Widok

Znany Lekarz

Chciałam dodać opinię o lekarzu na portalu znany lekarz i okazało się, ze nie mogę tego zrobić bo nie mam konta na Pacebooku!
Nie mam i nie zamierzam mieć. Poza tym powiem wam, że jak tak przeglądałam tych lekarzy w tym portalu znany lekarz to te wpisy są chyba za pieniądze, jakieś premium czy coś. Albo jedni mają 10 opini przez 5 lat a inni 40 przez sześć miesięcy
No i tak się zastanawiam czy to jest wiarygodny portal bo chyba nie:(
Ciekawa jestem co o tym myślicie?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jemu??

https://m.trojmiasto.pl/forum/rehabilitant-marcin-rosadzinski-opinie-t730387,1,50.html
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic nie bierze się przypadkowo. Lekarz "dobry" tzn.taki , który w pełni zaspokoi pacjenta w w postawionej diagnozie stanu Jego zdrowia a także doprowadzi do szybkiego wyzdrowienia tegoż na pewno otrzyma opinie pozytywną . Bywają jednak lekarze małomówni ,gburowaci którzy nie wiele pacjentowi pomogą w Jego dolegliwościach zaś cena za usługę bywa zbyt wygórowana i i w sumie bez efektu była wizyta. Trudno w takich przypadkach wysilać się na opinię pozytywną. Poza tym opinie na znanylekarz.pl są cenzurowane i okrojone w treści. I nie mowa tu treściach niestosownych lecz o ściśle obiektywnych ,które akurat moderatorowi nie pasowały. - Miałem taki przypadek .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najzabawniejsze jest to, gdy nagle z niewiadomego powodu znikają wszystkie negatywne opinie u danego lekarza (wystawiane na przełomie kilku lat czy miesięcy. To jest coś zastanawiającego, zwłaszcza jeśli kilka dni wcześniej czyta się opinie i chce się pokazać znajomym,kogo unikać, a tu nagle same ach o och wspaniałości...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Naprawdę???Lekko nachalna postawa lekarza...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja spotkałam się z taką opcją na ZL że po wizycie prywatnej u pewnego lekarza przyszedł do mnie sms z prośbą o wystawienie opinii z wizyty. I faktycznie byłam chyba na 3 wizytach i za każdym razem po wizycie przychodził ten sms, więc myślę że stąd ilość opinii. Niekoniecznie bym posądzała że ktoś kupuje opinie. Po prostu jeden lekarz tworzy sobie markę i zwraca uwagę na chęć posiadania dużej ilości opinii a inny ma to po prostu gdzieś. Takie jest moje zdanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo trafne spostrzeżenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie tajemnica lekarska? To są wrażliwe dane! I co, teraz mają ludzie wiedzieć, że pan x chodzi do urologa z hemoroidami, do psychiatry ze schizofrenią, czy wenerologa bo ma kiłę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Otóż to.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W ciągu ostatniego roku dostałam kilka ofert pisania pozytywnych komentarzy na znanym lekarzu. Z tym że akurat ja nie musze uciekać się do takich praktyk. W rzeczywistości mało który pacjent ma czas i ochotę wypisywać pochwalne komentarze.Prędzej odezwie się ten niezadowolony. Śmieszne jest to że dobrzy lekarze do których trzeba czekać długo nawet na prywatną wizytę maja zero lub kilka komentarzy, a lekarze ledwo po stażu maja po kilkadziesiąt. Śmiech na sali. Każda opinia zaczyna się od słów "najlepszy, znakomity, wspaniały" - no ktory normalny człowiek tak pisze?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale jaja...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jestem lekarzem ale polonistką-niepraktykującą ale jednak. Czytając opinie pod nazwiskiem jakiegoś lekarza, pisane przez niby niezależne osoby, widzę ten sam styl, słownictwo, rytm zdania itp. I co więcej-mimo że, to widzę to jako pacjent korzystam z porad zarówno tych którzy mają po kilkadziesiąt super-wspaniałych opinii jak i tych którzy mają takie sobie bądź negatywne i widzę, że często to się ma nijak do rzeczywistości (choć pewnie część z tych opinii mówi prawdę).
A może ci opinio-pisacze typują wg swoich reguł bardziej przyszłościowe i zasobniejsze gabinety lekarskie a ty nie podpadasz pod ich normy i nie przysyłają ci maili albo może masz źle skonfigurowaną skrzynkę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba w tym konkretnym przypadku chodzi o oferty firm zajmujących się tzw.buzz marketingiem (marketingiem szeptanym)-a z takimi firmami nie są powiązane bezpośrednio portale typu znanylekarz itd.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też jestem lekarzem i ...nie dostaję żadnych maili żeby pisać "płatne" opinie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zaraz wyjaśnię, jak to jest z tymi opiniami. Pracuję w gabinecie stomatologicznym ( lekarz z dłuższym stażem), co jakiś czas na maila dostajemy oferty pisania opinii na temat naszego gabinetu, lekarza. Oczywiście płatne. Są to pakiety, np. 100 pozytywnych opinii w miesiącu na różnych portalach medycznych 500 zł. I cała tajemnica.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowni Państwo,

pozwolę sobie odpowiedzieć w jednej wiadomości.

Każdy użytkownik, który chce zamieścić opinię w naszym serwisie, musi zweryfikować swoje konto za pomocą profilu na Facebooku lub poprzez umówienie wizyty w naszym serwisie. Administratorzy serwisu dysponują zatem danymi użytkowników. Pozornie może się wydawać, że opinie są anonimowe, ponieważ autorzy podpisują się nickami, jednak te mają za zadanie chronić ich dane osobowe i informacje o stanie zdrowia. Dane użytkowników objęte są bowiem ustawą o ochronie danych osobowych. Olbrzymia część pacjentów rezygnuje jednak z nicków na rzecz prawdziwego imienia i nazwiska.

Chciałabym odnieść się także do liczby opinii zamieszczanych na profilach lekarzy. To nie staż pracy decyduje o tym, ile kto ma opinii. Pacjenci decydują kogo oceniają, a ilość opinii na konkretnych kontach jest tego odzwierciedleniem. Proszę także pamiętać, że część lekarzy zachęca pacjentów do wystawienia opinii, podczas gdy dla innych nie jest to tak istotne.

Z wyrazami szacunku,
Iwona Dziedzic-Gawryś, ZnanyLekarz.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Pani Dziedzic...juz Pani dziekujemy. Ale jaja. Tam sa lekarze z 30 letnim stażem i 5 opini.
Oraz z rocznym stażem...tak roczek smarkaty i 30 opini
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram w całej rozciągłości.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie do P. Iwony Dziedzic- Gawryś. Skoro lekarz występuje z imienia i nazwiska, może najwyższy czas aby pacjent wydający ocenę również występował z imienia i nazwiska. Ciekawa jestem, jaki jest sposób weryfikacji przez Państwa tych opinii? Wygląda na to, że w ZL pacjent może napisać wszystko, zmieszać z błotem pod jakimś durnym pseudonimem, nawet w skrajnych przypadkach zniszczyć komuś życie. Jak się Pani do tego odniesie? Pomijam fakt dodawania opinii pod sztucznie w tym celu tworzonymi nickami - np. stomatolog, który zaczął pracę zawodową w ciągu miesiąca ma nagle kilkadziesiąt pozytywnych opinii (oczywiście wszystkie wystawione pod pseudonimami typuMała Mi , Gandalf, itd....). Nie wydaje się to Pani żenujące i nieuczciwe?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowni Państwo,

w naszym serwisie lekarz płaci jedynie za możliwość aktywowania kalendarza wizyt. Nie pobieramy opłat za wystawiane opinie czy ich moderację. Każdy komentarz, zarówno pozytywny jak i negatywny, przechodzi naszą wewnętrzną moderację i zostaje opublikowany, jeżeli jest zgodny z Regulaminem.

Z wyrazami szacunku,
Iwona Dziedzic-Gawryś, ZnanyLekarz.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Też bym coś chciała wyjaśnić. Nie od dziś wiadomo że opinie na znanym lekarzu można sobie kupić. I tak lekarze z profilem 2-3 lata nagle w ostatnie pół roku mają 20 dobrych opinii. Co dziwne opinie dodawane są mniej więcej w tych samych dniach kolejnego miesiąca. Przypadek? Nie sądzę
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Naprawdę dobry Dom Seniora znacie? (13 odpowiedzi)

Szukam odpowiedniego miejsca a niestety w Gdańsku i okolicach nie znalazłam takiego domu, który...

do góry