Widok

Zmarszczki na czole

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz spróbować wprowadzić retinol, ale należy wprowadzać go stopniowo i od niskiego stężenia, polecam poczytać więcej na ten temat. Nacomi ma teraz fajne produkty z retinolem w dobrej cenie i w różnych stężeniach. Świetne rezultaty mają też kosmetyki z aktywnym tlenem https://wybudujemy.com.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/2464_intraceuticals-pielegnacja-skory-przy-pomocy-tlenu.html
Pamiętaj też obowiązkowo o codziennym używaniu kremu z spf- polecam Holika Holika
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na zmarszczki bardzo dobry jest Hydrolat ze Styraxu. Świetny do przesuszonej, zniszczonej s=kóry, mega ja nawiża, ujedrnia, wygładza. Jest jak po botoksie

Naturalne metody, takie jak zioła i rytuały, mogą pomóc w redukcji zmarszczek na czole. Więcej inspiracji na temat pielęgnacji znajdziesz na https://www.magiacodziennosci.com/.

może jakieś kremy lub maseczki wygłądzające ?

Dziękuję za polecenie kliniki Humana Medica Omeda w Białymstoku. Rzeczywiście, zabiegi z użyciem kwasu hialuronowego lub botoksu mogą być skutecznym sposobem na wygładzenie zmarszcze
Coś o mnie i u mnie tutaj

Masz rację, że warto dbać o skórę, ale bez przesady - trochę zmarszczek to normalna sprawa. Ja od jakiegoś czasu stosuję domowe sposoby i widzę fajne efekty. Spróbuj masażu twarzy - to świetny sposób na poprawę krążenia i ujędrnienie skóry. Możesz też zrobić maseczkę z białka jajka - napina skórę i wygładza drobne zmarszczki. A co do kremów, to polecam te z kwasem hialuronowym i retinolem - świetnie nawilżają i poprawiają elastyczność skóry. No i pamiętaj o piciu dużej ilości wody - to podstawa dla zdrowej cery!
O mnie na mssg oraz instapaper

Ten Hydrolat ze Styraxu mega wygładza skóre, pomaga na zmarszczki, ne mega wysuszona, zniszcona skóre Doskonały i naturalny kosmetyk. Efekty daje jakby po botoksie

Robicie botoks? Teraz można kupić w DOZie w dobrej cenie, zabieg wychodzi wtedy znacznie taniej.

Prawda jest taka, że dużo zależy od genów. Ja mam to szczęście, że wieku po mnie nie widać ale... Od zawsze piję dużo wody i od kiedy pamiętam używam kremów do twarzy zawsze do skóry ok. 5 lat starszej niż mam ja, z witaminą C, retinolem i innymi cudami.

Jeśli chcecie kupić jakies dobre kosmetyki do pielęgnacji zwracajcie uwagę nie na reklamy, ale na rzeczywisty skład kosmetyków. To czy mają wiele składników aktywnych:
https://pakosc24.pl/pl/663_artykuly-sponsorowane/9536_codzienna-pielegnacja-skory-jakich-kosmetykow-warto-uzywac-na-co-dzien.html

Inne tematy z forum Kobieta

Hej dziewczyny szukam pomocy (5 odpowiedzi)

Mój przyjaciel domu szuka kobiety do współpracy Trójmiasto i okolice.Wklejam tu jego ogłoszenie....

opinie o dr sylwia gulkowska (58 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, okazało sie że dwie kreski na teście są więc umowilam sie na jutro do swissmedu...

Samodzielna nauka języka angielskiego - rady :) (154 odpowiedzi)

Hej :) Postanowiłam zacząć uczyć się języka angielskiego. Niestety finanse nie pozwalają na...

do góry