Widok

Zupełny brak pracy.

Od długiego czasu pilnie szukam pracy. Wysyłam dziesiatki aplikacji. Niestety po obejrzeniu mojego CV lub rozmowie o moich kwalifikacjach, zawsze dostaję odpowiedż odmowną. Mam 61 lat, duże doświadczenie zawodowe, wyższe wykształcenie,b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra umiejętnosć obsługi programów komputerowych. Nie mam żadnych wymogów co do wysokości wynagrodzenia. Po prostu chciałbym pracować a nie szukać z głodu jedzenia po śmietnikach. Jestem zarejestrowany w PUP w Gdańsku ale oni nie mają żadnej propozycji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć Tob,

I jak z poszukiwaniem pracy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idz do Gait zrobia ci kurs i bedzie praca ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest dokładnie tak jak piszesz. Dodam do tego że w Polsce można znależc pracę jedynie po znajomości. Innego sposobu właściwie nie ma. Niestety żeby przeżyć trzeba szukać jedzenia po śmietnikach, co ostatnio robię, ale i tu jest duża konkurencja. Czasami się zdarza że dla wszystkich nie starcza. Cóż człowiek z wyższym wykształceniem, dużym dośw.zawodowym nie ma żadnych szans na na to żeby pracować i móc kupić żywność a nie jej szukać po śmietnikach. Życzę powodzenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brak rąk do pracy to fikcja.
Od ponad roku szukam zatrudnienia w branży, mam duże doświadczenie.
Wysyłam CV i... nawet zaproszenia na rozmowę nie ma, a potem za dwa, trzy miesiące znowu szukają.
Rozmawiałem ze znajomymi. Mam po prostu mam zbyt duże doświadczenie, a firmy wolą zatrudniać z mniejszym doświadczeniem aby płacić mniej.
No to zaczynam szukać w innych branżach. Jako sprzedawca, jako konsultant, jako budowlaniec, jako mechanik, jako stolarz i... okazuje się, że muszę mieć doświadczenie. Na moją odpowiedź, że chętnie przyuczę się i je zdobędę... no niestety nie mają ma to czasu.
Dla studentów owszem jest praca, bo im grosze płaci się. Tylko czy takiemu pracownikowi można zawierzyć w każdej sprawie?
Rynek pracownika? No nie rozsmieszajcie mnie.
Współczuję Ci Tob. Jestem sporo młodszy, ale mam podobny problem. Z wiekiem jest coraz ciężej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli typowa durna reklamówka kogoś z EuroKadry, gdzie nic nie mogą i nic nie potrafią, a szczycą się nie wiadomo czym.
Wniosek? Omijać łukiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wysłałem do EuroKadry swoje CV. Niestety żadnej odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Idziecie do agencji EuroKadra, zatrudnienie zdobędziecie z dnia na dzień, na fajnych warunkach.
Można trafić do znanych marek, solidnych firm i szybko przejść na zatrudnienie bezpośrednie.
A jak to będzie wyglądać dalej? Czas pokaże.

Niedawno byłem na wyznaczonej wizycie w PUP Gdańsk. Żadnej propozycji pracy, wyznaczyli tylko następny termin wizyty za 2 miesiące.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak wiem. Szukają, młodych i silnych. Z moim wiekiem nie zatrudnią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Praca jest, ale za g*wniane pieniądze w stosunku do włożonej pracy, najlepiej na czarno i trzeba jeszcze mieć status studenta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poczta Polska rekrutuje do rozwozenia paczek w roznych rejonach Gdanska. Widzialam ogloszenie w UP przy Kartuskiej.

Tlob
2018-07-23 20:57:38
Kilka miesięcy temu wysłałem aplikację do McDonald's na stanowisko "osoba sprzątajaca". Otrzymałem jedynie odpowiedź że aplikacja została zarejestrowana i dziękują za zainteresowanie. To wszystko czyli dalej nic.
Trzeba umówić się na rozmowę z managerem w konkretnej restauracji McDonald's która aktualnie rekrutuje, a nie wysyłać aplikację do centrali...

Kilka miesięcy temu wysłałem aplikację do McDonald's na stanowisko "osoba sprzątajaca". Otrzymałem jedynie odpowiedź że aplikacja została zarejestrowana i dziękują za zainteresowanie. To wszystko czyli dalej nic.

I co, ma dojeżdżać? Po co mu praca w Lublinie? Do Bydgoszczy czy Warszawy ma bliżej.

Tob
2018-06-22 13:06:32
Wysłałem maila i nic, tak jest niestety z wszystkimi ogłoszeniami potencjalnych "pracodawców". Niby chcą, ale w zasadzie nie chcą.
próbowałeś w mc donald's? Czesto widac tam osoby w Twoim wieku.

Gdzie poszukujesz pracy i w jakim zawodzie, naprawdę nikt się nie odezwał? Znajomy szukał pracy w Lublinie i z tego co pamiętam trochę czekał, ale się udało. Szukaliśmy w sieci różnych poradników o pracy jak ten http://podsuwam.pl/praca-w-lublinie-jakich-specjalistow przeglądnij może jakieś informacje będą przydatne. Wydaje mi się, że ciągle brakuje pracowników, tylko może przepływ informacji nie jest najlepszy.

Wysłałem maila i nic, tak jest niestety z wszystkimi ogłoszeniami potencjalnych "pracodawców". Niby chcą, ale w zasadzie nie chcą.

Dzień dobry, szukam pracowników 50+. Praca w obsłudze klienta, siedząca, od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt : 508 000 900.

Właśnie......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak się nie ma pracy, a rachunki trzeba opłacić, to każda kasa się przyda. Od siebie sugeruję sprawdzenie jeszcze ofert na stronach agencji typu https://www.aterima.pl/ , bo to kolejna szansa na znalezienie pracy w ogóle.
do góry