Widok
Zproszenie na konferencję dotyczącą NaProTechnologii
Poniżej wysyłam zaproszenie na pierwszą na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym konferencję dotyczącą NaProTechnologii . Bardzo proszę o rozpowszechnienie tej informacji.
Zaproszenie jest skierowane nie tylko do służby zdrowia, ale do wszystkich zainteresowanych, wstęp wolny.
Pozdrawiam
Aleksandra Kicińska
ETYKA W LECZENIU NIEPŁODNOŚCI
w dniu 27 października 2012 roku (sobota)
w auli im. prof. O. Narkiewicza w Primum Atheneum Gedanense Novum
PROGRAM
9.00 - Msza św. koncelebrowana z okazji uroczystości patrona Służby Zdrowia w kościele M. B. Częstochowskiej przy ul.M. Skłodowskiej - Curie (Księża Pallotyni) - zaprasza Duszpasterz Służby Zdrowia ks. Dariusz Ławik
10.00 - 10.15 - Otwarcie Konferencji w auli im. prof. O. Narkiewicza w Atheneum Gedanense Novum GUM-ed - prof. Grażyna Świątecka
PRZEWODNICZĄCY SESJI
prof. dr hab. Bogdan Chazan, prof. dr hab. Grażyna Świątecka, prof. dr hab. Jerzy Mielnik
10.15 - 10.30 - Wprowadzenie - prof. dr hab. Bogdan Chazan, Warszawa
10.30 - 11.15 - Metody rozpoznawania płodności we współczesnej diagnostyce - Naprotechnologia - dr n. med. Aleksandra Kicińska, Gdańsk
11.15 - 11.25 - Dyskusja
11.25 - 12.10 - Etyczne aspekty in vitro i naprotechnologii - ks. dr hab. Piotr Kieniewicz, KUL
12.10 - 12.20 - Dyskusja
12.20 - 12.45 - Przerwa na kawę
12.45 - 13.30 - Naprotechnologia a techniki wspomaganego rozrodu. Doświadczenie własne. Dr n. med. Tadeusz Wasilewski, Białystok
13.30 - 13.50 - Dyskusja i podsumowanie konferencji.
Zaproszenie jest skierowane nie tylko do służby zdrowia, ale do wszystkich zainteresowanych, wstęp wolny.
Pozdrawiam
Aleksandra Kicińska
ETYKA W LECZENIU NIEPŁODNOŚCI
w dniu 27 października 2012 roku (sobota)
w auli im. prof. O. Narkiewicza w Primum Atheneum Gedanense Novum
PROGRAM
9.00 - Msza św. koncelebrowana z okazji uroczystości patrona Służby Zdrowia w kościele M. B. Częstochowskiej przy ul.M. Skłodowskiej - Curie (Księża Pallotyni) - zaprasza Duszpasterz Służby Zdrowia ks. Dariusz Ławik
10.00 - 10.15 - Otwarcie Konferencji w auli im. prof. O. Narkiewicza w Atheneum Gedanense Novum GUM-ed - prof. Grażyna Świątecka
PRZEWODNICZĄCY SESJI
prof. dr hab. Bogdan Chazan, prof. dr hab. Grażyna Świątecka, prof. dr hab. Jerzy Mielnik
10.15 - 10.30 - Wprowadzenie - prof. dr hab. Bogdan Chazan, Warszawa
10.30 - 11.15 - Metody rozpoznawania płodności we współczesnej diagnostyce - Naprotechnologia - dr n. med. Aleksandra Kicińska, Gdańsk
11.15 - 11.25 - Dyskusja
11.25 - 12.10 - Etyczne aspekty in vitro i naprotechnologii - ks. dr hab. Piotr Kieniewicz, KUL
12.10 - 12.20 - Dyskusja
12.20 - 12.45 - Przerwa na kawę
12.45 - 13.30 - Naprotechnologia a techniki wspomaganego rozrodu. Doświadczenie własne. Dr n. med. Tadeusz Wasilewski, Białystok
13.30 - 13.50 - Dyskusja i podsumowanie konferencji.

super sprawa leczenie metodą naprotechnologii-jest tańsza, etyczna i co najważniejsze nie egoistyczna jak in vitro, które polega na mordowaniu innych dzieci kosztem jednego. iin vitro wiąze sie zwieloma konsekwencjami-kobieta majaca poddać sie terapii podlega wielokrotnemu zazywaniu końskich wrecz dawek leków , sterydy , hormony. Nie wielu mówi ze dzieci urodzone z in vitro czesto zapadaja na choroby genetyczne ale i wielokrotnie wiecej choruja na nowotwory, bywaja bezpłodne itp. napro to naprawde super alternatywa!! dzieki wielkie ja bede na pewno na wykładzie
Kto ci dziewczyno takich głupot naopowiadał i gdzie ty wyczytałaś ,że dzieci z in vitro zapadają na choroby genetyczne i nowotwory, chyba ksiądz w salce katechetycznej, o jakim mordowaniu ty mówisz ?!Ta wasza cała naprotechnologia to nic innego tylko zwodzenie i obiecanie gruszek na wierzbie.Oj ubawiłam się po pachy.
do Anka: przykro czytac takie wypowiedzi nt. in vitro jak Twoje, a jeszcze bardziej przykre jest to, ze w to wierzysz. Jesli nie masz bladego pojecia o in vitro to nie pisz, bo tylko sie osmieszasz. I jeszcze jedno...z szacunku do tego tematu wypadalby- jesli chcesz cokolwiek publicznie o tym mowic, pisac- pofatygowac sie i troche poczytac, porozmawiac z lekarzami zajmujacymi sie in vitro..moze wtedy by Cie troche oswiecilo.
Nie mozna byc takim ignorantem!
Nie mozna byc takim ignorantem!
próbowałam troche zainteresowac sie tematem i niestety z tego co znalazłam w necie,
to co miało byc alternatywnym sposobem leczenia u niektórych lekarzy stało się alternatywnym sposobem zrobienia kariery i prowadzenia biznesu
sa tez i tacy którzy próbuja podciągnąc sie pod napro stosując jedynie npr
podczas gdy npr jest pokrewny w stosunku do napro ale nie tożsamy z napro
pozostali jednak i tacy którzy lecząc wg napro pozostajuą normalni - niestety najblizszy o którym znalazłam info w necie jest w Warszawie
co w połaczeniu z faktem iz wszyscy lekarze laczacy wg napro wymagaja aby większość badan byla wykonana / powtórzona w ich klinikach jest nie osiagalne z takiej odległości jak Gdańsk...
a tu link do dyskusji dziewczyn na innym forum - dośc ciekawej jak dla mnie
http://forum.28dni.pl/discussion/715/1/rusza-w-polsce-naprotechnologia-/
to co miało byc alternatywnym sposobem leczenia u niektórych lekarzy stało się alternatywnym sposobem zrobienia kariery i prowadzenia biznesu
sa tez i tacy którzy próbuja podciągnąc sie pod napro stosując jedynie npr
podczas gdy npr jest pokrewny w stosunku do napro ale nie tożsamy z napro
pozostali jednak i tacy którzy lecząc wg napro pozostajuą normalni - niestety najblizszy o którym znalazłam info w necie jest w Warszawie
co w połaczeniu z faktem iz wszyscy lekarze laczacy wg napro wymagaja aby większość badan byla wykonana / powtórzona w ich klinikach jest nie osiagalne z takiej odległości jak Gdańsk...
a tu link do dyskusji dziewczyn na innym forum - dośc ciekawej jak dla mnie
http://forum.28dni.pl/discussion/715/1/rusza-w-polsce-naprotechnologia-/