód ? Tam są jeszcze więksi cwaniacy i z nimi nie mieliby szans. Na zachód zaś są za biedni i za głupi.

Więc, jeśli chodzi o sąsiadów, to jako konserwatysta, mam z nimi całkiem niezłe kontakty, bo o nich dbam, a to procentuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Łowco, ja wcale nie zamierzam nigdzie uciekać. Wschód i zachód znam bo robię z nimi od dawna interesy. Ty zaś jak mówi przysłowie, w d...e byłeś i g...o widziałeś. Nie zdołałeś się w pełni zabezpieczyć od nękających cię co jakiś czas napadów lękowych przed zainfekowaniem obcymi emocjami i teoriami.
Jak wiesz, polemikę z tobą traktuję z dystansem, lecz także i z pewnym zainteresowaniem. Nadajesz koloryt temu forum. Koloryt niczym "lokalny głupek" na dzielnicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Karawana jedzie dalej, a psy ochrypły z beznadziejnego szczekania. Potwierdza się konieczność wprowadzenia pełnej jawności w internecie, bo biedne psy zerwą struny głosowe..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dajesz się prowadzić gdzie chcę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciejstwo to jedyne na co stać postkomunę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Świeżaki

Witam

Wie ktoś może kiedy kończy się ta akcja ze świeżakami ?, bo zakupy chciałem zrobić...
@ wdr

A skąd u Ciebie takie wielkopańskie maniery, z tym dystansem do tematu i ta wyższość?
Żeś Radziwiłł, Potocki, Krżyżanowski czy może wręcz przeciwnie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
taaa... bredź dalej o tym, ze dla Polakow liczy sie wolnosc jednoczesnie oddajac 65% dochodów państwu :DDD
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym to nazwała zwyczajnym poczuciem humoru...
@ Mikronezja

Poczucie humoru niech realizuje w realu, tam gdzie jego miejsce. Tu się marnuje. Tu jest trochę odmienny kontekst.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
No, tak, tu nie ma miejsca na niemerytoryczne odpowiedzi... ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (255 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

gdzie warto studiowac (3 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry