Widok

Zupełny brak pracy.

Od długiego czasu pilnie szukam pracy. Wysyłam dziesiatki aplikacji. Niestety po obejrzeniu mojego CV lub rozmowie o moich kwalifikacjach, zawsze dostaję odpowiedż odmowną. Mam 61 lat, duże doświadczenie zawodowe, wyższe wykształcenie,b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra umiejętnosć obsługi programów komputerowych. Nie mam żadnych wymogów co do wysokości wynagrodzenia. Po prostu chciałbym pracować a nie szukać z głodu jedzenia po śmietnikach. Jestem zarejestrowany w PUP w Gdańsku ale oni nie mają żadnej propozycji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli warunki pracy komuś nie odpowiadają, to trzeba szukać czegoś innego, a są zawody, w których nie zawsze liczy się wykształcenie i doświadczenie, a brane są pod uwagę cechy charakteru i umiejętności miękkie. Przykładem jest doradca klienta indywidualnego lub biznesowego, można na ten temat przeczytać tu http://lexadvena.com/doradca-klienta-indywidualnego-a-biznesowego-zakres-obowiazkow . Może się okazać, że rekruterzy zauważą potencjał i dadzą szansę, trzeba tylko wysyłać cv i próbować swoich sił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

taaaaa, wszędzie to zJanusze Ukraińców, niepełnosprawności sprawnych, oby tanio i na śmieciowe. Gda rynek to dno id lat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć Mam podobną sytuację. Szukałam też pracy przez trzy miesiące, znalazłam ją tutaj https://pl.jobsora.com/praca-gda%C5%84sk Słuchaj, może znajdziesz tam, jest wiele dobrych ofert pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nocki do wykładania towarów w marketach. Psie pieniądze płacą, bo 10zł/godz. ale zawsze coś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A sklepy typu H&M, TK Maxx do wykladania towaru?

Ja szukam od ponad dwóch miesięcy i niestety bezskutecznie... Trzy rozmowy, jeden dzień próbny, zero pracy dla mnie. Przykre. Dołujące.

Witam. Niestety dalej nic. Nawet nie odpiszą. Na szczęście kończy się zima i będzie coraz cieplej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłeś w pośrednictwie pracy dla seniorów we Wrzeszczu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A InPost? Hurtownie farmaceutyczne - rozkladanie/pakowanie lekow?

IKEA daruj sobie. To jedna wielka ściema. Otoczka cholera wie czego, widać ą i ę, ale tak na prawdę wszystko sprowadza się do jednego.
To nie ta IKEA co kiedyś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Mc Donalds najlepiej pojsc osobiscie pogadac z managerem.

Czy sytuacja jest naprawdę zła? Może prace po prostu migrują do innych dziedzin? Ale zgadzam się, że pensje nie są coraz większe, zrobiłem tu kilka obliczeń: https://kursy-euro.pl/ i nie spodobały mi się tutaj średnie pensje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Idź na stację i szukaj dalej. Bo na stacji tylko garba się narobisz. Bardzo niewdzięczna praca szczególnie tam gdzie kierownicy tną etaty żeby im się kasa zgadzała a taki "murzyn" mógł tyrać całe dnie i nocki za 200-300 zł więcej. Dużo zależy od kierownika. Wiem o czym mówię bo całe życie pracowałem na stacjach w mniejszej miejscowości. Przeprowadziłem się do Gdańska miesiąc temu i znalazłem pracę gdzie? Nie trudno zgadnąć. Na dodatek w takim miejscu gdzie prowadzący stację nie potrafi jej porządnie upilnować. Rotacja pracowników częstsza niż zawodników w meczu hokejowym. Na szczęście miesiąc po przeprowadzce udało mi się znaleźć prawdopodobnie św. Graala. Praca, można powiedzieć, w wyuczonym zawodzie. Na początku kokosów nie ma ale w perspektywie roku płaca dla mnie szokująca biorąc pod uwagę moje średnie wykształcenie - ponad 4k na rękę. Po tylu latach brak nocek, niedziele, co druga sobota i święta wolne. Brak nadgodzin. Ostatnia rekrutacja miała miejsce kilka lat temu. Praktyka wszystko zweryfikuje ale nie przewiduję niespodzianek. Jeśli tak będzie jak mi to przedstawiono, wygląda na to, że jednak można. Tylko trzeba się dobrze wstrzelić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szukaj na wszystkich stacjach, często potrzebują osoby do obsługi myjni, porządkowania placu, mycia szyb klientom itp.

Dzieki uprzejmości sąsiada, przez chwilę mam dostęp do internetu. Przejrzałem aktualne oferty m.in w IKEA Gdańsk. Poczcie Polskiej i McDonald w Gdansku. Ponownie wysłałem swoje CV. Kiedyś już do tych firm aplikowałem. Bez powodzenia. Jedynie z IKEA otrzymałem maila z grzecznościową formułką iż skontaktują się ze mną w przyszłości, a na razie dziękują za zainteresowanie. Na Morenie jest jedna stacja benzynowa BP. Przejdę się tam i zapytam o pracę. Ale wątpię iż kogoś potrzebują.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Próbował Pan w Ikea Gdańsk?

powtórzę: Do Tlob: InPost i Poczta Polska poszukują pracowników. Osoby starsze zatrudniają też stacje benzynowe i McDonald’s.

Witam wszystkich i pozdrawiam. Jeszcze żyję. Niestety nie mam już bezpośredniego dostępu do internetu. Korzystam z dostępu w bezpłatnych miejscach, w PUP w Gdańsku oraz w UM na Partyzantów. Jutro właśnie idę na kolejną wizytę do Urzędu Pracy, ale nie mam już żadnej nadziei.

To znaczy że w UP takie ogłoszenie sobie wisi, dzwonisz tam i słyszysz "Panie, ale my rok temu to zgłaszaliśmy, już dawno kogoś sami znaleźliśmy, nie wiem czemu to ogłoszenie nadal tam wisi " i tak 99%
Prawda jest taka że firmy czy instytucje dają fikcyjne ogloszenia żeby coś z UP uzyskać np. dotację lub pozwolenia a naprawdę nie są nic a nic zainteresowani zatrudnieniem, tylko takie ogłoszenie jest efektem ubocznym jakiś innych działań, jak uzyskanie dotacji czy umowa stawowa albo inne aktywizacyjne.... czyli "wyciagniemy kasę na coś bo dają, weźmiemy Halinke to podpisze że u nas była a jak ktoś się naprawdę zgłosi to powiemy że już nieaktualne " a kaska do firmy leci :)

czy żyje ten Pan w ogóle? ;(
gdyby mnie w urzędzie pracy tak zbywali to dałbym tam komuś w mordę...co to znaczy "nieaktualne oferty pracy" ?!!

Inne tematy z forum Praca

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Praca K2 Dystrybucje (34 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

do góry