Widok

Zupełny brak pracy.

Od długiego czasu pilnie szukam pracy. Wysyłam dziesiatki aplikacji. Niestety po obejrzeniu mojego CV lub rozmowie o moich kwalifikacjach, zawsze dostaję odpowiedż odmowną. Mam 61 lat, duże doświadczenie zawodowe, wyższe wykształcenie,b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra umiejętnosć obsługi programów komputerowych. Nie mam żadnych wymogów co do wysokości wynagrodzenia. Po prostu chciałbym pracować a nie szukać z głodu jedzenia po śmietnikach. Jestem zarejestrowany w PUP w Gdańsku ale oni nie mają żadnej propozycji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszukał Cię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to w koncu zaoferowal ci prace na 2 czy 3 dni?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może kryptowaluty? Gra na giełdzie kryptowalut to stosunkowo prosty sposób zarobku, wymaga niewielkiego wkładu finansowego i jedynie cierpliwości. Możesz np wtedy wymieniaź WEX na USD (tutaj: https://kodwexusd.pl/content/7-wex-usd-gdzie-kupic) i masz stały dochód, którego wysokość zależy od Twojego zaangażowania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

~profesor. Praca miała być na trzy dni. Pracując od rana do wieczora wykonałem ją w ciągu dwóch dni.

Tob
2018-05-09 12:38:56
~profesor. Praca miała być na trzy dni. Pracując od rana do wieczora wykonałem ją w ciągu dwóch dni.
To skoro dorabiasz w ten sposób, możesz też zacząć udzielać korepetycji z angielskiego, co już tu wcześniej proponowano, i co odrzuciłeś nie chcąc "pracować na czarno". Teraz są nowe przepisy - można prowadzić działalność nierejestrowaną. jeśli miesięczne przychody nie przekraczają 1050 zł:
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

k.
2018-05-09 15:55:32
Tob
2018-05-09 12:38:56
To skoro dorabiasz w ten sposób, możesz też zacząć udzielać korepetycji z angielskiego, co już tu wcześniej proponowano, i co odrzuciłeś nie chcąc "pracować na czarno". Teraz są nowe przepisy - można prowadzić działalność nierejestrowaną. jeśli miesięczne przychody nie przekraczają 1050 zł:
http://wyborcza.biz/biznes/7,147584,23032708,rewolucja-w-prowadzeniu-firmy-od-marca-bedzie-mozna-dzialac.html?disableRedirects=true

Trzeba otworzyć coś swojego najlepiej.... nie jest lekko ale są jakieś dotacje unijne. Programy aktywizujące dla osób w Twoim wieku też by się znalazły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki za podpowiedź. Rzeczywiście wygląda na to że od kwietnia nie trzeba rejestrować działalności gosp. /przy przychodzie mies. max. 1050zł/.
Przygotuję kilka ogłoszeń o nauce j.angielskiego i powywieszam je w widocznych miejscach na osiedlu. Zobaczymy czy znajdą się chętni.
Sprawdziłem ceny /od 30 do 80zł/godz/. Zacznę od 15zł.

15 zl to troche malo - moze 25?

A może po prostu dołącz jeszcze list motywacyjny? Jeśli masz doświadczenie i umiejętności to aż ciężko mi uwierzyć, że nikt Cię nie chce zatrudnić.

Właśnie.......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety to nie jest kwestia wiary. Tak po prostu jest.

Wiadomo

Już ok.8 dni od wywieszenia przeze mnie ogłoszeń o nauce j.angielskiego. Na razie żadnej odpowiedzi. Może 15zł/godz to za dużo. Ogłoszenia umieściłem w dosyć widocznych miejscach/ k.poczty, k.przystanków i sklepów/

Bo teraz jest już maj, może dlatego. Maturzyści się już wyuczyli, a młodsze dzieci myślą już o wakacjach.
15 zł/ godzina nie jest dużo, być może niska cena zniechęca, że kiepski jesteś.

Rzeczywiście, nie jestem profesorem anglistyki ani native speakerem. Sądziłem że 15zł będzie stawką konkurencyjną. Ale widać że po prostu nie ma chętnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Daj jeszcze ogloszenia na olx i powies w przedszkolach/szkolach podstawowych w okolicy.

15 zl - wyglada jak stawka desperata o malych umiejetnosciach jezykowych.

Niestety dalej nic. Tak, jestem desperatem ponieważ b.pilnie szukam pracy. Ustaliłem 15zł/godź gdyż chciałem tym samym trafić do osób, które taką kwotę byłyby w stanie przeznaczyć na tego typu zajęcia. Jeśli chodzi o " umiejętności językowe", to weryfikacja nastąpi natychmiast po pierwszej lekcji, którą mógłbym zaoferować bezpłatnie. Nie prowadziłem wcześniej takich zajęć, lecz długoletnia nauka j.angielskiego, długoletni pobyt w kraju językoanglicznym oraz przebywanie w środowisku osób posługujących się tym językiem, pozwala mi na dobrą znajomość gramatyki oraz swobodne prowadzenie rozmowy. No cóż może rzeczywiście zbliżający się okres wakacyjny powoduje mniejsze zainteresowanie takimi ogłoszeniami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tob
2018-05-28 10:33:47
Niestety dalej nic. Tak, jestem desperatem ponieważ b.pilnie szukam pracy. Ustaliłem 15zł/godź gdyż chciałem tym samym trafić do osób, które taką kwotę byłyby w stanie przeznaczyć na tego typu zajęcia. Jeśli chodzi o " umiejętności językowe", to weryfikacja nastąpi natychmiast po pierwszej lekcji, którą mógłbym zaoferować bezpłatnie. Nie prowadziłem wcześniej takich zajęć, lecz długoletnia nauka j.angielskiego, długoletni pobyt w kraju językoanglicznym oraz przebywanie w środowisku osób posługujących się tym językiem, pozwala mi na dobrą znajomość gramatyki oraz swobodne prowadzenie rozmowy. No cóż może rzeczywiście zbliżający się okres wakacyjny powoduje mniejsze zainteresowanie takimi ogłoszeniami.
Rozumiem intencje, ale zwróc uwagę na przekaz. Kto dobry oferuje korepetycje za 15 zł za godzinę? Ja nawet nie zadzwoniłabym do takiej osoby, bo z góry uznałabym, że jej umiejętności językowe są jeszcze dość niskie.
do góry