Widok

Zmarszczki na czole

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie no wiadomo, że jeśli zmarszczki już są dość głębokie i mamy do czynienia z wiekiem to już maseczki niestety niewiele dadzą. Warto jednak sprawdzić możliwości medycyny estetycznej. Może udaj się do kliniki na konsultacje - skyclinic
oni na pewno coś wymyślą i doradzą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można spróbować też maseczek wygładzających, a jak to nie podziała, to wtedy iść na jakiś zabieg.
Zapraszam do kontaktu też inne osoby aby na dany problem zaradzić indywidualnie oraz dobrać odpowiednie produkty oraz pokazać efekty działań realne !! z wlasnego doswiadczenia .
gregoryzzer@gmail.com

Ja bym jeszcze do tego dodała masaż twarzy. Świetnie sprawdza się do rozluźniania mięśni. Jak by kogoś zainteresował to polecam przeczytać https://artelis.pl/artykuly/60524/Masaz-na-zmarszczki Moim zdaniem warto działać wielokierunkowo. Z całą pewnością nie zaszkodzi, a do tego jest bardzo przyjemny.

Wydaje mi się, że należy iść do lekarza na konsultacje i zapytać go o poradę. Bo jednak znaczenie ma twój wiek, stan skory i oczekiwania :) nie wiem,skąd jesteś,ale na dolnośląskim polecam doktora Kępę z Medbeauty. Chodzę do niego regularnie na mezoterapię i skóra wygląda jak nowa, niesamowicie miękka i dotleniona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pasują mi kremy Klapp cosmetics , są bardzo skuteczne. Mi bardzo odpowiada seria kremów z wit. A , są dla cery dojrzałej, suchej. Widzę efekty już po miesiącu stosowania, moja skóra jest nawilżona i bardziej bardziej napięta.

Dlatego ja używam kosmetyków wygładzających, żeby takich zmarszczek uniknąć.

Korzystałam z podobnej metody wypełnienia zmarszczek kwasem hialuronowym z tym że w Stargardzie w gabinecie http://piotrromanczuk.pl/ gdzie efekty po zabiegach są naprawdę skuteczne, a opuchlizna szybko zeszła :)

2019-03-08 13:36:34
Wyprasuj zelazkiem
Nietstey ale natury nie oszukamy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawsze możesz wygładzić zmarszczki kwasem hialuronowych lub botoksem, polecam ci klinike w Białymstoku Humana Medica Omeda, ja tam jeźdzę do dr Doroty Żukowskiej

W Stargardzie wypełniałam zmarszczki kwasem hialuronowym z korzystnym rezultatem. Gabinet http://piotrromanczuk.pl oferuje usługi na najwyższym poziomie. Sterylnie i nowocześnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Średnio pomagają jakiekolwiek kremy. Kremy są dobre w zapobieganiu zmarszczkom, ale gdy już je masz to najlepiej wygładzić je po prostu botoksem

Ja osobiście polecam masaże Gua Sha. Jej stosowanie poprawia krążenie krwi, leczyć ból oraz napięcia mięśni. Ta metoda odmładza skórę i poprawia jej kondycję oraz co ważniejsze, poprawia jakość życia.
Botoks to najlepszy sposób, można spróbować jeszcze to wypełnić kwasem hialuronowym, ale botoksik da lepsze efekty
Ja bym poszła po najmniejszej linii oporu, czyli zwyczajnie botoks powinien pomóc.

Jak chcesz domowe metody to kup sobie dobry kosmetyk i rob masaże czoła.

Wolę naturalne kosmetyki i metody ludowe, aby pozbyć się zmarszczek. Znam dobrą maskę składającą się z zaledwie kilku elementów - skóra wygląda świetnie! Ta maska składa się ze śmietany i banana. Najlepiej jest kupić naturalny produkt. Dostaję kwaśną śmietanę od rolników, w wersji sklepowej są konserwanty, których nasza skóra wcale nie potrzebuje. Banan powinien być dokładnie ugnieciony, najlepiej zmiel go w blenderze do stanu miąższu, a następnie dodaj kilka łyżek kwaśnej śmietany, powinieneś uzyskać wystarczająco gęstą konsystencję, aby nie ściekała z twarzy, a następnie nałóż i pozostaw na 20 minut (najlepiej w tym czasie położyć się, aby maska nigdzie się nie ślizgała), napełnij ją ciepłą bieżącą wodą.

Kochana! Żaden botoks. Spróbuj sobie serum ze śluzem ślimaka Kuracja Młodości Bielendy. Ten składnik działa cuda jeśli chodzi o wypełnianie zmarszczek. Mówię Ci, wstrzymaj się z operacją, a stosuj regularnie ten kosmetyk. U mnie cera zmieniła się nie do poznania.

Na zmarszczki na czole- botoks! Polecam spojrzeć na https://www.facebook.com/kepaandr/i zapisać się do dobrego specjalisty, który pracuje na dobrym jakościowo preparacie i umiejętnie go aplikuje.
Dajcie sobie spokój z jakimiś kremami, którymi składu dobrze nie znacie, albo nie każda skóra je przyjmuje, albo zabiegi z igłami... Ja zaczęłam używać maski ledowej i efekt jest super!!! Zmarszczki prawie nie widoczne, skóra gładka i ożywiona. Terapia światłem bardzo dobrze wpływa też na samopoczucie. Jest to sprawdzony zabieg, więc nie ma się co martwić. Nie dajcie się tylko oszukać na jakiś stronach internetowych, gdzie maska kosztuje 2-3 tysiące :/ Widziałam na Allegro, podam Wam linka.
https://allegro.pl/oferta/maska-led-7-kolorow-terapia-swiatlem-kolnierz-24h-7922564572
Na prawdę polecam kupić!!! Pozdrawiam :)

Podsumowanie:

Zmarszczki na czole można zwalczać wieloma metodami, zarówno domowymi jak i profesjonalnymi. Wśród kosmetyków polecane są kremów przeciwzmarszczkowe z kwasem hialuronowym, retinolem, peptydami i naturalnymi olejkami, a także sera i maseczki wygładzające. Skuteczne są również naturalne metody takie jak masaż twarzy, maska z banana i śmietany czy terapia kamieniem Gua Sha, które poprawiają krążenie i elastyczność skóry. Dla głębokich zmarszczek mimicznych najskuteczniejsze okazują się zabiegi profesjonalne: botoks, kwas hialuronowy, mezoterapia, mikrodermabrazja, laser czy wypełniacze, które powinny być wykonywane przez doświadczonych specjalistów. Ważna jest również profilaktyka poprzez codzienne stosowanie kremów z filtrem SPF, nawilżanie, picie wody i zdrowy tryb życia.
do góry