Widok

Zmysły: słuch

Kiedy po raz pierwszy usłyszałeś/aś/ słowo kocham?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze lepsze bylo by pytanie kiedy naparwde Cie ktos kochal... bo slyszec to slowo to jedno a byc tak naparwde kochanym to zupelnie co innego... niestety ludzie sa tak brutalni, egoistyczni, nieludzcy i malo uczuciowi ze czesto mowia "kocham" tylko po to by cos osiagnac...
Chyba troche odbieglam od tematu, przepraszam ale tak mi sie nasunelo po przeczytaniu tego pytania...
Pierwszy raz usłyszałam to słowo, kiedy byłam podlotkiem.
Nie wiedziałam nawet wtedy, co to tak naprawdę znaczy, więc pewnie dlatego nawet nie pamiętam okoliczności, a szkoda, bo byłoby to miłe wspomnienie....
Teraz słyszę to słowo czasami podczas "gry wstępnej" i wtedy przechodzi mnie dodatkowy dreszcz, ale pewnie chciałabym je słyszeć częściej w takich zwykłych momentach życia codziennego :-)
A jak to było z Tobą Abram? Pamiętasz?
Cześć.
Pierwszy raz "to" słowo usłyszałam w wieku 17 lat. Siedziałam z chłopakiem nad jeziorem w lesie . Był wieczór, ciepło, na niebie gwiazdy..On tak juz kiedyś wspominałam o zapachu mężczyzny - w skórze, pachnący wodą po goleniu i papierosami, długie włosy...był taki męski, silny, odważny...prawdziwy rycerz :) Otrzymałam od niego coś co do dziś sprawia, że bardzo często wracam myślami do tamtych dni. W prezencie dostałam oprócz Jego uczuć ...Jego duszę , wyrażoną w muzyce. To był najpiękniejszy wieczór w mym życiu.
No tak, ale czy momenty byly?! (czyli czy oplacalo mu sie mowic 'kocham'?)
Tak bylam z nim ponad 4 lata...nie jesteśmy razem od 4 miesięcy...cały czas coś do niego czuje...teraz staramy sie wszystko naprawić...walczymy o to co było dawniej. Zobaczymy z jakim rezultatem.
Pozdrawiam !!!
4 lata to juz cos! Zycze Wam powodzenia w naprawianiu zwiazku!
Pierwsze "kocham Cie maleńka" usłyszałam bardzo dawno temu, powiedział je moj tata. Miałam pewnie kilka lat było to bezinteresowne, prawdziwe i tego jestem bezgranicznie pewna! Później słyszałam je wiele razy ale nie zawsze te wyznania były szczere ;)
Ja wiedzialem ze tak bedzie...
Ja wiedzialem ze tak bedzie...

Pochodze z patalogicznej rodziny i nikt w domu nie mowil do mnie "kocham". Nie mialem tyle szczescia co np. Antyspoleczny;-(
dzięki zygi...ale ja też nie słysze tego często....a jeszcze żadziej szczeże....lub może to jest szczere tylko osoby które to mówią nie zdają sobie sprawy ze znaczenia tych słów:((
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
I tak czasami bywa... Pociesz sie, ze przed nami weekend!!!
Faktycznie miałam dużo szczęścia, że urodziłam się w kochającej się rodzinie! Wprawdzie nie mamy na to wpływu w jakiej rodzinie przyjdziemy na świat, ale mamy wpływ na to jaką rodzinę tworzymy. Wiem, że to wielkie wyzwanie bo małżeństwo to nie stan cywilny (jak sie niektórym wydaje) ale umiejetność bycia z drugą osoba, często są to kompromisy, umiejętność wybaczania. Zyczę Ci byś znalazł osobę z którą będziesz chciał być nie tylko w słoneczne i piękne dni ale poradzicie sobie z tymi deszczowymi, a Twoje dzieci kiedys będą mogły powiedzieć "miałam/łem dużo szczęścia bo urodziłam/łem się w ciepłej, kochającej się rodzinie" . Pozdrawiam
Krzepiace to i budujace co napisalas. Twoja szczerosc mnie urzekla. Dziekuje i pozdrawiam rowniez.
No tak! Zupełnie nie pomyślałam o tej sferze, w której miłość nie ma nic wspólnego z namiętnością! Miałam to szczęście, że mama mi często to słowo powtarzała. Kiedy pierwszy raz? Pewnie miałam wtedy jakieś kilka minut, może godzin? Ale tatuś mi się nie udał za bardzo i chyba od niego to chyba nigdy tego słowa nie usłyszałam.
Na szczęście za duża już jestem, żeby się tym martwić.
:-)
Ludzie co wy wypisujecie, czy wszyscy jesteście z Domu Dziecka czy naprawdę pierwszy raz usłyszeliście słowo "kocham" w wieku 17 lat lub później ina dodatek nie wiedzieliście co to znaczy???????????!!!!!!!!!!!!
Nie powiedział wam tego ojciec lub matka albo któreś z dziadków, nie wytłumaczono wam co znaczy kochać?????
"Kochać" to nie to samo co "kochać się", pierwsze jest na dobre i na złe, a raczej na złe bo wtedy jest najpotrzebniejsze, drugie nie niesie ze sobą żadnego ładunku emocjonalnego i jest jak:"proszę", "dziękuję", "było miło".To "kocham" o którym tu piszecie to oczywiście to drugie -będące niestety mierną podróbką pierwszego,na dodatek zastępujące to pierwsze, upragnione aż do momentu gdy nie usłyszycie tego prawdziwego"kocham Cię".
Z życzeniami abyście jak najszypciej je usłyszeli.
A ja mysle, ze Abramowi chodzilo o to kiedy pierwszy raz uslyszales "kocham" od osoby, ktora nie miała takiego obowiazku (nie była rodziną)lub interesu (nie mówła po to by zaciągnąć do łóżka).
Przeczytałam dzisiaj Twoje wypowiedzi na forum i mam wrażenie, że jesteś sfrustrowana- wyluzuj :)
Moja wypowiedź skierowana była oczywiście do f (czego nie napisałam wyżej)
Gamrep, przyznam szczerze, że kolejny raz trafiłeś w dziesiątkę. Właśnie to miałem na myśli. W inym watku popieram Cię co do ogólnego podziału na kobiety ciepłe i zimne. Masz u mnie piwo!!!

Inne tematy z forum Towarzyskie

"SWITEZIANKA" in English :) (11 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

Szukam ladnej i inteligentnej dziewczyny 17-19lat (10 odpowiedzi)

Jestem chlopakiem ktory jest bardzo otwarty i poszukuje dziewczyny sam mam 18,5lat i jestem z...

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...

do góry