Widok

Zupełny brak pracy.

Od długiego czasu pilnie szukam pracy. Wysyłam dziesiatki aplikacji. Niestety po obejrzeniu mojego CV lub rozmowie o moich kwalifikacjach, zawsze dostaję odpowiedż odmowną. Mam 61 lat, duże doświadczenie zawodowe, wyższe wykształcenie,b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra umiejętnosć obsługi programów komputerowych. Nie mam żadnych wymogów co do wysokości wynagrodzenia. Po prostu chciałbym pracować a nie szukać z głodu jedzenia po śmietnikach. Jestem zarejestrowany w PUP w Gdańsku ale oni nie mają żadnej propozycji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wynika z Pani komentarza że przy ocenie wartości usługi kieruje się Pani ceną. Im wyższa tym powinna być lepsza jakość.Ta cecha widoczna jest szczególnie u ludzi majętnych. Niestety jestem przekonany że nie zawsze tak jest. Cena nie zawsze idzie z jakością. Nie chcę jednocześnie twierdzić iż moja usługa jest najwyższej jakości bo taka nie jest. Nie zamierzam konkurować z doświadczonymi lingwistami., a jedynie oferować naukę j.angielskiego osobom, uczniom początkującym nie dysponującymi znacznymi zasobami finansowymi. Dla mnie 15zł to również bardzo dużo. Ale po części z Panią się zgadzam. Spróbuję podnieść cenę do np. 30zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam ponownie.Z nauką j.angielskiego na razie nic nie wyszło. Może rzeczywiście nadchodzące wakacje spowodowały brak chętnych. Otrzymałem propozycję zarejestrowania na siebie firmy i jednocześnie upoważnienia wskazanej osoby /prokurenta/ do podejmowania czynności w imieniu firmy. Za bycie właścicielem firmy będę otrzymywał 500zł/miesiąc. Jest to dla mnie olbrzymia kwota. Z drugiej strony widzę w tym pewne ryzyko. Proszę o jakieś opinie.

szukają jelenia. potrzebny im słup,na którego koszt będą robić wałki. trudno powiedzieć jakie,ale starczy że wystawią kilka faktur za realnie wykonaną usługę,zupełnie legalną,ale nie odprowadzą podatku vat i będziesz ścigany za ten vat. a co z zusem,kto będzie płacił?
dzisiaj bez problemu każdy może otworzyć firmę.czemu nie zrobią tego na własne nazwisko? nie wchodż w to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tob - masz prawo jazdy kategoria B? Angielski masz na pewno komunikatywny, więc jedyne pytanie to czy chcesz pracy? Napisz do mnie na mejla - czarny.lsdp@wp.pl myślę, że jestem wstanie ci pomóc. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak się nie ma pracy, a rachunki trzeba opłacić, to każda kasa się przyda. Od siebie sugeruję sprawdzenie jeszcze ofert na stronach agencji typu https://www.aterima.pl/ , bo to kolejna szansa na znalezienie pracy w ogóle.

Właśnie......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry, szukam pracowników 50+. Praca w obsłudze klienta, siedząca, od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt : 508 000 900.

Wysłałem maila i nic, tak jest niestety z wszystkimi ogłoszeniami potencjalnych "pracodawców". Niby chcą, ale w zasadzie nie chcą.

Gdzie poszukujesz pracy i w jakim zawodzie, naprawdę nikt się nie odezwał? Znajomy szukał pracy w Lublinie i z tego co pamiętam trochę czekał, ale się udało. Szukaliśmy w sieci różnych poradników o pracy jak ten http://podsuwam.pl/praca-w-lublinie-jakich-specjalistow przeglądnij może jakieś informacje będą przydatne. Wydaje mi się, że ciągle brakuje pracowników, tylko może przepływ informacji nie jest najlepszy.

Tob
2018-06-22 13:06:32
Wysłałem maila i nic, tak jest niestety z wszystkimi ogłoszeniami potencjalnych "pracodawców". Niby chcą, ale w zasadzie nie chcą.
próbowałeś w mc donald's? Czesto widac tam osoby w Twoim wieku.

I co, ma dojeżdżać? Po co mu praca w Lublinie? Do Bydgoszczy czy Warszawy ma bliżej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka miesięcy temu wysłałem aplikację do McDonald's na stanowisko "osoba sprzątajaca". Otrzymałem jedynie odpowiedź że aplikacja została zarejestrowana i dziękują za zainteresowanie. To wszystko czyli dalej nic.

Tlob
2018-07-23 20:57:38
Kilka miesięcy temu wysłałem aplikację do McDonald's na stanowisko "osoba sprzątajaca". Otrzymałem jedynie odpowiedź że aplikacja została zarejestrowana i dziękują za zainteresowanie. To wszystko czyli dalej nic.
Trzeba umówić się na rozmowę z managerem w konkretnej restauracji McDonald's która aktualnie rekrutuje, a nie wysyłać aplikację do centrali...
Poczta Polska rekrutuje do rozwozenia paczek w roznych rejonach Gdanska. Widzialam ogloszenie w UP przy Kartuskiej.

Praca jest, ale za g*wniane pieniądze w stosunku do włożonej pracy, najlepiej na czarno i trzeba jeszcze mieć status studenta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak wiem. Szukają, młodych i silnych. Z moim wiekiem nie zatrudnią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niedawno byłem na wyznaczonej wizycie w PUP Gdańsk. Żadnej propozycji pracy, wyznaczyli tylko następny termin wizyty za 2 miesiące.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idziecie do agencji EuroKadra, zatrudnienie zdobędziecie z dnia na dzień, na fajnych warunkach.
Można trafić do znanych marek, solidnych firm i szybko przejść na zatrudnienie bezpośrednie.
A jak to będzie wyglądać dalej? Czas pokaże.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wysłałem do EuroKadry swoje CV. Niestety żadnej odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry