Widok

Zmysły:smak i zapach

Jaki jest Twój ulubiony smak i zapach? Z czym Ci się to kojarzy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Smak - gorzkie, ciemne kakao.
Zapach? Zapach kobiety! Nic przed sie nie liczy i nic po!
zobaczymy jak to się rozwinie :)
Nie wiem, czy moja odpowiedź rozwinie ten wątek tak, jak niektórzy się spodziewają:) Ulubiony zapach - to zapach domu mojej Babci, szczególnie w Wigilię. To ze wspomnień z dzieciństwa, z nieco bardziej "dorosłych" czasów - zapach mojego dziecka. (mam nadzieję, że on kiedyś tak napisze o naszym wspólnym domu:))
Ulubiony smak - też z dzieciństwa - lody pistacjowe w cukierni (do dziś zresztą istniejącej) Danusia w Gdyni. Dzisiaj te lody mi już tak nie smakują, ale kilka.... lat temu był to smak "niedzielny"
:))
pozdrawiam
Mój ulubiony smak to chyba wanilia i cynamon, a najbardziej smakują mi chyba lody waniliowe zlizywane z przystojnego mężczyzny. Co do zapachu, to zdecydowanie grzeczniejsze mam upodobania. To zapach pierwszych dni wiosny, cieplejszego powiewu wiatru w słońcu i rosy na młodej, jeszcze zielonej młodą zielonością trawce. To zapach takiego zauroczenia, zakochania, lekkości, beztroski, radości i uniesień! /no! tak grzecznie znowu nie skończyłam ;-)/

Pokusiłem się o ten wątek, bo bardzo chciałem Wam powiedzieć, że uwielbiam "ZUPĘ NIC". To jest waniliowa zupa mleczna z ubitym białkiem plywającym po niej jak białe łabędzie.
Gdy byłem małym "niejadkiem"babcia często mi robiła ten przysmak. Zawsze jadłem z wielką ochotą.
Ciekawe czy ktos znaten przysmak?
Abram,
Nie znam tej zupy, ale brzmi nieźle:)) Poza tym dzięki bardzo za tych kilka słów, które dorzuciłeś, bo już myślałam, że liczą się tylko odpowiedzi lekko "zahaczające" o sferę erotyczną (jak np lody waniliowe zlizywane z przystojnego faceta). No cóż to z pewnością bardzo przyjemne, ale chyba nie jest to wspomnienie z dzieciństwa???
pozdrawiam
Alexia
Zrobię to dla Ciebie alexia i postaram się o przepis. Tylko gdzie ta książka kucharska po mojej babci.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (476 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

samotna matka szuka znajomych do popisania (41 odpowiedzi)

Jestem kobietą po 40tce, obecnie bardzo doskwiera mi samotność ale nie szukam znajomości w realu...

Dyskrecja (5 odpowiedzi)

Miła gotowa na wszystko ;*

do góry